• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lososové špízy s teriyaki
Napište svůj komentář k receptu

Lososové špízy s teriyaki

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lososové špízy s teriyaki
Lososové špízy s teriyaki
Lososové špízy s teriyaki
Lososové špízy s teriyaki
Lososové špízy s teriyaki
Lososové špízy s teriyaki
Lososové špízy s teriyaki
5fotografií
Nahrát fotku
 

Jednoduchý recept ocení všichni milovníci exotických chutí a asijské kuchyně. Narychlo opečené špízy z lososa marinované v domácí teriyaki omáčce, podávané s marinovanou zeleninou a osmaženou jarní cibulkou, chutnají prostě božsky.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g losos
    • 1
      ks okurka salátová
    • 4
      ks mrkev
    • 8
      ks jarní cibulka
    • olivový olej
    • 1
      lžíce sezamová semínka
    • 1
      ks chilli papričky
  • marináda:
    • 150
      ml sojová omáčka
    • 1
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžíce rýžový ocet nebo vinný
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks zázvor čerstvý, asi 4 cm dlouhý

Postup přípravy receptu

1
Do menšího rendlíku dejte suroviny na marinádu, přičemž česnek a zázvor očistěte a nakrájejte na kolečka. Vše vařte asi 5 minut, poté přelijte do misky a nechte vychladnout.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Lososa zbavte kůže a pokrájejte na kostky velikosti sousta. Tři lžíce marinády dejte stranou do misky, do zbytku vložte pokrájeného lososa a nechte alespoň 30 minut marinovat. Mezitím pomocí škrabky na zeleninu nakrouhejte na tenké plátky okurku i mrkev a promíchejte s odloženou marinádou. Jarní cibulky očistěte.
3
Kousky lososa napíchejte na jehly či špejle a spolu s cibulkami dejte na rozpálenou pánev s malým množstvím oleje. Pečte jen krátce, z každé strany asi minutu, maso musí uvnitř zůstat růžové a šťavnaté. Zbylou marinádu dejte do rendlíku a zredukujte na hustší omáčku. Lososové špízy podávejte s naloženou zeleninou a opečenými cibulkami, přelité zredukovanou marinádou a posypané sezamem a nasekanou chilli papričkou.

RADA: Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Terijaki ze svíčkové

Terijaki ze svíčkové

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Losos v sezamu s nudlemi

Losos v sezamu s nudlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli papričky Jarní cibulka Losos Mrkev Okurka salátová Olivový olej Rýžový ocet Sezamová semínka Sojová omáčka Třtinový cukr Zázvor

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Minutková kuřecí směs II.

Minutková kuřecí směs II.

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

Fajnový mix na topinky a do salátů

Fajnový mix na topinky a do salátů

Vynikající vánoční štola

Vynikající vánoční štola

Cheesecake čokoládový

Cheesecake čokoládový

Krkonošský hubník

Krkonošský hubník

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

133
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
115
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
78
Čočkové ragú
Čočkové ragú
72
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
49
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Lososové mističky
Lososové mističky
Lososové rizoto
Lososové rizoto
Lososové sashimi
Lososové sashimi
Lososový salát s citrónovým sorbetem
Lososový salát s citrónovým sorbetem
Lososový tatarák s avokádem
Lososový tatarák s avokádem
Loštický špíz
Loštický špíz
  • Recepty.cz
  • Lososové špízy s teriyaki
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact