• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Napište svůj komentář k receptu

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

autor: Knorr
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule menší, jemně nakrájená
    • 4
      lžička olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      svazek petržel
    • 500
      g kuřecí prsa
    • 300
      g rýže na rizoto (např. Arborio)
    • 30
      g margarín
    • 200
      g hrášek (i mražený)
    • 50
      g parmazán čerstvě strouhaný
    • 1
      dl bílé víno - suché nebo bílý vermouth
    • řapíkatý celer 1/2 stonku
    • 1
      kalíšek knorr bohatý bujon zeleninový

Postup přípravy receptu

1
Bujónu rozmícháme v 0,7 litru horké vody. Na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme cibuli, celer a česnek. Po změknutí zeleniny přidáme rýži a na prudkém ohni opražíme za neustálého míchání.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Jakmile rýže zesklovatí, přidáme vermouth nebo víno, které se okamžitě vsákne do rýže. Přilijeme první část horkého vývaru z Bohatého bujónu a na slabém ohni zlehka vaříme. Necháme vždy část vývaru vsáknout, teprve potom přilijeme další. Hotová rýže je měkká asi tak za 15 minut.
3
Rýži odstavíme, vmícháme margarín a parmezán a vše necháme pod pokličkou, pro dosažení požadované krémové konzistence, asi dvě minuty odstát.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

4
Na rozpáleném oleji v pánvi restujeme 2 min kuřecí maso pokrájené na menší kostky. Přidáme hrášek a necháme prohřát. Směs masa a hrášku vmícháme do rýže a přidáme pokrájenou petrželovou nať. Před servírování rizoto nazdobíme šupinkami parmezánu.

RADA: Tip na rychlý oběd do krabičky!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto s masem

Rizoto s masem

Rizoto s pórkem

Rizoto s pórkem

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lynndusha | 6. 7. 2016 18:08

    Výborné a kvalitní rizoto. díky za recept :-* i manžel poznamenal, že je to nejlepší rizoto jaké kdy jedl <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Smažení Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Česnek Cibule Hrášek Knorr Bohatý bujon zeleninový Kuřecí prsa Margarín Olivový olej Parmazán Petržel Řapíkatý celer Rýže

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Rafaelo

Rafaelo

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Caprese z červené řepy

Caprese z červené řepy

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

96
Máslové řízky
Máslové řízky
89
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
68
Dýňová tortila
Dýňová tortila
51
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Tradiční italské lasagne
Tradiční italské lasagne

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Rozzuřená Adamcová toho má DOST! Krutá pravda o manželovi

Rozzuřená Adamcová toho má DOST! Krutá pravda o manželovi

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Dcera Karla Gotta Lucie poprvé otevřeně: Pravda o penězích od Ivany!

Dcera Karla Gotta Lucie poprvé otevřeně: Pravda o penězích od Ivany!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a ovocem
Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a…
Lučinové těsto na pizzu
Lučinové těsto na pizzu
Lučinovo-nivová pomazánka
Lučinovo-nivová pomazánka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášova pomerančová bábovka
Lukášův nepečený dort
Lukášův nepečený dort
Lulja kabab
Lulja kabab
  • Recepty.cz
  • Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact