• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Lívance s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Lívance s jablky

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lívance s jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 3
      dl mléko
    • 10
      g droždí
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 4
      ks jablka
    • 100
      g mandlové lupínky - loupané
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto, necháme v teple nakynout a smažíme na lívanečníku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové lívance s kokosem a jablky

Banánové lívance s kokosem a jablky

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Pravé Americké Lívance

Pravé Americké Lívance

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • xyz | 27. 5. 2007 17:43

    Mirka Mirka - ale recept pani Lorencove je vlastne jako v kucharske knize... a zacinajici kucharka tento recept v internetove kucharce nepochopila a chtela se drzet popisu do slova a do pismene..... bohuzel kdyz nekdo potrebuje objasneni z internetove kucharske knihy, tak jak si ma najit STEJNY popis v domaci kucharske knize???

  • Mirka Mirka | 5. 8. 2006 20:29

    Musím se zastat p. Lorencové, když jsem začínala sama vařit bydlela jsem u rodičů a než bych vyslechla mamančin návod na vaření, určitě po pár schodech do pastra bych nevěděla nic, vzala jsem si kuchařku a uvařila. Dnes mě těší, že i profesionální kuchaři dokáží ocenit můj um. Vše je jen o snaze a poku si dotyčná neví rady, já bych si vzala kuchařku a mrkla se jak se dělají lívance a určitě neposazovala jak se říká "na někoho psí hlavu." Naučte se dámy pracovat s informace a ty, které získáte vlastním přičiněním, těch si budete nejvíc vážit a budete je rády a ochotně předávat dál, tak jak to dělá p. Lorencová, svým přístupem ji můžete jen otrávit a příště nenapíše vůbec nic. Já ji děkuji za její příspěvky. V životě není vše připravené na talíři .

  • barča | 4. 8. 2006 19:16

    Mám stejný názor na paní Lorencovou, když jsem poprvé četla zdejší recepty, tak jsem již z několika málo brzy pochopila, že většina je jich popsána velmi podrobně a došlo mi, že ne všichni jsou již zkušení kuchaři a že je tedy asi žádoucí popsat vše podrobně, zvláště, když se jedná o nějakou zvláštnost. Když už se rozhodnu recept napsat, tak mě snad nezabije, když se nad tím trochu zamyslím a věnuji tomu trochu času, aby bylo vše všem jasné. A proto pišme dál a nedejme se odradit paní Lorencovou.

  • Andrea | 3. 8. 2006 21:11

    Když vidím těch komentářů k receptům paní Lorencové, nedá mi to a musím se také ozvat především na pomoc začínajícím kuchařinkám. Na ty paní Hana evidentně nemyslí, jinak by si nedovolila napsát: "buď na to mám a pochopím nebo dávám ruce pryč". Jste opravdu arogantní paní Lorencová a dokázala jste to v každém komentáři. Je to pro Vás opravdu tak těžké , aby jste svůj recept napsala i třeba polopatě. Vždyť tyto stránky jsou pro všechny kuchtíky , zručné i ty začínající. A kdybych právě začínala, tak podle Vašich receptů moc neuvařím. Tak co kdyby jste se přestala neustále vymlouvat a začala myslet při vkládání svých receptů také na ty začátečníky. Myslím , že by to neměl být až takový problém.

  • Jana | 3. 8. 2006 12:34

    Paní Hano,dotázat se když něčemu nerozumím,je na těchto stranách obvyklé.Ale místo vysvětlení vyrazit do útoku,to tady děláte jen vy.Já bych na vašem místě podrobněji rozepsala postupy.Zkontrolovala je přímo při vkládání.To co se vám zdá jako banalita nebo naprosto pochopitelná věc,může být pro začínající kuchařku problém.Ale já myslím,že vy ostatním nic vysvětlovat nechcete.

  • Jana Povolná | 3. 8. 2006 12:03

    Proč se vozit po autorovi? Protože autor neumí a nebo nechce odpovědět a má opravdu pěkně arogantní přístup k ostatním....nelíbí se mi to a proto reaguji...s recepty žádný problém nemám,ale nelíbí se mi ta arogance....proč jsem potom přispíváte,když je Vám pak zatěžko srozumitelně zodpovědět pár dotazů?

  • Zdena z JM | 3. 8. 2006 11:58

    Paní Lorencová,Vy jste to zřejmě špatně pochopila.Tady se po Vás přece nikdo nechtěl vozit a nikdo nechtěl šťourat.Chtěli jsme se jen zeptat na věci,které nám nebyly zcela jasné.Když něco nechápu a mám možnost se zeptat,tak se zeptám klidně z očí do očí a ne jen na netu,když jsem v anonymitě.Váš příspěvek,kde oslovujete Vlastíka je naprostý nesmysl.Jsem pro (stejně jako Ivana a Zita)abychom tuto nesmyslnou diskuzi ukončili.

  • Hana Lorencová | 3. 8. 2006 11:40

    Vlastiku, všechno má své meze i objasňování. Za chvíli přijde na řadu někdo jiný. Jsme i tady na netu, je tu anonymita, ta se přece využívá a dá se tu říct to, na co není odvaha v reále. V žádném receptu bych se neodvážila takhle šťourat, buď na to mám a pochopím ho nebo dávám ruce pryč. Proč se vozit po autorovi?

  • Vlastík | 3. 8. 2006 10:27

    Neprijde mi na tom zase tolik nejasnosti , ale opravdu nechapu arogantni pristup p.Lorencové. Prece by jste mela byt rada , ze nekdo cte Vas prispevek a naopak v diskuzi pochybnosti vyjasnit. Ale na prispevek od anonyma odpovedet "Mate tu prostor, vysvetlujte tedy polopate" , to mi prijde velmi detinske. Obzvlaste , kdyz je to recept Vas.

  • luckymili | 3. 8. 2006 10:17

    Hano, co namísto výmluv a osočování napsat prostě toto: Droždí /asi 10g/ rozmícháme s troškou cukru a mouky, přidáme část vlažného mléka, dobře rozmícháme, překryjeme a necháme kynout. Pak přidáme sůl, ustrouhanou citrónovou kůru, vejce, ostatní cukr a střídavě mouku a mléko, až vznikne hladké řidší těsto a nakonec jablka, z kterých jsme vymačkali šťávu. Překryjeme a necháme kynout asi půl hodiny.

  • Věra | 3. 8. 2006 09:37

    Paní Lorencová vy raději vaříte nebo se raději nesmyslně hádáte o ničem.... buďte soudná ke kuchařkám které se zde chtějí něco naučit a ne se rozčilovat nad vašimi nejapnými komentáři..

  • Hana Lorencová | 3. 8. 2006 09:15

    Máte tu prostor, vysvětlujte tedy polopatě.

  • Anonym | 3. 8. 2006 08:57

    Paní Lorencová,proč na dotazy,které se týkají Vašich receptů odpovídáte tak arogantně.Vám se asi zdají nesmyslné,ale podle příspěvků některé Vaše recepty nejsou zcela jasné ani zkušeným kuchařkám.Od toho tady přece ty příspěvky jsou,abychom si všechny nejasnosti vysvětlili.Myslím,že arogance zde není na místě.Já osobně bych byla ráda,že můj recept někoho zaujal a vše bych pěkně po lopatě vysvětlila.

  • Hana Lorencová | 3. 8. 2006 08:53

    Berete tento server zlehka, jako svou zálibu nebo vám jde především o hledání složitostí v jednoduchých věcech a slovní potyčky?

  • Soňa N | 3. 8. 2006 06:39

    Musím se zastat Evy.Neřekla bych,že recepty p.Lorencové jsou psány srozumitelně,spíš naopak.Považuji se za dobrou kuchařku snad to nezní nafoukaně,ale vařím již 20 let a zkušenosti za ty roky mám.Ale především u receptů p.Lorencové jsou neustále dotazy,které autorka nedokáže(nebo nechce?) vysvětlit.Viz pratchýnino kuře.

  • Hana Lorencová | 2. 8. 2006 21:47

    Pokud se Vám do receptu něco nehodí, nepoužívejte, jednoduché. :-)))

  • Eva | 2. 8. 2006 19:35

    Milá paní Lorencová, velmi se Vám omlouvám, že jsem si dovolila na něco se zeptat. Vaše recepty jsou bohužel často napsány dosti nepřesně (zářný příklad pratchýnino kuře) a vyžadují upřesňování. A protože se mi lupínky do těsta prostě nehodí, udělala jsem chybu a zeptala jsem se. Již se to nestane.

  • Handula | 31. 7. 2006 17:29

    tak si pročítám komentáře a myslím, že p. Hana Lorencová píše recepty dost srozumitelně,nikdy jsem neměla s jejím popisem problémy, holt se poznají kuchařky, které si umějí poradit a je to asi také zkušeností.Ale, když napíše, že z uvedených surovin vypracujeme těsto, je logické, že je to ze všech napsaných surovin....

  • Hana Lorencová | 31. 7. 2006 16:54

    Paní Jano, poraďte mi, prosím, jak podrobně dopsat - z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto...?

  • Jana | 31. 7. 2006 13:57

    Možná by bylo lepší recept podrobně dopsat,a nemusíte se pak zlobit,když někdo něco nechápe.Já bych lupínky do těsta taky nedala.

  • Marie Svobodová | 30. 7. 2006 12:24

    Mandlové lupínky jsem úplně vynechala a byly dobré i bez nich. Zkusilla jsem zamrazit i tak byly po prohřátí v mikrovlnce dobré. S těmi jablky jsou vláčné a šťavnaté.

  • Hana Lorencová | 28. 7. 2006 19:25

    Evo, receptu je napsáno: z uvedených surovin vypracujeme lívancové těsto... Nikde ani zmínka o tom, že by se lívance měly lupínky sypat. Asi budou tedy patřit do těsta, že?

  • Eva | 28. 7. 2006 18:23

    Mandlové lupínky se dávají do těsta nebo se jimi sypou hotové lívance?

  • Jana | 28. 7. 2006 10:48

    Dělám palačinky s jablky,jsou dobré,tohle učitě vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hladká mouka Jablka Mandlové lupínky - loupané Mléko Skořice Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italské kuře

Italské kuře

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Rybí pomazánka II.

Rybí pomazánka II.

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Prominentní rýže

Prominentní rýže

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

106
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí
Kuba s růžičkovou…
31
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
19
Houbová polévka
Houbová polévka
17
Slaný krokodýl z majonézového těsta
Slaný krokodýl z…
16
Nejúžasnější jogurtové řízky
Nejúžasnější jogurtové…

Zajímavé články

Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby
Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i…
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z…
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
AHA.cz Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

  • Recepty.cz
  • Lívance s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact