• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Litý ořechový chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Litý ořechový chlebíček

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Litý ořechový chlebíček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g cukr
    • 380
      g polohrubá mouka
    • 120
      g vlašské ořechy
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • tuk
    • 120
      g máslo tekuté
    • 3
      dl mléko necelé

Postup přípravy receptu

1
Všechy suroviny promícháme a nalijeme do větší chlebíčkové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali strouhankou. Pečeme při 180 °C asi 1/2 hodiny. Před dopečením snížíme příkon tepla na cca 160 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • SV | 31. 10. 2006 14:51

    No, pustila jsem se do toho a po dvaceti minunách to pořád v troubě bublá s bublá.Věřím, že až to dobublá , tak to bude výborné. Dám vědět.

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 07:55

    Jednoduchý a chuťově vyvážený moučník. Za 1*

  • Martina Haratková | 4. 5. 2006 10:08

    Pekla jsem to včera, musím konstatovat, že je to vynikající recept!!! Dala jsem to do bábovkové formy a pak jsem polila čokoládou. Všichni se oblizují ještě teď, vzala jsem ho do práce a všem jsem musel dát recept. Fakt SUPER!!!

  • Martina S. | 11. 2. 2006 20:49

    Pekla jsem jako věnec. Příprava těsta byla rychlá, až jsem si říkala, zda tak jednoduchá věc může být tak dobrá. Neustále jsem se dívala do trouby, protože po nalití bylo těsto nízké. Ale výsledek je úžasný. Ještě teplé jsem polila čokoládovou polevou a celá rodina si zase pochutnala.

  • Bláža | 10. 2. 2006 22:45

    poradíte jaký cukr - moučka nebo krupice? Díky

  • Vlastimila Vacková | 4. 2. 2006 12:35

    Tento chlebíček nikdy nezklame, je to rychlé, vláčné a dá se to péci na všechny způsoby - dort, věnec, chlebíček, na plechu a zdobit libovolnými krémy a polevami, prostě univerzál

  • Luba | 10. 1. 2006 17:05

    Rychlý a výborný

  • Fleur | 3. 12. 2005 18:16

    Zajímalo by mě, jestli nemá někdo s tímto zkušenosti. Tento chlebíček nám moc chutná, chtěla bych ho udělat na Vánoce, ale nevím jak uchovat, zda vydrží třeba 10 dní

  • Berenika | 1. 11. 2005 11:43

    Dělám z tohoto těsta dort, je výborný

  • Anonym | 1. 11. 2005 10:41

    Je to dobrota. Nejdříve se mi to těsto zdálo dost řídké a měla jsem pochybnosti, ale výsledek mě překvapil. Polila jsem čokoloádovou polevou a byla to bašta

  • AŤA | 22. 10. 2005 17:40

    Verulinko, to je dobrý nápad také vyzkouším bábovku , dělám tohle těsto na pekáč s polevou a taky je to dobré

  • Verulinka | 22. 10. 2005 12:05

    Mňam, dělali jsme z poloviční dávky do srnčího hřbetu, ale přiště z těsta udělám bábovku a poliju čokoládovou polevou, aby to bylo ještě lepší. Ořechy těsto hezky zvláční.

  • Anonym | 12. 10. 2005 18:05

    vláčný, rychlý, dobrý, pekla jsem v dortové formě a měla jsem z toho dvě menší, to byly výborné dortíky

  • Alina | 2. 8. 2005 21:33

    Dobré, zpracovala jsem loňské ořechy, přidala jsem kandované ovoce, před podáváním jsem postříkala šlehačkou a poprášila kakaem, ke kávičce výborný moučníček. Také se přikláním k jedničce!

  • Alis | 26. 6. 2005 19:28

    To je dobrý nápad s tím sezamovým semínkem, já tento chlebíček dělala s rozinkami a sekaným kandovaným ovocem, vysypávala jsem formu strouhankou a bylo to moc a moc fajn, dávám také za 1

  • Abies Alba | 26. 6. 2005 13:18

    Výborné, hodnotím za 1. Přidala jsem ještě kandovanou pom. kůru. Formu jsem vysypala sezamovým semínkem. :o)

  • Radka | 22. 6. 2005 12:44

    Včera jsem ho zkoušela a je moc dobrý, ale z této dávky jsem udělala pořádně velký "koláč". Polila jsem ho čokoládou, ale určitě by se hodilo i promazat ho marmeládou, asi to k zítřejší snídani ještě upravím :o))

  • Kája | 21. 6. 2005 17:21

    Žúžo, nejrychlejší, výborný a dá se dělat v různých variacích, s krémem, s marmeládou, polevami nebo jen tak. Je to recept pro nezkušené a to mě vyhovuje.

  • Alina | 12. 6. 2005 20:53

    Jednoduché, velmi vláčné, dala jsem čokoládovou polevu a ozdobila půlkami ořechů, pak šlehačkou. bylo to jako dort. Příště upeču v dortové formě a promažu zavařeninou a krémem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Dietní pečené kuře s rýží

Dietní pečené kuře s rýží

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Vařený hrách

Vařený hrách

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Doporučujeme

50 minut
Ostré řízky z krkovice

Ostré řízky z krkovice

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

24
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
19
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
19
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Chřest s křupavou…

Zajímavé články

Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
AHA.cz Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Herečka Kateřina Janečková překvapuje: Návrat Ošklivky Katky!

Herečka Kateřina Janečková překvapuje: Návrat Ošklivky Katky!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

  • Recepty.cz
  • Litý ořechový chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact