• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lotus cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Lotus cheesecake

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 622
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
Lotus cheesecake
5fotografií
Nahrát fotku
 

Chesscake miluje snad každý, s tímhle ale rozhodně zabodujete. Tento dezert spojuje krémovou strukturu cheesecaku s lahodným a specifickým aroma karamelových sušenek. Je výborný, jednoduchý a rychlý na přípravu a také krásně vypadá.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g lotus sušenky (+ Lotus pomazánka na polevu)
    • 80
      g máslo (rozpuštěné)
    • 750
      g tvaroh
    • 250
      g mascarpone
    • 2
      ks vejce
    • cukr (podle chuti)

Postup přípravy receptu

1
Sušenky nadrobte nebo rozmixujte dohladka. Trochu si odeberte na zdobení a do zbytku přidejte rozpuštěné máslo a vzniklou směs namačkejte do pečicím papírem vyložené formy.

RADA: Jak udělat domácí karamel?

2
Ušlehejte krém z tvarohu, mascarpone, vajec a cukru a navršte na korpus. Dejte péct na 160 stupňů asi na 50 minut.

RADA: Víte, jaký je rozdíl mezi mascarpone a ricottou?

3
Upečený dort nechte vychladnout a studený ho polijte rozehřátou Lotus pomazánkou a posypte drobečky, které jste si odložili při jejich drcení. Nechte cheesecake ztuhnout v lednici.
4
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ LOTUS CHEESECAKE: Během pečení se chessecake může nafouknout, po vytažení z trouby se jeho střed propadne a na povrchu se vytvoří nevzhledné praskliny. Abyste tomu předešli, suroviny, ze kterých budete cheesecake připravovat, musí mít pokojovou teplotu, vyndejte je proto z lednice minimálně dvě hodiny předem. Pozor také na přemíchání vajec – do krému je mixérem zašlehejte na nejnižší rychlost a jen tak dlouho, dokud se nespojí s ostatními surovinami. Klíčové je také pomalé chladnutí. Po dopečení proto neotevírejte troubu. Vypněte ji, pootevřete dvířka (např. vložením vařečky) a nechte cheesecake chladnout uvnitř trouby alespoň hodinu. Až zcela vychladne, přesuňte ho do lednice.
5
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: Směs rozdrcených sušenek a rozpuštěného másla by měla mít konzistenci vlhkého písku. Tuto směs na dno formy důkladně a rovnoměrně upěchujte pomocí dna skleničky. Pevným upěchováním zajistíte, že korpus bude po upečení kompaktní, půjde snadno krájet a nebude se drolit. Vytvoříte tak dokonalý základ pro krémovou náplň. A jak poznáte, že je čas cheesecake vytáhnout? Po uplynutí doby pečení jemně zatřeste formou. Cheesecake je hotový, když jsou jeho okraje pevné a ztuhlé, ale střed stále třepe jako želé nebo pudink. Pokud by byl pevný i střed, je již přepečený a bude sušší. Právě tento rosolovitý střed se zpevní zbytkovým teplem během pomalého chladnutí a zajistí dokonalou krémovou konzistenci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Mangový cheesecake

Mangový cheesecake

Oreo cheesecake s bílou čokoládou

Oreo cheesecake s bílou čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Lotus sušenky Mascarpone Máslo Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marokánky

Marokánky

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Bramborák rodeo II.

Bramborák rodeo II.

Tvarohová bábovka IV.

Tvarohová bábovka IV.

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Chobotničky ze špaget

Chobotničky ze špaget

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

121
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
18
Vánoční punč II.
Vánoční punč II.
17
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Růžovovlasá zpěvačka Mašková: Chlubí se těhotenským bříškem

Růžovovlasá zpěvačka Mašková: Chlubí se těhotenským bříškem

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Lotrinský koláč
Lotrinský koláč
Lotrinský quiche
Lotrinský quiche
Lotus dezert se šlehačkou
Lotus dezert se šlehačkou
Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Loupáčky zadělávané v domácí pekárně
Loupáky - nejlepší
Loupáky - nejlepší
Lovecká pomazánka
Lovecká pomazánka
  • Recepty.cz
  • Lotus cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact