• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Losos na pomerančích
Napište svůj komentář k receptu

Losos na pomerančích

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      lžíce máslo
    • 40
      g strouhaný kokos
    • 2
      lžíce sezamový olej
    • 8
      ks rýžový papír
  • Náplň
    • sůl
    • 1
      hrst pažitka
    • pepř mletý
    • 1
      ks pomeranč
    • 400
      g losos
    • 2
      ks červená cibule
    • sezamový olej
    • 1
      ks limetková kůra
    • 10
      ks kari lístky čerstvé
    • 1
      ks limetková šťáva
  • Omáčka
    • 100
      ml drůbeží vývar
    • 3
      lžíce červený vinný ocet
    • 1
      ks červená chilli paprička
    • 1
      lžička koriandr čerstvý nasekaný
    • 1
      ks červená cibule
    • 1
      lžička kukuřičný škrob
    • 2
      lžíce hnědý cukr

Postup přípravy receptu

1
Rýžové papíry namočte do vody. Až změknou, rozložte je vedle sebe, osušte a 4 z nich posypte kokosem a sezamem. Přikryjte zbylými papíry a přimáčkněte.

RADA: Další tipy na přípravu lososa!

2
Rozehřejte máslo a z obou stran je osmahněte, pak překrojte.
3
Cibuli a chilli nakrájejte najemno, v pánvi je podlijte octem a vývarem, přidejte cukr a přiveďte k varu.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

4
Škrob rozmíchejte ve 2 lžících studené vody a všlehejte do omáčky. Až zhoustne a vychladne, vmíchejte koriandr. Nafiletujte pomeranče, cibuli nasekejte nadrobno.
5
Lososa nakrájejte na plátky a osmahněte na oleji. Osolte, opepřete. Rýžové papíry naplňte kůrou, pomerančem, pažitkou, kari listy a limetkovou šťávou a kůrou. Podávejte s omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos v alobalu

Losos v alobalu

Losos s blinami a řepou

Losos s blinami a řepou

Losos s hráškovým pyré

Losos s hráškovým pyré

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos FOOD
Rybí Smažení Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená chilli paprička Červená cibule Červený vinný ocet Drůbeží vývar Hnědý cukr Kari lístky Koriandr Kukuřičný škrob Limetková kůra Limetková šťáva Losos Máslo Pažitka Pepř mletý Pomeranč Rýžový papír Sezamový olej Strouhaný kokos Sůl

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Párky na černém pivu

Párky na černém pivu

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Uzené tofu na kari

Uzené tofu na kari

Lotrinský koláč

Lotrinský koláč

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Nakládané masové kostky dušené na cibuli

Nakládané masové kostky dušené na…

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

12
Klasické lečo
Klasické lečo
11
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
10
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
10
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
10
Těstovinový salát s jogurtem
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Nejen Ilona Csáková hlásí: Naše chlouby? Houby!

Nejen Ilona Csáková hlásí: Naše chlouby? Houby!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Losos na grilu
Losos na grilu
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami
Losos na másle a limetách se…
Losos na páře s restovanou zeleninou
Losos na páře s restovanou zeleninou
Losos na špenátové peřince
Losos na špenátové peřince
Losos s blinami a řepou
Losos s blinami a řepou
Losos s bylinkovou krustou
Losos s bylinkovou krustou
  • Recepty.cz
  • Losos na pomerančích
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact