• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lupínkové hrudky
Napište svůj komentář k receptu

Lupínkové hrudky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lupínkové hrudky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hořká čokoláda
    • 150
      g kukuřičné lupínky (corn flakes)
    • 60
      g kešu oříšky hrubě nasekané
    • 40
      g rozinky nakrájené

Postup přípravy receptu

1
Nahrubo nastrouhanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme lehce rozdrcené lupínky, kešu oříšky a rozinky a hmotu necháme ztuhnout. Pak z ní lžičkou vykrajujeme hrudky, pokládáme je na olejem potřený alobal a v chladu necháme ztuhnout. Každou hrudku vložíme do papírového košíčku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové hrudky z křížal

Skořicové hrudky z křížal

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Burisonové hrudky

Burisonové hrudky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva | 4. 1. 2012 20:56

    Myslela jsem to tak, ze kastany neztuhnou (napln je mazlava) na takovou miru jako horka cokolada ;-)

  • Berča | 7. 12. 2011 13:36

    ledové kaštany ztuhnou, dělám z nich čokoládovou polevu a je výborná. Jinak z ledových kaštanů dělám pařížskou šlehačku - je to vynikající záležitos.

  • pippiva
    pippiva | 22. 5. 2011 10:29

    Vyborna rychlovka, cokoladu jsem rozpustila v mikrovlnce, od oka jsem prisypala lupinky, pridala jsem nakrajene zele bonbony. Hrudky jsem davala primo do kosicku, s hmotou se pracovalo vyborne, zadny problem (jak jsem cetla v komentarich) V jednom komentari nekdo pouzil ledove kastany, ty neztuhnou, ponevadz maji napln a ta nam bude delat "neplechu" ;-)

  • Hana Rožníčková | 21. 12. 2006 09:33

    Věro, měla by jste si přečíst něco o psech. Čokoláda může psa i zabít. Prodávají se psí čokolády, když jí má rád a Vy jeho taky, tak proč mu ji nekoupíte!!!!

  • Vlaďka | 21. 12. 2006 07:06

    Udělala jsem také z ledových kaštanů- 3 tyčinky, přidala celé(nerozdrcené) lupínky, směs oříšků nahrubo nasekaných a nakrájené želé bonbony. Vše jsem nasypala do ještě teplé čokolády, promíchala a hned plnila přímo do papírových košíčků. Do hodiny bez problémů ztuhlo. Upotřebila jsem zbytky a vyrobila dobrotu podobnou čokoládě "Studentská pečeť.

  • Věra | 20. 12. 2006 20:48

    ted jsem právě dodělala tyto hrudky a musím napsat, že nic moc. Nešlo to do sebe a když to trošku ztuhlo, /pořád se to trošku rozpadá) chuťově to není nic moc. Recept zajímavý ale výsledek nic moc. Můj Vilík- čtyřnohý má naštěstí čokoládu rád. skoda že jsem mu jí nenechala vcelku a bez lupínků. Tot můj názor.

  • Anonym | 20. 12. 2006 16:46

    místo hořké čokoláty jsem rozpustila ledové kaštany, hmota le ne a ne ztuhnout? Neví někdo čím to může být? Je to spíše takové sypké než že by to drželo pohromadě. Děkuji za radu.

  • Anonym | 20. 12. 2006 16:44

    Prosím o radu, když je to vše pohromadě, musí to úplně ztuhnout jak je psáno? jak potom vykrojím hrudky když to bude tuhé? Děkuji.

  • Martina Horklová | 12. 12. 2006 17:03

    Udělala jsem tyto hrudky na vánoce, je to moc dobré a hlavně velmi jednoduché. Hrudky jsou pro efekt polévala cákanci z bílé čokolády. Udělala jsem více variant - např. místo kešu jsem dala mandlové lupínky. Fakt dobrotka, moc děkuji autorce.

  • Jana z VM | 21. 9. 2005 11:13

    tato dobrota by u nás vydržela - odhaduju - tak 6 -8 minut, déle ne. I přesto to někdy udělám, podobné lahůdky kupuju u nás v prodejně BIO, je to přímo droga...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pošírování Chlazení Vánoce Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořká čokoláda Kešu oříšky Kukuřičné lupínky Rozinky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Těstoviny s olivami

Těstoviny s olivami

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Zelňačka s maďarskou klobásou

Zelňačka s maďarskou klobásou

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Česneková pomazánka s mascarpone

Česneková pomazánka s mascarpone

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

67
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…
62
Brokolice se slaninou (nejen) z remosky
Brokolice se slaninou …
61
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
48
Rychlý švestkový koláč - výborný
Rychlý švestkový koláč -…
44
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Modelka Bezděková: Sexy horákyně! Vytěžila půjčený outfit

Modelka Bezděková: Sexy horákyně! Vytěžila půjčený outfit

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Lukášova pomerančová bábovka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášův nepečený dort
Lukášův nepečený dort
Lulja kabab
Lulja kabab
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s rukolovým pestem a…
Luxus řez
Luxus řez
Luxusní dort
Luxusní dort
  • Recepty.cz
  • Lupínkové hrudky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact