• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
Napište svůj komentář k receptu

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      plátek losos
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 250
      g žampiony
    • 200
      g široké bílé nudle
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1,80
      l zeleninový vývar
    • 4
      lžíce šlehačka
    • 1
      svazek kopr
    • cukr
    • 1
      ks citron
    • pepř celý

Postup přípravy receptu

1
Lososa omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou a osolíme. Žampiony očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Nudle vaříme asi 10 minut v osolené vodě, potom je scedíme a udržujeme teplé. Zahřejeme olej, opečeme žampiony, ochutíme solí a pepřem a vyjmeme. Na tomto tuku asi 8 minut opékáme plátky lososa.
2
Potom je vyjmeme a přidáme k žampionům. Do tuku dáme osmahnout mouku, rozředíme vývarem, vmícháme šlehačku i zbytek citronové šťávy a krátce povaříme. Ochutíme solí, cukrem a zeleným pepřem. Žampiony vložíme do omáčky. Čerstvý kopr opereme, necháme okapat a nahrubo nasekáme. Rybu dáme na talíře, obložíme nudlemi a posypeme koprem.
3
Zdobíme plátky citronu a čerstvě nahrubo mletým pepřem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • merilin | 17. 1. 2014 11:40

    Moc dobré,budu dělat častěji............. :-\ :-[

  • daniela | 11. 1. 2014 22:23

    v predpisu je vsak 1,8 l zel. vyvaru - kdo v tom vari nudle? i ja bych chapala, ze pokud je v textu receptu, jisku zredim vyvarem a udelam omacku, ze patri pouze do omacky. takze by to chtelo v receptu asi upresnit, k cemu vsemu ten vyvar...

  • Jana | 22. 12. 2013 08:12

    Mila Helusko, je videt, ze se ucite a vydrzte. 1.8 litru vody je mysleno na vareni nudli a macka se jenom redi, takze se tam da tolik vody kolik potrebujete mit na hustou macku - tak hrnek, dva, divejte se. Muj otec se ucil taky varit a delal koblihy, kde mu recept rekl litr oleje - nenapsali na smazeni, tak to tata nalil do testa - umite si predstavit jak to dopadlo. Vydrzte kdo nic nezkazi nic se nenauci... Hodne zdaru Jana

  • Lea | 18. 1. 2012 17:58

    Mám ráda lososa a žampiony a omáčky podobného typu a tato byla opravdu vydařená.. dávám určitě 1

  • Heluska11 | 13. 11. 2011 11:50

    tak jsem dnes tento recept vyzkoušela a bohužel spokojená nejsem... 1,8l vývaru?? to si nedovedu představit co by z toho vzniklo, já dala 1l a bylo to opravdu nad míru, žampiony abych hledala lupou :( jsem začínající kuchařka a tak se řídím receptem a tenhle není dobře napsaný, chutově to taky není žáden zázrak :( jelikož lososa miluju a díky hodnocení jsem vyzkoušela tento recept lituji a davám 4

  • Maxguns | 8. 1. 2011 11:48

    je to dobré a když si to člověk upraví dle své chuti tak je to výborné

  • Eliška Skývová | 2. 3. 2010 13:05

    Jídlo bylo výborné, příprava velmi rychlá, zelený pepř jsem sice neměla ale i tak to bylo skvělé. Běžně rybu nemáme moc rádi, ale tohle brzo zopakujeme. Hodnotím za 1. Eliška

  • Lenka Kovářová | 16. 10. 2009 22:17

    Pepř jsem úplně vynechala a i tak to bylo úžasné. Hdnotím 1

  • Jana Ehnes | 11. 4. 2009 13:01

    Ja mam rada chut zeleneho pepre, ale taky nerada kousu ty kulicky, takze ten zeleny pepr davam do cajitka a hotovo

  • Simona Vojtěchovská | 11. 4. 2009 12:55

    právě to stravuju:-) souhlasím, že zelený pepř tam není úplně košer, když se ta kulička rozkousne tak přehluší všechny ostatní chutě a v nadšení mě teda moc neuvádí...nebo se nemá kousat? nevim, nepoužívám tyhle pepře...jinak omáčka je přesně, jak jsem si ji představovala, ale dala jsem tam mnohem víc žampionů, aby byla pořádně houbová, to se k tomu lososu hodí a vypadá to moc pěkně...chutnalo nám všem, ale příště tam pepř nedám, ale je to věc názoru

  • Honza | 22. 4. 2007 19:35

    Recept není špatný, ale těch chutí je tam AŽ moc. Lépe bez zeleného pepře. Vyzkoušel jsem lehce alternativně jako omáčku na těstoviny s kousky lososa a nebylo to zlé.. :o)

  • Ivana Didová | 3. 2. 2007 12:02

    rozhodně je to asi skvělý recept,tak se zítra o něj pokusim a dám vědět.

  • Anonym | 23. 2. 2006 11:09

    Výborné!!! Použila jsem sice jakousi jinou rybu, ale i tak to bylo moc dobré. Zítra kupuju lososa - zkusím originál. Hodnotím 1, jen nevím jak to do PC dostat :o). Marťa z Bru

  • HoP | 21. 8. 2005 21:08

    Tenhle recept nemá chybu. Vylepšil jsem si ho směsí hnědých a pravých hřibů namísto žampiönů a to je teprve bašta.

  • Likas | 4. 8. 2004 17:25

    Ze všech dostupných receptů s lososem ( na této stránce ) se mně tenhle zdál nejlepší musím se ho ale ještě pokusit uvařit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Hladká mouka Kopr Losos Pepř celý Pepř mletý Rostlinný olej Široké bílé nudle Šlehačka Sůl Žampiony Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maďarský paprikový salát

Maďarský paprikový salát

Plněné papriky jinak

Plněné papriky jinak

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Duo bábovka

Duo bábovka

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Kuře (králík) v pikantní omáčce

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

42
Rychlá buchta z kysané smetany
Rychlá buchta z kysané…
36
Hruškový koláč s vanilkovým medem
Hruškový koláč s…
29
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata
27
Bílý smetanovo-tvarohový dort
Bílý smetanovo-tvarohový…
27
Zelný salát (nejen) se zázvorem
Zelný salát (nejen) se…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Losos v ořechovém kabátku
Losos v ořechovém kabátku
Losos v sezamové krustě
Losos v sezamové krustě
Losos v sezamu s nudlemi
Losos v sezamu s nudlemi
Losos ve slanině s bramborovou kaší
Losos ve slanině s bramborovou kaší
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
Lososová pomazánka
  • Recepty.cz
  • Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact