• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Losos na bílém víně
Napište svůj komentář k receptu

Losos na bílém víně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Losos na bílém víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • losos
    • 3
      bílé víno
    • máslo
    • sůl
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • bazalka

Postup přípravy receptu

1
Lososa očistíme, osolíme a posypeme bazalkou. Vložíme do pekáče, poklademe máslem a pečeme. Podléváme bílým vínem. Těsně před dokončením nalijeme šlehačku a necháme ještě chvíli péci. Bílé víno se šlehačkou utvoří výbornou omáčku.
2
Jako příloha se hodí rýže, ale mohou být i hranolky nebo americké brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roláda na bílém víně s tuňákem

Roláda na bílém víně s tuňákem

Lišky na bílém víně s kotletou

Lišky na bílém víně s kotletou

Kuřecí stehna v bílém víně

Kuřecí stehna v bílém víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • trajeruska | 14. 10. 2012 14:22

    Vynikající :) konečně mám další variantu na pečeného lososa...

  • Vasek2 | 25. 12. 2010 10:36

    Pro experimentatory: Pred pecenim doplnit na male kosticky nakrajenou, na par kapkach olivoveho oleje (extra virgin) osmahnutou a pote na bilem vine kratce dusenou, original madarskou cabajkou. Losos ziska neskutecne labuznickou chut. PS: Od tohoto "objevu" si lososa na jiny zpusob jiz nepripravuji.

  • Nikol Böhmová | 23. 9. 2009 19:20

    Výborný recept. Já k tomu udělala bramborové medailonky a bylo to skvělé. Taky jsem amatér, ale tohle jsem zvládla :)

  • Katka | 12. 4. 2008 12:15

    Také by mě zajímalo, jak dlouho se to peče a při kolika stupních? Přeci jen nejsem takový profík :)

  • Hanka babková | 13. 2. 2008 16:24

    Mám také dotaz, tu bazalku tam davate cesrtvou nebo susenou... jinak to vypada lakave... jen jako amater mam jeste jeden dotaz... jakpak dlouho se to pece? deuji za odpovedi:-)

  • Magda Malá | 31. 1. 2008 14:00

    Moc dobré! Akorát pozor na víno. Hodně záleží na jeho chuti. Mě dal manžel nějaké takové hodně aromatické, se zvláštním ocasem a věřím, že příště to s jemnějším bude ještě o dost chutnější.

  • Lucie | 5. 1. 2008 15:15

    vynikající, přesně podle receptu, doporučuji nešetřit smetanou, aby bylo omáčky dost

  • Kvítek | 24. 12. 2007 19:25

    Dobrý a rychlý, doporučuji všem!

  • Radek | 28. 10. 2007 15:24

    Nepoužil jsem ani kapku citrónu. Před pečením jsem maso marinoval ve víně a potom jsem jej dolíval až padla celá 0,7 l. Omáčka byl jemná.

  • Pavla | 28. 9. 2007 21:02

    Bazalku davate susenou, nebo cerstvou?

  • Petra Bukovská | 27. 8. 2007 08:53

    Výborné,držela jsem se přesně receptu a nikdo citron nepotřeboval. Proč nenechat vyniknout chuť lososa a dobrého vína. 1*

  • Anonym | 12. 6. 2007 18:16

    genialny recept uz aj utekam ho urobit :-) to sa oblizeme

  • Jarda | 27. 2. 2007 11:01

    ...jasně je to super recept...ženský to je přece jasný,že je to rychle hotový...ryby se pečou přeci rychle,ale to já 22 letej kluk,kuchař amatér nemusím vyprávět:))).Dneska tohle upeču mé přítelkyni,tak snad budu slavit úspěch:)

  • ALENA H. | 17. 1. 2007 16:47

    moc dobré, jen toho citronu jsem tam dala moc a ta omáčka byla moc kyselá, stačí doopravdy jen pár kapek toho citronu, omáčku jsme potom ještě zahustili moukou a dochutili podravkou

  • Ivana Pavlíková | 11. 12. 2006 18:30

    Včera jsme vyzkoušeli a musím říct, že to bylo výborné. Navíc jsme ještě syrového lososa pokapali citronem a opravdu to nemělo chybu :o) Doporučujeme

  • Michaela | 29. 10. 2006 15:15

    rychle a vyborne:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Losos Máslo Smetana ke šlehání Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí maso na zelenině

Hovězí maso na zelenině

Marinované steaky

Marinované steaky

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Slaná bábovka s olivami

Slaná bábovka s olivami

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Jáhlové muffiny

Jáhlové muffiny

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

75
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
71
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
45
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…
40
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
38
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Losos na bílém víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact