• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lulja kabab
Napište svůj komentář k receptu

Lulja kabab

autor: sahrazad
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lulja kabab
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g skopové maso hovězí
    • 20
      g tuk nebo 1 vejce na spojení
    • 1
      ks cibule střední
    • 1
      hrst jarní cibulka nať nebo pórek
    • 2
      hrst zelená nať koriandru, petrželky a bazalky
    • 40
      g mouka pšeničná
    • sumach
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Potom přidáme nadrobno nakrájené natě cibulky, koriandru, petrželky a bazalky, pepř, sůl, tuk nebo vejce a hmotu dobře propracujeme. Následně směs na dvacet minut uložíme do chladničky. Mleté maso napichujeme na rožeň ve tvaru válečků. Lulja kabáb rožníme nejlépe nad žhavým dřevěným uhlím na grilu nebo na elektrickém grilu. Lulja kabáb zavinujeme do lavaše (tuhé placky). Nakonec posypeme sumachem, obložíme kolečky cibule a rajčaty opečenými na rožni nebo čerstvými.
2
Lavaš připravujeme tak, že smícháme mouku a vodu v tuhé těsto, které vyválíme na placku o tloušťce 1 milimetr a pečeme na plechu. Před podáváním placky potřeme vodou aby změkly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gurdakapúra kabáb

Gurdakapúra kabáb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta | 24. 1. 2012 13:50

    Pro p. Evu: V Google najdete vysvětlení i s fotkama!

  • Sahrazad | 13. 2. 2007 16:25

    Sumach je koření. V podstatě to jsou usušené a umleté plodové palice stromu a keře škumpy koželužské, domácí kolem Středomoří a v jihozápadní Asii. U nás některé druhy škump rovněž rostou v parcích, ale jejich plody se nepoužívají. Podporuje trávení, zklidňuje žaludek a zabraňuje průjmům. Sumach má chuť ovocně kyselou, neostrou, bez vůně. Využívá se podobně jako citrónová šťáva nebo ocet. Hodí se k masu, rybám, do salátů, kebabů, na šašlik, do čočky, sypou se jím rožněné pokrmy, hodí se také do jogurtů. Nejvíce se používá v ázerbájdžánské, turecké, íránské a libanonské kuchyni. Běžně se dá koupit v Rakousku v tureckých marketech, u nás se dá koupit přes internet na www.koreni.cz

  • Eva | 13. 2. 2007 15:43

    Prosím o vysvětlení pojmu - sumach. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Jarní cibulka Mouka Pepř mletý Skopové maso Sůl Sumach Tuk Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinkový dort

Palačinkový dort

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Výborná chlebíčková pomazánka

Výborná chlebíčková pomazánka

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

42
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
34
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
26
Domácí kečup
Domácí kečup
26
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
22
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský…
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášův nepečený dort
Lukášův nepečený dort
Lupínkové hrudky
Lupínkové hrudky
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s rukolovým pestem a…
Luxus řez
Luxus řez
  • Recepty.cz
  • Lulja kabab
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact