• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Luxusní punčák
Napište svůj komentář k receptu

Luxusní punčák

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 49
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
Luxusní punčák
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

16 porce
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • polohrubá mouka
    • cukr krystal
    • 3
      lžíce olej
    • 3
      lžíce voda
  • Nálev
    • 300
      g cukr krystal přibližně
    • 250
      ml voda
    • hnědý rum dle chuti
    • bílý punč není nutný
    • citronová šťáva
    • potravinářské barvivo červené a žluté
    • marmeláda nejlepší rybízová, ale můžete i jinou kyselejší
  • Poleva
    • moučkový cukr
    • citronová šťáva
    • hnědý rum nebo punč
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Upečte piškotový korpus. Existuje spousta rad i různých receptů - pokusím se tedy něco shrnout a napsat, jak jsem to dělala já (a povedlo se to). Použila jsem kulatou formu o průměru 22 cm, můžete použít i menší.
2
1. Zvažte vajíčka i se skořápkou. Budete potřebovat stejné množství mouky i cukru. Měli byste použít vajíčka pokojové teploty.
3
2. Oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
4
3. Rozehřejte troubu asi na 170°C.
5
4. V druhé míse vyšlehejte téměř bílou pěnu ze žloutků a cukru - to potrvá trochu déle. Přidejte olej a vodu. Začněte pomalu přisypávat mouku. Vzniknu hustší těsto. Vmíchejte opatrně část sněhu, když je těsto vláčnější vmíchejte zbytek.
6
5. Vymažte a vysypte dno formy a nalijte těsto. Pokuste se od okrajů ke středu, aby vám to neudělalo ten "bobánek" uprostřed.
7
6. Při přenosu formy do trouby byste s ní neměli nikde ťuknout.
8
7. Pečte asi 30 minut (kontrolujte špejlí), ale hlavně prvních 20 minut neotvírejte troubu. Může se péct déle, záleží na průměru formy.
9
8. Po upečení vyndejte z trouby a nechte vychladnout, než to vyklopíte z formy.
10
9. Pokud se vám udělá ten "bobánek" položte to vzhůru nohama na nějakou mřížku. Gravitace udělá svoje.
11
10. Nakrájejte dlouhým nožem na 3 pláty.
12
//**Pozn.:** Můžete upéct z více vajec, nebo 2 korpusy (3-4 vajíčka každý) zvlášť. //
13
----
14
**Nálev:**
15
1. V průběhu pečení piškotu si můžete uvařit nálev.
16
2. Zahřejte vodu a rozpusťte v ní cukr. Měl by vzniknout hustší sirup.
17
3. Rozdělte sirup do 2 středních/větších misek.
18
4. Do každé nalijte rum a punč podle chuti. (já dala 6+2 lžíce do každé)
19
5. Do jedné mísy začněte opatrně přidávat červené barvivo, dokud nejste spokojení se sytostí barvy.
20
6. Do druhé přidejte žluté barvivo (nemusí být) a citronovou šťávu.
21
----
22
**Skládání:**
23
1. Spodní plát piškotu potřete marmeládou a vložte zpátky do formy, ve které jste to pekli.
24
2. Prostřední plát překrojte na půl a pak rozřízněte na pruhy asi 2-3 cm široké.
25
3. Každý pruh namočte do nálevu (pokud nechcete mít moc nasáknutý punčák, lehce to stiskněte jako houbu na mytí) a skládejte tak, aby to vypadalo trochu jako šachovnice. Pokládejte na spodní plát do formy.
26
4. Pokud vám nálev zbyde, můžete lžičkou ještě pokapat pruhy, nebo místo rumu použít v kroku číslo 5.
27
5. Vrchní plát lehce pokapejte rumem, potřete marmeládou a přiklopte.
28
6. Je nutné to zatížit. Položte například talíř navrch a na něj dejte něco těžkého. Nálev se přes noc hezky nasákne.
29
//**Pozn.:** Pokud to zatížíte dobře a na dostatečně dlouhou dobu, nemusíte se bát, že se vám to při krájení bude rozpadat.//
30
----
31
**Poleva:**
32
1. Druhý den smíchejte moučkový cukr s trochou citronové šťávy a rumu a vytvořte hustší směs. Mělo by jí být poměrně dost. (Nebo můžete po troškách a postupně přidělávat. ;-) )
33
2. Opatrně potřete vrch a stěny dortu (pokuste se tak, aby se drobky z korpusu nezamíchaly do polevy. (Já vršek potřela ještě trochou marmelády, ale pak se mi to míchalo s polevou.)
34
3. Rozpusťte si trochu čokolády (já jsem použila ty cukrářské čokoládové knoflíčky) a nalijte na cukrovou polevu podle vašeho vkusu.
35
4. Nechte zatuhnout.
36
//(Omlouvám se za kvalitu fotografie, v budoucnu bych dodala lepší - nebo můžete vy, pokud chcete.)//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou

Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára | 1. 12. 2015 10:16

    Jen se umisťují. Když zvazim vajíčka a budou mít váhu placnu 150g tak musím přidat 150g cukru a mouky? Chápu to dobře? Děkuji

  • TheKacabi
    TheKacabi | 4. 10. 2015 11:57

    Lichotí mi, když si myslíte, že jsem fotila koupený punčák... :-* :-D :-P

  • TheKacabi
    TheKacabi | 4. 10. 2015 11:55

    Jak jste přišli na to, že je vyfocený koupený punčák???

  • Beyonce | 10. 4. 2015 09:32

    Haha, to je dobrý :-D vyfotit koupený punčák :-$ :-D

  • Hanka | 3. 3. 2015 14:14

    Neumím zde přidat obrázek :-( Tento Váš recept jsem přidala na Toprecepty, snad Ván to nevadí? Pod stejným názvem, i s fotkou. Tahle Vaše mravenčí práce, než jste přivedla recept k dokonalosti, mi přišla velmi vhod - sama bych tu trpělivost neměla... Výsledek je báječný - máte můj obdiv!

  • TheKacabi
    TheKacabi | 28. 2. 2015 01:58

    já děkuji za tak pěkný komentář a jsem ráda, že se povedl (taky to svědčí i o vašich pekařských schopnostech ;-) ) Kdybyste měla lepší obrázek, můžete ho připojit, mě se zrovna moc nepovedl :-( ... Mě osobně porovnávání různých receptů, postupů a triků trvalo několik dní, nikde to nebylo "kompletní" tak jsem to chtěla usnadnit dalším...

  • Hanka | 23. 2. 2015 14:44

    Je opravdu skvělý, díky za podrobný popis receptu!!!

  • Hanka | 23. 2. 2015 14:40

    Děkuji za skvělý a výborně rozebraný recept - punčák dostojí svému názvu, je opravdu luxusní a v podstatě i jednoduchý. Všem u nás velmi chutnal! Zkusila jsem dříve už i jiné recepty, ale jediný tento je opravdu jako z cukrárny, možná ještě o malinko lepší... DÍKY!!!

  • Hanka | 23. 2. 2015 14:40

    Děkuji za skvělý a výborně rozebraný recept - punčák dostojí svému názvu, je opravdu luxusní a v podstatě i jednoduchý. Všem u nás velmi chutnal! Zkusila jsem dříve už i jiné recepty, ale jediný tento je opravdu jako z cukrárny, možná ještě o malinko lepší... DÍKY!!!

  • Lea150 | 2. 7. 2014 18:53

    děkuji za tak detailní popis

  • TheKacabi
    TheKacabi | 19. 5. 2014 17:50

    a to jsem zkoušela použít i ctrl+F

  • TheKacabi
    TheKacabi | 19. 5. 2014 17:49

    a kde to čtete? prošla jsem si jak ingredience, tak postup, tak komentáře - ale nikde známka prášku do pečiva... možná jsem ale jen slepá...

  • Jarka | 19. 5. 2014 14:08

    Prášek do pečiva se nedává

  • TheKacabi
    TheKacabi | 3. 4. 2014 11:13

    já mám právě taky jeden nepovedený za sebou... už je to ale pár let zpátky... teď jsem trávila spoustu času u známých i na netu a schraňovala všechna možná i nemožná doporučení... tak jsem si říkala, že to dám dohromady, abych to ulehčila ostatním... a není zač, dejte vědět, jak to dopadlo ;-)

  • Hanka | 3. 4. 2014 08:13

    Podle takhle perfekně podrobně popsaného receptu budu snad moci zkusit upéct punčák i já, i když jeden nepovedený pokus už mám za sebou :-\ Díky!!! :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Vegetariáni Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý punč Citronová šťáva Čokoláda Cukr krystal Hnědý rum Marmeláda Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Potravinářské barvivo Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Vynikající zmrzlinový pohár

Vynikající zmrzlinový pohár

Obalované koblížky

Obalované koblížky

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Kari placičky se sýrem a rýží

Kari placičky se sýrem a rýží

Pečené kuře s rýží

Pečené kuře s rýží

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

21
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
20
Telecí řízky v bylinkové strouhance
Telecí řízky v bylinkové…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
14
Jednoduché kokosové řezy ala Bounty
Jednoduché kokosové řezy…

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
AHA.cz Smutek u Kostkové: Útěk syna! Slavný děda promluvil

Smutek u Kostkové: Útěk syna! Slavný děda promluvil

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Miroslav Etzler o čtvrtém potomkovi: Potřeboval jsem půlhodinu…

Miroslav Etzler o čtvrtém potomkovi: Potřeboval jsem půlhodinu…

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Luxusní dort
Luxusní dort
Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
Luxusní muffiny s oříšky a čokoládou
Luxusní pomazánka z uzené parenice
Luxusní pomazánka z uzené parenice
Luxusní špenát
Luxusní špenát
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím,…
Luxusní tiramisu
Luxusní tiramisu
  • Recepty.cz
  • Luxusní punčák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact