• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lulja kabab
Napište svůj komentář k receptu

Lulja kabab

autor: sahrazad
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lulja kabab
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g skopové maso hovězí
    • 20
      g tuk nebo 1 vejce na spojení
    • 1
      ks cibule střední
    • 1
      hrst jarní cibulka nať nebo pórek
    • 2
      hrst zelená nať koriandru, petrželky a bazalky
    • 40
      g mouka pšeničná
    • sumach
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Skopové nebo hovězí maso umeleme spolu s cibulí. Potom přidáme nadrobno nakrájené natě cibulky, koriandru, petrželky a bazalky, pepř, sůl, tuk nebo vejce a hmotu dobře propracujeme. Následně směs na dvacet minut uložíme do chladničky. Mleté maso napichujeme na rožeň ve tvaru válečků. Lulja kabáb rožníme nejlépe nad žhavým dřevěným uhlím na grilu nebo na elektrickém grilu. Lulja kabáb zavinujeme do lavaše (tuhé placky). Nakonec posypeme sumachem, obložíme kolečky cibule a rajčaty opečenými na rožni nebo čerstvými.
2
Lavaš připravujeme tak, že smícháme mouku a vodu v tuhé těsto, které vyválíme na placku o tloušťce 1 milimetr a pečeme na plechu. Před podáváním placky potřeme vodou aby změkly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Gurdakapúra kabáb

Gurdakapúra kabáb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta | 24. 1. 2012 13:50

    Pro p. Evu: V Google najdete vysvětlení i s fotkama!

  • Sahrazad | 13. 2. 2007 16:25

    Sumach je koření. V podstatě to jsou usušené a umleté plodové palice stromu a keře škumpy koželužské, domácí kolem Středomoří a v jihozápadní Asii. U nás některé druhy škump rovněž rostou v parcích, ale jejich plody se nepoužívají. Podporuje trávení, zklidňuje žaludek a zabraňuje průjmům. Sumach má chuť ovocně kyselou, neostrou, bez vůně. Využívá se podobně jako citrónová šťáva nebo ocet. Hodí se k masu, rybám, do salátů, kebabů, na šašlik, do čočky, sypou se jím rožněné pokrmy, hodí se také do jogurtů. Nejvíce se používá v ázerbájdžánské, turecké, íránské a libanonské kuchyni. Běžně se dá koupit v Rakousku v tureckých marketech, u nás se dá koupit přes internet na www.koreni.cz

  • Eva | 13. 2. 2007 15:43

    Prosím o vysvětlení pojmu - sumach. Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Jarní cibulka Mouka Pepř mletý Skopové maso Sůl Sumach Tuk Zelená nať
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka s krupicí

Pórková polévka s krupicí

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Kmínové přírodní filety

Kmínové přírodní filety

Čočka na kyselo po našem

Čočka na kyselo po našem

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

76
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
24
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…
20
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Veřejný vzkaz Ztracenému! Silná slova od manželky Marcely…

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Veronika Arichteva otevřeně: Cesta k miminku nebyla snadná!

Veronika Arichteva otevřeně: Cesta k miminku nebyla snadná!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský…
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášův nepečený dort
Lukášův nepečený dort
Lupínkové hrudky
Lupínkové hrudky
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s rukolovým pestem a…
Luxus řez
Luxus řez
  • Recepty.cz
  • Lulja kabab
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact