• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Losos na špenátové peřince
Napište svůj komentář k receptu

Losos na špenátové peřince

autor: Bedhann
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos na špenátové peřince
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • losos (Bez kůže a kostí) podle počtu strávníků
    • 200
      g špenát Listy baby špenátu
    • 1
      ks jablka (Ne moc kyselé)
    • česnek
    • jarní cibulka
    • ořechy
    • moučkový cukr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lososa očistíme, osolíme a mírně opepříme. Na olivovém oleji osmahneme z obou stran (nemusí být moc, bude se ještě péct). Přendáme do zapékací mísy (já nevymazávám). Ořechy nasekáme na kousky (postačí trochu, tak 5 lžic) a přidáme k nim moučkový cukr (k tomu poměru cca lžíci).
2
Touto směsí hojně posypeme lososa a dáme zapéct do trouby na 180 °C tak na 15 - 20 minut. Špenát opláchneme, na oleji si osmahneme česnek na plátky (měla jsem 3 stroužky) a jarní cibulku, přidáme propláchnutý špenát, lehounce podlijeme a dáme ještě jablíčko nakrájené na tenké plátky, osolíme a podusíme. Jakmile se voda vypaří, je hotovo.
3
Na talířek dáme špenát a na něj lososa. Kombinace všech chutí je luxusní. Určitě vyzkoušejte!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecké kuře v peřince

Řecké kuře v peřince

Klobásy v peřince

Klobásy v peřince

Houby nakládané v oleji na koprové peřince

Houby nakládané v oleji na koprové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • frankovka | 27. 11. 2011 12:42

    Právě jsme dojedli a ještě teď se olizujem. Vynikající netradiční recept. Nepatrná obměna - místo moučkového cukru jsem dal cukr hnědý- k ořechům se krásně hodil. Díky autorovi za obohacení repertoáru chutí a vůní.

  • hanach80
    hanach80 | 3. 11. 2010 19:56

    Výborný recept. Akorát ořechovou krustu jsem nahradila olivovo-citronovým olejem s česnekem. Také dobrá kombinace.

  • Hana Bláhová | 21. 4. 2010 12:49

    Díky Jarko, krustička je moc dobrá, ono to kombinačně vypadá vcelku zvláštně, ale když se všechny chutě spojí, tak je to "žrádýlko" :-))

  • Jarka O. | 21. 4. 2010 12:15

    Jo, tak tohle vypadá hooodně dobře ;-) Těším se na tu ořechovou krustičku...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Jablka Jarní cibulka Losos Moučkový cukr Ořechy Pepř mletý Špenát Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

40
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
26
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
25
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou…
17
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý,…
14
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami
Losos na másle a limetách se…
Losos na páře s restovanou zeleninou
Losos na páře s restovanou zeleninou
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích
Losos s blinami a řepou
Losos s blinami a řepou
Losos s bylinkovou krustou
Losos s bylinkovou krustou
Losos s cannellini fazolemi
Losos s cannellini fazolemi
  • Recepty.cz
  • Losos na špenátové peřince
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact