• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Londýnské vánoční řezy
Napište svůj komentář k receptu

Londýnské vánoční řezy

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 27
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Londýnské vánoční řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g hera
    • 120
      g moučkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • zavařenina
  • Povrch
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 210
      g moučkový cukr
    • 140
      g lískové oříšky strouhané
  • Sypání
    • mandle sekané

Postup přípravy receptu

1
Z tuku, mouky, cukru, prášku a vejce zpracujeme těsto. Necháme asi 30 minut odpočinout. Plech vyložíme pečícím papírem. Těsto vyválíme, namačkáme na plech a potřeme pikantní (nejlépe rybízovou) zavařeninou a přes to rozetřeme bílkovou hmotu. Povrch posypeme jemně sekanými mandlemi (nemusíme!) a zvolna pečeme. Upečený ještě teplý koláč krájíme na malé čtverečky. Necháme asi týden odležet.
2
Povrch: bílky ušleháme se zrnkem soli do husta, zašleháme přesátý cukr a lehce vmícháme oříšky,
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slané nejen vánoční pečivo

Slané nejen vánoční pečivo

Vánoční bramborový salát

Vánoční bramborový salát

Vánoční Pavlova

Vánoční Pavlova

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana C. | 16. 12. 2006 14:57

    Upekla, vyndala z trouby, horké jdu krájet horkým nožem, začalo to praskat, tak jsem to vrazila i s plechem do igelitu a vyhodila na balkon na mráz. Počkám do večera, půjde-li to krájet a jinak to dám synovi , jdou s klukama večer tábořit, tak to určitě sperou lžící.

  • Kateřina Lašáková | 9. 12. 2006 21:08

    Ajo, díky za radu, Ale tak jsem to dělala,a přesto se to rozdrobilo. Není snad ještě nějaký fígl v teplotě pečení, době nebo horkovzduchu?Já pekla nejdříve pomalu na 100st.-nic se nedělo, tak jsem přidala na 150st. a horkovzduch.

  • Aja | 9. 12. 2006 19:30

    Kateřino L., krájejte nožem namočeném v horké vodě a krájejte ještě teplé, tak to dělám já a jsem s tím spokojena

  • Kateřina Lašáková | 9. 12. 2006 18:15

    Po roce jsem to upekla znovu.Dala jsem tak méně cukru-do těsta 80g a do sněhu 180g. Tak to úplně stačí. Jen mám zase problém s tím, že to při krájení úplně popraskalo. Máte na to někdo nějaký fígl?

  • Lidka Kábrtová | 13. 11. 2006 09:10

    Blanko, ono všechno cukroví je kalorická bomba, to si moc nevyberete :-).

  • Věra | 13. 11. 2006 09:05

    Blanko klidně je upečte, já se na ně taky chystám. Měla jsem je u příbuzných a jsou super. No které vánoční cukroví není sladké hurá do pečení bomba, nebomba :-))

  • Blanka V. | 13. 11. 2006 07:56

    Věro, proč si myslíte, že je to kalorická bomba? Mně se to naopak oproti jiným řezům a cukroví zdálo málo kalorické a chtěla jsem právě proto letos upéct. Tak těď nevím ....

  • Nilda | 10. 11. 2006 20:00

    Věro, také se na ně moc těším, podle tohoto receptu je dělám od té doby co jsou na těhle stránkýách, výborné zase budu opakovat, ono se to vánoční pečení už blíží

  • Věra | 10. 11. 2006 15:01

    Tak toto je kalorická bomba, ale proč ne - 1x za rok?Měla jsem je loni na vánoce naposledy a dodnes na ně myslím :-))

  • Marta Novotná | 20. 12. 2005 22:46

    V této verzi jsou řezy asi opravdu dost sladké původní recept jsem trošičku pozměnila a dělám je v této obměně dlouhá léta , zkuste najít" Cikánská kolečka". Jinak řezy jsem krájela vždy ještě teplé. Zdravím Marta Novotná

  • karlina | 17. 12. 2005 19:16

    katko p. asi jste pekla moc rychle a na vysokou teplotu, já tento recept dělám moc ráda a neloupese mi povrch ani nihaj neodpadává. Ještě navrch pocákám čokoládou

  • katka p. | 16. 12. 2005 21:13

    nic moc. příliš sladké a při krájení se vrchní vrstva láme na pidikousíčky, takze celkový vzhled není moc hezký

  • Katka Lašáková | 16. 12. 2005 17:57

    Právě jsem to upekla. Chutná to fakt výborně, ikdyž je to doopravdy moc sladké. Místo lískových oříšků jsem dala vlašské.Jenom mám problém s tím, jak to potom nakrájet! Zkoušela jsem to krájet horké, mírně teplé i studené a vždy mi úplně popraskal ten sníh navrchu, takže teď to vůbec nevypadá pěkně! Poraďte jak to nakrájet, aby ten sníh nebyl popraskaný.Díky

  • Monika S. | 30. 11. 2005 09:57

    Vyskúšala som tento recept a musím priznať, že rezy neboli zlé, ale strašne sladké a to som ešte trochu cukru ubrala.

  • chillichilli | 7. 11. 2005 08:03

    Vynikající, skoro stejný recept máme v rakouské kuchařce psané švabachem a používáme jej prý už 5.generaci.Jenže Hera není pravé máslo a těsto se různě lepí na váleček a procesu přenosu na plech říkáme dláždění.Babička a prý ani prababička podobné problémy neměly pokud používaly máslo ze statku a né ze supermarketu :)

  • Alis | 3. 11. 2005 09:36

    Moc dobré, už se těším na Vánoční pečení

  • Nová | 2. 11. 2005 19:59

    Tento recept dělám i mimo Vánoce a moc nám chutná, dávala jsem jedničku a nic jsem nenapsala, to je fakt, Tak to opravuji, je moc dobrý, doporučuji

  • Eva | 2. 11. 2005 14:06

    Myslim, ze to, ze nekdo hodnotil znamena, ze pouze recept oznamkoval, aniz by vlozil komentar, bohuzel ne vsichni se deli o sve zkusenosti s danym receptem, pouze daji znamku

  • Margita | 2. 11. 2005 10:36

    Prosím, kde je tento recept hodnotený 5x, keď nikde nevidím žiaden komentár. Zistila som to, keď som chcela vidieť, kto rezy piekol a čo na ne hovorí. Ďakujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Šlehání Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Lískové oříšky Mandle Moučkový cukr Prášek do pečiva Sníh z bílku Vejce Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Jogurtový koláč

Jogurtový koláč

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Dietní buchta

Dietní buchta

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Doporučujeme

40 minut
Houbové ragú s nudlemi

Houbové ragú s nudlemi

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

36
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Míša řezy
Míša řezy
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
AHA.cz Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy V šatníku českých političek: Kdo má styl na jedničku, kdo naopak propadl úřednické šedi?

V šatníku českých političek: Kdo má styl na jedničku, kdo naopak propadl úřednické šedi?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Jiří Krampol (†87) po dvou pohřbech: Záhada dvou uren!

Jiří Krampol (†87) po dvou pohřbech: Záhada dvou uren!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

  • Recepty.cz
  • Londýnské vánoční řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact