• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Losos na špenátové peřince
Napište svůj komentář k receptu

Losos na špenátové peřince

autor: Bedhann
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos na špenátové peřince
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • losos (Bez kůže a kostí) podle počtu strávníků
    • 200
      g špenát Listy baby špenátu
    • 1
      ks jablka (Ne moc kyselé)
    • česnek
    • jarní cibulka
    • ořechy
    • moučkový cukr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lososa očistíme, osolíme a mírně opepříme. Na olivovém oleji osmahneme z obou stran (nemusí být moc, bude se ještě péct). Přendáme do zapékací mísy (já nevymazávám). Ořechy nasekáme na kousky (postačí trochu, tak 5 lžic) a přidáme k nim moučkový cukr (k tomu poměru cca lžíci).
2
Touto směsí hojně posypeme lososa a dáme zapéct do trouby na 180 °C tak na 15 - 20 minut. Špenát opláchneme, na oleji si osmahneme česnek na plátky (měla jsem 3 stroužky) a jarní cibulku, přidáme propláchnutý špenát, lehounce podlijeme a dáme ještě jablíčko nakrájené na tenké plátky, osolíme a podusíme. Jakmile se voda vypaří, je hotovo.
3
Na talířek dáme špenát a na něj lososa. Kombinace všech chutí je luxusní. Určitě vyzkoušejte!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecké kuře v peřince

Řecké kuře v peřince

Klobásy v peřince

Klobásy v peřince

Houby nakládané v oleji na koprové peřince

Houby nakládané v oleji na koprové…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • frankovka | 27. 11. 2011 12:42

    Právě jsme dojedli a ještě teď se olizujem. Vynikající netradiční recept. Nepatrná obměna - místo moučkového cukru jsem dal cukr hnědý- k ořechům se krásně hodil. Díky autorovi za obohacení repertoáru chutí a vůní.

  • hanach80
    hanach80 | 3. 11. 2010 19:56

    Výborný recept. Akorát ořechovou krustu jsem nahradila olivovo-citronovým olejem s česnekem. Také dobrá kombinace.

  • Hana Bláhová | 21. 4. 2010 12:49

    Díky Jarko, krustička je moc dobrá, ono to kombinačně vypadá vcelku zvláštně, ale když se všechny chutě spojí, tak je to "žrádýlko" :-))

  • Jarka O. | 21. 4. 2010 12:15

    Jo, tak tohle vypadá hooodně dobře ;-) Těším se na tu ořechovou krustičku...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Jablka Jarní cibulka Losos Moučkový cukr Ořechy Pepř mletý Špenát Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Kuřecí zbytkový salát

Kuřecí zbytkový salát

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Krkovice zapečená s cibulí a sýrem

Dýňová polévka krémová

Dýňová polévka krémová

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

133
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
58
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
53
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
47
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
42
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…

Zajímavé články

Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

Zemřela herečka Claudia Cardinalová (†87): Stala se sexsymbolem

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami
Losos na másle a limetách se…
Losos na páře s restovanou zeleninou
Losos na páře s restovanou zeleninou
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích
Losos s blinami a řepou
Losos s blinami a řepou
Losos s bylinkovou krustou
Losos s bylinkovou krustou
Losos s cannellini fazolemi
Losos s cannellini fazolemi
  • Recepty.cz
  • Losos na špenátové peřince
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact