• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lívanečky Vlasty Buriana
Napište svůj komentář k receptu

Lívanečky Vlasty Buriana

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lívanečky Vlasty Buriana
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      l kefír
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 130
      g hladká mouka
    • sůl
    • olej
    • 9
      lžíce kokos vrchovaté lžíce - strouhaný
    • 2
      lžíce máslo rozpuštěný, mírně zchladlý
    • 6
      ks jablka
    • skořicový cukr moučkový

Postup přípravy receptu

1
Do kefíru zakvedláme vejce, rum, máslo, pak sypké přísady a nakonec oloupaná, na plátky pokrájená jablka. Na rozpáleném oleji v lívanečníku smažíme dozlatova a na talíři sypeme skořicovým cukrem.
2
V originál receptu se má dát nejdřív těsto, pak plátky jablek a zase těsto - no já se s tím tak nezdržuju, zamíchám vše dohromady a je to. Do lívanečků zděláte horší (padaná jablka) a je to zase něco jiného než tradiční štrůdl. Jsou dobré i studené, ale většinou nemají šanci vystydnout, protože vám je budou brát rovnou z talíře.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Celozrnné lívanečky s fíky

Celozrnné lívanečky s fíky

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Drahunkas
    Drahunkas | 13. 1. 2014 19:08

    NEJLEPŠÍ!!! Rodina už jiné nechce :-)

  • Pantová A. | 24. 4. 2012 18:34

    Rodině zas tak moc nechutnaly díky kokosu, kterého bylo v těstě poměrně hodně.

  • Atlantik20 | 20. 7. 2011 13:11

    Jsou výborné.

  • Daniella O. | 4. 10. 2010 22:01

    Vyborne livanecky, nemela jsem doma rum, ale vubec to nevadilo. Skoricovy cukr jsem zamichala primo do testa a udelala stejnou prilohu jako Zita. MNAMMMM :))))

  • Lenka S. | 15. 8. 2008 12:04

    Dělala jsem a výborné, ježiš snědla jsem jich asi šest na posezení... :o)

  • Zita Matejkova | 23. 5. 2008 13:56

    Jsou vynikající, ještě jsem udělala jako přílohu tvaroh,zakysanou smetanu a rozmačkané jahody s cukrem. Foto v galerii.

  • Radmila Hošťálková | 23. 4. 2008 19:44

    Opravdu vynikající, právě jsme dojedli :-) Děkuji za recept!

  • Lucka | 23. 5. 2007 07:51

    udělala jsem k nim ještě tvaroh + skořice a nemělo to chybu..lahůdka do bříška :o)

  • Sarka Honzakova | 21. 5. 2007 09:53

    Tohle musim vyzkouset ;-) U nas doma se delaji jine livance s vyuzitim jablicek. Recept je zde vlozen pod nazvem Lívanečky s jablky. No ale s kokosem a rumem to muze byt zas neco jineho.

  • Magda | 18. 5. 2007 10:53

    Kefír toto nahrazuje.

  • Anonym | 18. 5. 2007 10:41

    Nedává se droždí ani prášek do pečiva jako u klasických lívanců?

  • Jan mrkvicka | 1. 5. 2007 14:12

    Fakt dost dobrý, doporučuji snažit raději pomalu na mírnějším ohni. Místo rumu, jsem tam dal Puskina- černý jeřáb a taky to bylo dobrý ...

  • Marie Svobodová | 3. 8. 2006 23:59

    Moooc dobré. Ještě jsem těm mým mlsounům k tomu rozšlehala tvaroh s cukrem a zakys. smetanou, nemělo to chybu.

  • Michaela Kantorová | 3. 8. 2006 20:19

    Já jenom, že jsem začátečník a fakt se v tom nevyznám. Ale dík za info. Udělala jsem to z podmáslí a bylo to výborné! :)

  • Anonym | 3. 8. 2006 11:12

    Nevím jak v tomto receptu, ale běžně zaměňuji kefír za podmáslí a obráceně. A zatím se mi nestalo, že by to receptu uškodilo.

  • Michaela Kantorová | 3. 8. 2006 10:36

    Doma nemám kefír, může být podmáslí?

  • Michaela Kantorová | 3. 8. 2006 10:34

    A na kolik to je asi osob? Porcí?

  • Jana Wernischova | 22. 11. 2005 10:50

    Došel nám rum, dala jsem z nouze pár lžic vaječného koňaku, ale bylo to výborné!!! Dělala jsem v neděli odpoledne. když se k nám řítila nenadálá návštěva. Taky to ocenili.

  • Jana | 21. 11. 2005 00:51

    Zkuste palačinky se strouhanými jablky-normální palačinkové těsto,do hotového nastrouhat 2-3 oloupaná jablka na nudličky,přisypat lžíci rozinek a trochu mleté skořice.Velmi dobré,po upeční stačí pocukrovat,rozinek se nebojte,i za tak krátkou chvilku změknou.Děti to milují.

  • Irena | 3. 10. 2005 10:48

    Jednoduše SUPER! Rodinka mi to chodila ujídat už při pečení a potom se jim za ušima dělaly boule - zmizelo všecko jak pára nad hrncem - vřele doporučuji, řadím ke svým oblíbeným receptům.

  • Erinka | 14. 9. 2005 14:19

    Božskééé! Jablka jsem radši nastrouhala, ale musela jsem přidat trochu mouky, protože se mi to ze začátku trhalo. Jinak bez chyby!!!!! :-)

  • Eva Jelínková | 18. 2. 2005 11:02

    Výýýýbornýýýý.

  • Anonym | 15. 2. 2005 18:29

    Lívanečky byly výborné,jen se po nich zaprášilo !!!Doporučuji :-))) Petra

  • Alena Prentissová | 11. 2. 2005 14:43

    Móóóc dobré!! A taky rychlé a opravdu je to změna, i když nic proti závinům.. doporučuji !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Výjimečný den Posvícení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Jablka Kefír Kokos Máslo Olej Skořicový cukr Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Masíčko v hermelínu-minutka

Masíčko v hermelínu-minutka

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

95
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky
Husí kaldoun s játrovými…
94
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
81
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
72
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
51
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…

Zajímavé články

Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Porodnost neustále klesá aneb proč současná generace nechce děti

Blesk.cz Režisér Adamec pár dní před »únosem« z kavárny: Dal pokyn k odříznutí Jany od účtu!

Režisér Adamec pár dní před »únosem« z kavárny: Dal pokyn k odříznutí Jany od účtu!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Lívanečky s jablky
Lívanečky s jablky
Lívanečky s medvědím česnekem
Lívanečky s medvědím česnekem
Lívanečky se švestkovým pudinkem
Lívanečky se švestkovým pudinkem
Lívanečky z máslové dýně
Lívanečky z máslové dýně
Lívanečky z ovesných vloček
Lívanečky z ovesných vloček
Lněné sušenky
Lněné sušenky
  • Recepty.cz
  • Lívanečky Vlasty Buriana
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact