• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Loužnická kyselica
Napište svůj komentář k receptu

Loužnická kyselica

autor: jana Matěásková
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Loužnická kyselica
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hovězí maso
    • 2
      balíček kysané zelí nebo skleničky
    • 4
      ks párky
    • 5
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 2
      balení gulášová polévka Vitana apod.
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžička kmín
    • 4
      stroužek česnek
    • koření podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Ve velkém hrnci na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme hovězí maso, opečeme a když pustí šťávu, podlejeme a přidáme zelí, povaříme, přidáme brambory na větší kostky nakrájené. Přidáme gulášovou polévku v prášku a vaříme, dokud není maso měkké. Dochutíme kořením a nakonec přidáme opečené, na kolečka nakrájené párky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Valašská kyselica II

Valašská kyselica II

Bystřická kyselica

Bystřická kyselica

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 5. 5. 2011 16:51

    Opraveno, díky.

  • Ladia
    Ladia | 5. 5. 2011 14:19

    To vypadá na polévku ;-)

  • JanaS Scholl | 22. 1. 2007 00:16

    Tuto polevku delam a je vynikajici. Nevarim ale zadne maso, na zaver pridam pouze na kolecka nakrajenou ostravskou klobasu. Do polevky jeste pridam majoranku a cesnek dle chuti.

  • jana Matěásková | 16. 1. 2007 12:53

    Děkuji za komentář, loužnická je proto, že ji vaříme v Loužnici a ty polévky tam být nemusí, ale nahrazují koření a je to s nima velice rychlé jídlo, asi jsem měla spíše uvést koření nebo polévky a ne oboje dohromady. děkuji DK za zastání, ale neurazila jsem se myslím, že by Hedvika měla nejdříve vyzkoušet a pak napset reakci, třeba že to je pěkně hnusný, nebo že to bylo fajn a hodně rychlý. Kyselica jsem dala do názvu proto, aby bylo všem jasný že v tom je zelí, něco jako se dělá na Slovensku. Jinak tomu tady normálně říkáme Loužnicovice (ale to by bylo zavádějící a mohlo by to vyznít jako alkohol) Děkuji a přeji faj vaření

  • Di | 14. 1. 2007 15:40

    Jozefe T., asi jste si spletl dvě pisatelky, já se D K nepodepisuji. Vaše vysvětlení je velmi zajímavé, ráda jsem se poučila. Nicméně nejsem zcela přesvědčená, že španělské jídlo je totožné s tím naším a ani u vídeňské Melange si nejsem jistá, že smetanu obsahuje v našlehané podobě (alespoň ne všude). V každém případě Vám ve Vídni nabídnou s našlehanou šlehačkovou čepicí pravé italské kapučíno. Zdravím

  • Jozef T. | 14. 1. 2007 12:38

    Mojím úmyslom ani náhodou nebolo byt voci Vám neslusný. Bola to len reakcia na Vás komentár a snaha uviest Vasu nesprávnu informáciu na správnu mieru.

  • D K | 13. 1. 2007 14:08

    Do komentářů snad může reagovat každý, nejenom autor receptu.A váš komentář mi moc slušně nevyzněl, tak proto.

  • Jozef T. | 13. 1. 2007 10:36

    Lady Di, velmi sa mýlite tak so Spanielskym vtáckom, ako aj s Viedenskou kávou. Kedze u nás tomu niekto chcel dat nejaký názov a slovo "Vták" by si niekto mohol vysvetlovat svojím spôsobom, tak sa tam pridalo nieco v tom case exotické. Napriek tomu Vás asi prekvapí, ze ten "Vták" je v Spanielsku pomerne bezné jedlo. Viedenská káva sa vo Viedni volá Wiener Melange, lenze nie vsetci obyvatelia dosiahli vzdelanie, ktoré by im v tom case dávalo moznost cítat v inom jazyku. A tak sa dal káve názov Viedenská, co je nakoniec celkom správne.

  • Di | 13. 1. 2007 07:38

    Paní HEDVIKO, nebuďte detailista. Španělský ptáček přece taky nikdy ne Španělsku nebyl a vídeňksou kávu Vám ve Vídni neudělají a komu to vadí?

  • Hedvika | 12. 1. 2007 22:28

    Promiňte DK,mě zajímá,podle čeho se ten ,který recept jmenuje,když má neobvyklý název.Trošku se tím zabývám.A snad jsem se autorky zeptala slušně a neurazila se. Zatím se neozvala,na rozdíl od Vás,která jste si to vzala osobně a vlastně Vám do toho nic není.Pokud nevíte původ toho názvu,tak od Vás ani žádné informace nečekám.Tak proč ty komentáře?

  • D K | 12. 1. 2007 20:32

    Hedviko sice nejsem autor receptu, ale nedá mi to abych nenapsala.. Jak je vidět tady kritice neunikne ani název pokrmu. Asi urazím, ale co je zprominutím komu do toho , jak se recept jmenuje a ještě o tom dělat přednášku

  • Hedvika | 12. 1. 2007 18:26

    V čem je prosím ta kyselica "Loužnická"(předpokládám,že je to krajový název),když tam jsou 2 pytlíky gulášové polévky Vitana apod? Vy Loužnická příjmením nejste,tak proč?Starý rod Loužnických,již dávno zaniklý,myslím polovina 16.stol.,asi pytlíkové polévky neměl,tak proč?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kyselica
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Gulášová polévka Hovězí maso Kmín Koření Kysané zelí Paprika - sladká Párky Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Bramboráky z kyselého zelí

Bramboráky z kyselého zelí

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Jablečný koktejl

Jablečný koktejl

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Kuře pečené s jablky

Kuře pečené s jablky

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

90
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
56
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
50
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
48
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
46
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Prostá oslava narozenin Meghan (44): Kopanec od královské rodiny!

Prostá oslava narozenin Meghan (44): Kopanec od královské rodiny!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Loužnická kyselica
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact