• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lučinová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Lučinová bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lučinová bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 400
      g lučina
    • 0,25
      l smetana
    • 300
      g cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • citronová kůra

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, cukr, vanilkový cukr ušleháme, přidáme Lučinu, dobře promícháme a přidáme smetanu s moukou, do které jsme přimíchali kypřící prášek.
2
Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a ovocem

Lučinová pomazánka s mrkví, ořechy a…

Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou

Tvarohová bábovka s vanilkou a hruškou

Kuřecí bábovka

Kuřecí bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marketa | 17. 4. 2007 19:55

    V USA je lucina cream cheese

  • Alka | 18. 5. 2006 19:16

    Lucina se v zahranici da sehnat jako Philadelfia,aspon tady v Irsku..Hodne stesti.

  • Alena Loskot | 14. 6. 2005 08:05

    Prosim,prosim,mohla bych mit recept na babovku s jogurtem? Trochu si hlidam kila. Dekuji Alena

  • Zuzka | 13. 6. 2005 23:37

    Měla jsem možnost bábovku ochutnat, velmi přípomínala klasickou tvarohovou. A ta vyjde cenově mnohem levněji.

  • Jana z VM | 3. 5. 2005 11:57

    Vyzkoušíme i s jogurtem, nejlepší bude Danone, dám vědět, jestli měla stejný úspěch jako s lučinou!!

  • Šárka Houdková | 2. 5. 2005 14:12

    Já dělám bábovku s jogurtem, je to dietní, levnější a také moc dobré!

  • Di | 1. 5. 2005 19:38

    Žervé je ličině podobné, ale na rozdíl od lučiny má slanější chuť. Pozor při přidávání do sladkých jídel!

  • Abies Alba | 5. 4. 2005 13:55

    Žervé je lučině podobné. Dá se použít i to.

  • Jana z VM | 5. 4. 2005 13:07

    Lučina je tvarohový smetanový sýr, něco mezi tvarohem a sýrem.

  • marieke | 5. 4. 2005 12:49

    Delsi dobu ziji v zahranici, co je to Lucina. Neco jako tuhy smetanovy syr a nebo spis tvaroh?

  • Jana z VM | 15. 3. 2005 07:27

    Jestli se nesrazila proto, že jste, Marwin, pekla prudčeji a na moc stupňů, nebo jste ji brzo vydělala z trouby nebo vyklopila ještě dost horkou.Těch příčin může být několik, ale až Vás přejde zklamání, zkuste to znovu, je fakt výborná !!

  • Marwin | 11. 3. 2005 15:04

    Tak jsem včera tuhle bábovku taky zkusila a musím říct, že poprvé v mé dosavadní kuchařské mnohaleté praxi se mi něco tak odporně srazilo... Dost mě zklamala... :o(

  • Jana z VM | 23. 2. 2005 09:59

    Dejte moučkový, lépe se našlehá. Bábovku jsem dělala - viz nahoře !! Je super !!

  • Kateřina | 23. 2. 2005 09:15

    Dobrý den, a 300 g jakého cukru, moučkového nebo krystal? Díky, Kateřina

  • Martina | 12. 2. 2005 12:48

    Tenhle recept mám již delší dobu od kamarádky a musím říct že mě nadchnul. Bábovka je vynikající

  • Simča | 10. 2. 2005 14:33

    Také jsem recept vyzkoušela a musím říci, že bábovka je velice dobrá. Není "suchá", což s povděkem kvitoval nejen syn, ale i spolupracovníci. Po bábovce se jen zaprášilo. Při šlehání žloutků s cukrem jsem pom lžičkách přidávala horkou vodu, aby pěna byla lehčí a lépe se šlehala. P.S. nechápu proč by autor receptu musel být zvrhlík, jak píše Laďa. PROČ?? Zřejmě bábovku ani nezkusil....

  • Lada Kovářová | 9. 2. 2005 20:17

    Laďo, a proč? Každému chutná něco jiného a že by proto byl zvrhlík???

  • Pavla Karbanová | 9. 2. 2005 13:41

    Bábovku jsem vyzkoušela a je perfektní. Máme rádi tvarohové bábovky a tahle je tomu podobná. Možná by se povedla i z pomazánkového másla, příště to vyzkouším a napíšu, vyšlo by to levněji. Jinak je SUPER!!!

  • Laďa | 9. 2. 2005 12:56

    Autor tohoto receptu musí být zvrhlík

  • jana novotná | 8. 2. 2005 19:34

    bábovku jsem s nadšením zkusila, ale až tak moc mě nenadchla...je taková dost těžká, na to , kolik stojí.....NIC MOC. Dělám lepší - -obyčejnou !

  • Martina | 7. 2. 2005 09:27

    Tak jsem ji v patek vecer zkusila, skoda, ze jsem ji nenechala vic vychladnout nez jsem ji vyklopila, ale i "srazena" byla moc dobra :-) Jinak priste asi pouziji levnejsi zerve, snad ji tim nezkazim.

  • Pavlína Humpoláková | 3. 2. 2005 19:29

    Bábovka je super!!!

  • Pavla Yvarová | 1. 2. 2005 12:39

    Já tam dávám smetanu na šlehání, ale myslím si, že by se to určitě povedlo i se smetanou na vaření, protože se smetana nemusí šlehat.

  • iva | 1. 2. 2005 12:12

    A jaka smetana,na vareni nebo na slehani?? dik

  • Hanča | 30. 1. 2005 18:34

    Opravdu vynikající

  • Hana Urbanová | 28. 1. 2005 14:15

    Je opravdu dobrá a hlavně není suchá.

  • Jana z VM | 26. 1. 2005 07:48

    Hrozně mě lákala, tak jsem ji hned včera vyzkoušela. Je to VYNIKAJÍCÍ bábovka pro slavnostnější příležitosti!! Je trochu dražší, ale stojí za to!! Protože máme rádi tmavá těsta, do poloviny jsem přidala kakao a byla SUPER!! Vláčná, jemná, prostě jednička s hvězdičkou! Díky za vynikající recept, který už naše rodina neopustí !!! V receptu není uvedena doba pečení -pekla jsem na 160 st. asi 3/4 hodiny. Peče se ale dobře, pekla jsem v plynové troubě, perfektně se povedla!! Určitě vyzkoušejte !!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Lučina Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Dobrý perník

Dobrý perník

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

64
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
49
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
31
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
25
Toskánská fazolová polévka
Toskánská fazolová…
23
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Lučinová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact