• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Napište svůj komentář k receptu

Lívance s borůvkami a medovou slaninou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
Lívance s borůvkami a medovou slaninou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Parádní snídaně, na které si pochutnají i největší mlsouni. To jsou dozlatova osmažené lívanečky podávané s borůvkami a slaninou pečenou ve směsi medu a koření. Jednotlivé ingredience vytváří dokonalou chuťovou směsici, které nikdo neodolá.

Suroviny

6 porce
    • 20
      g droždí
    • 40
      g cukr krupice
    • 700
      ml mléko
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • sůl
    • 120
      g borůvky
    • med k podávání
    • moučkový cukr k podávání
  • Slanina
    • 300
      g slanina kvalitní snídaňová
    • 3
      lžíce med
    • 0,75
      lžička zázvor nastrouhaný
    • 1
      špetka skořice
    • 1
      špetka kardamom

Postup přípravy receptu

1
V malé misce rozetřete na hladkou kaši droždí se lžičkou cukru. Zalijte trochou teplého mléka a nechte vzejít kvásek. Ve velké míse prošlehejte ostatní mléko s moukou, vejci a špetkou soli. Do řídkého těsta vmíchejte vzešlý kvásek a nechte asi 1 hodinu na teplém místě vykynout. Lívance pečte na rozpáleném lívanečníku nebo nepřilnavé pánvi po obou stranách dozlatova.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Troubu předehřejete na teplotu 180 °C. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte plátky slaniny. V misce promíchejte med se zázvorem a kořením. Každý plátek slaniny potřete medovou směsí. Pečte 10 minut. Poté slaninu obraťte, opět potřete a dopečte 8 minut. Po vyndání z trouby nechte slaninu pár minut odpočinout.

RADA: Vyzkoušejte nekynuté lívance bez vajec!

3
Lívance podávejte posypané rozlámanou slaninou a borůvkami. Přidejte med i moučkový cukr, aby si každý mohl ráno osladit podle libosti.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Kukuřičné lívance a hrušky v karamelu

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Batátové lívance se slaninou, javorovým sirupem a ořechy

Batátové lívance se slaninou,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Lívance FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Cukr krupice Droždí Kardamom Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Skořice Slanina Sůl Vejce Zázvor

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané těstoviny II.

Zapékané těstoviny II.

Čokoládová bomba bez pečení

Čokoládová bomba bez pečení

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Mazanec II.

Mazanec II.

Jahodové pokušení

Jahodové pokušení

Veganský perník

Veganský perník

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

149
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…
142
Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky
Tuňáková pomazánka s…
66
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
58
Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné
Lasagne - jednoduché,…
27
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Lívance a la Jamie Oliver
Lívance a la Jamie Oliver
Lívance bez vajec
Lívance bez vajec
Lívance II.
Lívance II.
Lívance s citronovým /pomerančovým krémem
Lívance s citronovým /pomerančovým…
Lívance s cukrem a skořicí
Lívance s cukrem a skořicí
Lívance s přelivem z physalis
Lívance s přelivem z physalis
  • Recepty.cz
  • Lívance s borůvkami a medovou slaninou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact