• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Litý ořechový chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Litý ořechový chlebíček

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Litý ořechový chlebíček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g cukr
    • 380
      g polohrubá mouka
    • 120
      g vlašské ořechy
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • tuk
    • 120
      g máslo tekuté
    • 3
      dl mléko necelé

Postup přípravy receptu

1
Všechy suroviny promícháme a nalijeme do větší chlebíčkové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali strouhankou. Pečeme při 180 °C asi 1/2 hodiny. Před dopečením snížíme příkon tepla na cca 160 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • SV | 31. 10. 2006 14:51

    No, pustila jsem se do toho a po dvaceti minunách to pořád v troubě bublá s bublá.Věřím, že až to dobublá , tak to bude výborné. Dám vědět.

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 07:55

    Jednoduchý a chuťově vyvážený moučník. Za 1*

  • Martina Haratková | 4. 5. 2006 10:08

    Pekla jsem to včera, musím konstatovat, že je to vynikající recept!!! Dala jsem to do bábovkové formy a pak jsem polila čokoládou. Všichni se oblizují ještě teď, vzala jsem ho do práce a všem jsem musel dát recept. Fakt SUPER!!!

  • Martina S. | 11. 2. 2006 20:49

    Pekla jsem jako věnec. Příprava těsta byla rychlá, až jsem si říkala, zda tak jednoduchá věc může být tak dobrá. Neustále jsem se dívala do trouby, protože po nalití bylo těsto nízké. Ale výsledek je úžasný. Ještě teplé jsem polila čokoládovou polevou a celá rodina si zase pochutnala.

  • Bláža | 10. 2. 2006 22:45

    poradíte jaký cukr - moučka nebo krupice? Díky

  • Vlastimila Vacková | 4. 2. 2006 12:35

    Tento chlebíček nikdy nezklame, je to rychlé, vláčné a dá se to péci na všechny způsoby - dort, věnec, chlebíček, na plechu a zdobit libovolnými krémy a polevami, prostě univerzál

  • Luba | 10. 1. 2006 17:05

    Rychlý a výborný

  • Fleur | 3. 12. 2005 18:16

    Zajímalo by mě, jestli nemá někdo s tímto zkušenosti. Tento chlebíček nám moc chutná, chtěla bych ho udělat na Vánoce, ale nevím jak uchovat, zda vydrží třeba 10 dní

  • Berenika | 1. 11. 2005 11:43

    Dělám z tohoto těsta dort, je výborný

  • Anonym | 1. 11. 2005 10:41

    Je to dobrota. Nejdříve se mi to těsto zdálo dost řídké a měla jsem pochybnosti, ale výsledek mě překvapil. Polila jsem čokoloádovou polevou a byla to bašta

  • AŤA | 22. 10. 2005 17:40

    Verulinko, to je dobrý nápad také vyzkouším bábovku , dělám tohle těsto na pekáč s polevou a taky je to dobré

  • Verulinka | 22. 10. 2005 12:05

    Mňam, dělali jsme z poloviční dávky do srnčího hřbetu, ale přiště z těsta udělám bábovku a poliju čokoládovou polevou, aby to bylo ještě lepší. Ořechy těsto hezky zvláční.

  • Anonym | 12. 10. 2005 18:05

    vláčný, rychlý, dobrý, pekla jsem v dortové formě a měla jsem z toho dvě menší, to byly výborné dortíky

  • Alina | 2. 8. 2005 21:33

    Dobré, zpracovala jsem loňské ořechy, přidala jsem kandované ovoce, před podáváním jsem postříkala šlehačkou a poprášila kakaem, ke kávičce výborný moučníček. Také se přikláním k jedničce!

  • Alis | 26. 6. 2005 19:28

    To je dobrý nápad s tím sezamovým semínkem, já tento chlebíček dělala s rozinkami a sekaným kandovaným ovocem, vysypávala jsem formu strouhankou a bylo to moc a moc fajn, dávám také za 1

  • Abies Alba | 26. 6. 2005 13:18

    Výborné, hodnotím za 1. Přidala jsem ještě kandovanou pom. kůru. Formu jsem vysypala sezamovým semínkem. :o)

  • Radka | 22. 6. 2005 12:44

    Včera jsem ho zkoušela a je moc dobrý, ale z této dávky jsem udělala pořádně velký "koláč". Polila jsem ho čokoládou, ale určitě by se hodilo i promazat ho marmeládou, asi to k zítřejší snídani ještě upravím :o))

  • Kája | 21. 6. 2005 17:21

    Žúžo, nejrychlejší, výborný a dá se dělat v různých variacích, s krémem, s marmeládou, polevami nebo jen tak. Je to recept pro nezkušené a to mě vyhovuje.

  • Alina | 12. 6. 2005 20:53

    Jednoduché, velmi vláčné, dala jsem čokoládovou polevu a ozdobila půlkami ořechů, pak šlehačkou. bylo to jako dort. Příště upeču v dortové formě a promažu zavařeninou a krémem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinky s jablky

Palačinky s jablky

Vepřové závitky na smetaně

Vepřové závitky na smetaně

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Kvalitní domácí chléb

Kvalitní domácí chléb

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Dýně (nejen) se slaninou pečená
Dýně (nejen) se slaninou…
34
Květákový nákyp
Květákový nákyp
27
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník
20
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Litý ořechový chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact