• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
Napište svůj komentář k receptu

Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle

autor: teterova
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks losos Filety
    • koření na ryby nebo citronové koření
  • Bylinkové máslo
    • 50
      g máslo 82%
    • bylinková sůl
    • pepř celý
    • majoránka
    • petržel
    • citronová šťáva
  • Přiloha
    • mražená zelenina Mrkev, květák, brokolice, kukuřice
    • mořská sůl
    • cukr
    • 20
      g máslo
    • bageta nebo toustový chleba

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si nachystáme bylinkové máslo. Vezmeme si misku, ve které se nám nejlépe bude máslo míchat. Do té dáme povolené máslo, bylinkovou sůl, pepř, petržel, majoránku a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme a ochutnáme. Přikyselíme nebo přisolíme dle naší chuti. Mělo by mít kyselkavou chuť, aby se ryba již nemusela na talíři zakapávat citronem. Přendáme si ho do menších mističek a vložíme do mrazáku, aby krásně ztuhlo.
2
Filety lososa nakořeníme citronovým kořením nebo kořením na ryby, které nám chutná. Ze všech stran nakořeněného lososa položíme na pekáček. Vložíme do trouby na GRIL stupeň 3 - grilujeme 8 minut z každé strany. Losos musí být hotový, ale ne vysušený!!!
3
Během grilování lososa si dáme do hrnce mraženou zeleninovou směs (mrkev, květák, brokolice, kukuřice - kdo jak má rád, můžeme přidat i fazolové lusky). Ještě zmrzlou z mrazáku ji podlejeme tak půl hrnkem vody (dle množství zeleniny), kterou jsme si převařili v rychlovarné konvici. Zelenina NESMÍ plavat! Přidáme máslo, sůl a cukr. Vše dobře promícháme a necháme na mírném ohni dusit.
4
Bagety nebo tousty si opečeme buď v topinkovači nebo na pánvičce (pokud na pánvičce, nezapomeňte dát tuk, jinak si je spálíte ;-)).
5
Jakmile máme lososa hotového, ihned podáváme. Dobrou chuť!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové krokety s bylinkovým máslem

Sýrové krokety s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Šneci s bylinkovým máslem

Šneci s bylinkovým máslem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Zdravě i chutně Přílohy Ostatní Zelenina Zeleninové Rybí Pro děti Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Dušení Grilování Děti Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bylinková sůl Citronová šťáva Cukr Koření na ryby Losos Majoránka Máslo Mořská sůl Mražená zelenina Pepř celý Petržel
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Karamelovo-ořechové řezy

Karamelovo-ořechové řezy

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

64
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
42
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
34
Jablečný piškot (korpus)
Jablečný piškot (korpus)
31
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Losos s bylinkovým máslem a teplou zeleninou na másle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact