• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Losos na špenátové peřince
Napište svůj komentář k receptu

Losos na špenátové peřince

autor: Bedhann
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos na špenátové peřince
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • losos (Bez kůže a kostí) podle počtu strávníků
    • 200
      g špenát Listy baby špenátu
    • 1
      ks jablka (Ne moc kyselé)
    • česnek
    • jarní cibulka
    • ořechy
    • moučkový cukr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lososa očistíme, osolíme a mírně opepříme. Na olivovém oleji osmahneme z obou stran (nemusí být moc, bude se ještě péct). Přendáme do zapékací mísy (já nevymazávám). Ořechy nasekáme na kousky (postačí trochu, tak 5 lžic) a přidáme k nim moučkový cukr (k tomu poměru cca lžíci).
2
Touto směsí hojně posypeme lososa a dáme zapéct do trouby na 180 °C tak na 15 - 20 minut. Špenát opláchneme, na oleji si osmahneme česnek na plátky (měla jsem 3 stroužky) a jarní cibulku, přidáme propláchnutý špenát, lehounce podlijeme a dáme ještě jablíčko nakrájené na tenké plátky, osolíme a podusíme. Jakmile se voda vypaří, je hotovo.
3
Na talířek dáme špenát a na něj lososa. Kombinace všech chutí je luxusní. Určitě vyzkoušejte!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecké kuře v peřince

Řecké kuře v peřince

Klobásy v peřince

Klobásy v peřince

Houby nakládané v oleji na koprové peřince

Houby nakládané v oleji na koprové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • frankovka | 27. 11. 2011 12:42

    Právě jsme dojedli a ještě teď se olizujem. Vynikající netradiční recept. Nepatrná obměna - místo moučkového cukru jsem dal cukr hnědý- k ořechům se krásně hodil. Díky autorovi za obohacení repertoáru chutí a vůní.

  • hanach80
    hanach80 | 3. 11. 2010 19:56

    Výborný recept. Akorát ořechovou krustu jsem nahradila olivovo-citronovým olejem s česnekem. Také dobrá kombinace.

  • Hana Bláhová | 21. 4. 2010 12:49

    Díky Jarko, krustička je moc dobrá, ono to kombinačně vypadá vcelku zvláštně, ale když se všechny chutě spojí, tak je to "žrádýlko" :-))

  • Jarka O. | 21. 4. 2010 12:15

    Jo, tak tohle vypadá hooodně dobře ;-) Těším se na tu ořechovou krustičku...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Jablka Jarní cibulka Losos Moučkový cukr Ořechy Pepř mletý Špenát Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kávěnky

Kávěnky

Americké hovězí

Americké hovězí

Superrychlý gyros

Superrychlý gyros

Bryndzová pomazánka II.

Bryndzová pomazánka II.

Broskvové (meruňkové) muffiny

Broskvové (meruňkové) muffiny

Babiččina bábovka (výborná)

Babiččina bábovka (výborná)

Bábovkový dort

Bábovkový dort

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

67
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
56
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
52
Karamelový krém s kdoulovým kompotem
Karamelový krém s…
50
Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách
Ryba z trouby: na…
39
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…

Zajímavé články

Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
AHA.cz Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Vondráčkovou poslali na DNA testy! Co se stalo?

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

Ex Stropnického Daniel Krejčík (31): Tajná svatba! Přiznal nové příjmení

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami
Losos na másle a limetách se…
Losos na páře s restovanou zeleninou
Losos na páře s restovanou zeleninou
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích
Losos s blinami a řepou
Losos s blinami a řepou
Losos s bylinkovou krustou
Losos s bylinkovou krustou
Losos s cannellini fazolemi
Losos s cannellini fazolemi
  • Recepty.cz
  • Losos na špenátové peřince
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact