• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
Napište svůj komentář k receptu

Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle

autor: teterova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks losos Filety
    • koření na ryby nebo citronové koření
  • Bylinkové máslo
    • 50
      g máslo 82%
    • bylinková sůl
    • pepř celý
    • majoránka
    • petržel
    • citronová šťáva
  • Přiloha
    • mražená zelenina Mrkev, květák, brokolice, kukuřice
    • mořská sůl
    • cukr
    • 20
      g máslo
    • bageta nebo toustový chleba

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si nachystáme bylinkové máslo. Vezmeme si misku, ve které se nám nejlépe bude máslo míchat. Do té dáme povolené máslo, bylinkovou sůl, pepř, petržel, majoránku a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme a ochutnáme. Přikyselíme nebo přisolíme dle naší chuti. Mělo by mít kyselkavou chuť, aby se ryba již nemusela na talíři zakapávat citronem. Přendáme si ho do menších mističek a vložíme do mrazáku, aby krásně ztuhlo.
2
Filety lososa nakořeníme citronovým kořením nebo kořením na ryby, které nám chutná. Ze všech stran nakořeněného lososa položíme na pekáček. Vložíme do trouby na GRIL stupeň 3 - grilujeme 8 minut z každé strany. Losos musí být hotový, ale ne vysušený!!!
3
Během grilování lososa si dáme do hrnce mraženou zeleninovou směs (mrkev, květák, brokolice, kukuřice - kdo jak má rád, můžeme přidat i fazolové lusky). Ještě zmrzlou z mrazáku ji podlejeme tak půl hrnkem vody (dle množství zeleniny), kterou jsme si převařili v rychlovarné konvici. Zelenina NESMÍ plavat! Přidáme máslo, sůl a cukr. Vše dobře promícháme a necháme na mírném ohni dusit.
4
Bagety nebo tousty si opečeme buď v topinkovači nebo na pánvičce (pokud na pánvičce, nezapomeňte dát tuk, jinak si je spálíte ;-)).
5
Jakmile máme lososa hotového, ihned podáváme. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové krokety s bylinkovým máslem

Sýrové krokety s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Šneci s bylinkovým máslem

Šneci s bylinkovým máslem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Zdravě i chutně Přílohy Ostatní Zelenina Zeleninové Rybí Pro děti Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Dušení Grilování Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bylinková sůl Citronová šťáva Cukr Koření na ryby Losos Majoránka Máslo Mořská sůl Mražená zelenina Pepř celý Petržel
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Dobrý perník

Dobrý perník

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Broskvová limonáda s melounem

Broskvová limonáda s melounem

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

45 minut
Jablečný bread cake

Jablečný bread cake

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Hrušková povidla

Hrušková povidla

Poslední sledované recepty

84
Ostružinový džem s jahodami
Ostružinový džem s…
54
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
27
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
21
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Martina z nekonečné Ulice Holíková porodila! Ukázala první »selfie« miminka

Martina z nekonečné Ulice Holíková porodila! Ukázala první »selfie« miminka

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact