• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Litý ořechový chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Litý ořechový chlebíček

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Litý ořechový chlebíček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks vejce
    • 300
      g cukr
    • 380
      g polohrubá mouka
    • 120
      g vlašské ořechy
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • tuk
    • 120
      g máslo tekuté
    • 3
      dl mléko necelé

Postup přípravy receptu

1
Všechy suroviny promícháme a nalijeme do větší chlebíčkové formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali strouhankou. Pečeme při 180 °C asi 1/2 hodiny. Před dopečením snížíme příkon tepla na cca 160 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Litý koláč s tvarohem

Litý koláč s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • SV | 31. 10. 2006 14:51

    No, pustila jsem se do toho a po dvaceti minunách to pořád v troubě bublá s bublá.Věřím, že až to dobublá , tak to bude výborné. Dám vědět.

  • Jaroslava Oumarová | 4. 9. 2006 07:55

    Jednoduchý a chuťově vyvážený moučník. Za 1*

  • Martina Haratková | 4. 5. 2006 10:08

    Pekla jsem to včera, musím konstatovat, že je to vynikající recept!!! Dala jsem to do bábovkové formy a pak jsem polila čokoládou. Všichni se oblizují ještě teď, vzala jsem ho do práce a všem jsem musel dát recept. Fakt SUPER!!!

  • Martina S. | 11. 2. 2006 20:49

    Pekla jsem jako věnec. Příprava těsta byla rychlá, až jsem si říkala, zda tak jednoduchá věc může být tak dobrá. Neustále jsem se dívala do trouby, protože po nalití bylo těsto nízké. Ale výsledek je úžasný. Ještě teplé jsem polila čokoládovou polevou a celá rodina si zase pochutnala.

  • Bláža | 10. 2. 2006 22:45

    poradíte jaký cukr - moučka nebo krupice? Díky

  • Vlastimila Vacková | 4. 2. 2006 12:35

    Tento chlebíček nikdy nezklame, je to rychlé, vláčné a dá se to péci na všechny způsoby - dort, věnec, chlebíček, na plechu a zdobit libovolnými krémy a polevami, prostě univerzál

  • Luba | 10. 1. 2006 17:05

    Rychlý a výborný

  • Fleur | 3. 12. 2005 18:16

    Zajímalo by mě, jestli nemá někdo s tímto zkušenosti. Tento chlebíček nám moc chutná, chtěla bych ho udělat na Vánoce, ale nevím jak uchovat, zda vydrží třeba 10 dní

  • Berenika | 1. 11. 2005 11:43

    Dělám z tohoto těsta dort, je výborný

  • Anonym | 1. 11. 2005 10:41

    Je to dobrota. Nejdříve se mi to těsto zdálo dost řídké a měla jsem pochybnosti, ale výsledek mě překvapil. Polila jsem čokoloádovou polevou a byla to bašta

  • AŤA | 22. 10. 2005 17:40

    Verulinko, to je dobrý nápad také vyzkouším bábovku , dělám tohle těsto na pekáč s polevou a taky je to dobré

  • Verulinka | 22. 10. 2005 12:05

    Mňam, dělali jsme z poloviční dávky do srnčího hřbetu, ale přiště z těsta udělám bábovku a poliju čokoládovou polevou, aby to bylo ještě lepší. Ořechy těsto hezky zvláční.

  • Anonym | 12. 10. 2005 18:05

    vláčný, rychlý, dobrý, pekla jsem v dortové formě a měla jsem z toho dvě menší, to byly výborné dortíky

  • Alina | 2. 8. 2005 21:33

    Dobré, zpracovala jsem loňské ořechy, přidala jsem kandované ovoce, před podáváním jsem postříkala šlehačkou a poprášila kakaem, ke kávičce výborný moučníček. Také se přikláním k jedničce!

  • Alis | 26. 6. 2005 19:28

    To je dobrý nápad s tím sezamovým semínkem, já tento chlebíček dělala s rozinkami a sekaným kandovaným ovocem, vysypávala jsem formu strouhankou a bylo to moc a moc fajn, dávám také za 1

  • Abies Alba | 26. 6. 2005 13:18

    Výborné, hodnotím za 1. Přidala jsem ještě kandovanou pom. kůru. Formu jsem vysypala sezamovým semínkem. :o)

  • Radka | 22. 6. 2005 12:44

    Včera jsem ho zkoušela a je moc dobrý, ale z této dávky jsem udělala pořádně velký "koláč". Polila jsem ho čokoládou, ale určitě by se hodilo i promazat ho marmeládou, asi to k zítřejší snídani ještě upravím :o))

  • Kája | 21. 6. 2005 17:21

    Žúžo, nejrychlejší, výborný a dá se dělat v různých variacích, s krémem, s marmeládou, polevami nebo jen tak. Je to recept pro nezkušené a to mě vyhovuje.

  • Alina | 12. 6. 2005 20:53

    Jednoduché, velmi vláčné, dala jsem čokoládovou polevu a ozdobila půlkami ořechů, pak šlehačkou. bylo to jako dort. Příště upeču v dortové formě a promažu zavařeninou a krémem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Chutnější obalované řízky nebo zelenina

Chutnější obalované řízky nebo…

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Bylinkový chléb (DUKAN)

Bylinkový chléb (DUKAN)

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

54
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa
45
Srbské rizoto
Srbské rizoto
37
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
30
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
25
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Velmi vážný rozhovor s Reginou Rázlovou: O uspořádání »posledních věcí«! A výběru místa odpočinku…

Velmi vážný rozhovor s Reginou Rázlovou: O uspořádání »posledních věcí«! A výběru místa odpočinku…

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Litý ořechový chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact