• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Litina
Napište svůj komentář k receptu

Litina

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Litina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks brambory 4-5 vařených
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      l mléko
    • 3
      vejce
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 2
      dl sádlo + škvarky - nemusí být
    • 750
      g hrubá mouka
    • mák na posypání

Postup přípravy receptu

1
Těsto zadělat a nechat vykynout. Mělo by být hustější než je cmunda (bramborák). Plech vymazat a posypat mákem. Vykynuté těsto nalijeme na plech a necháme ještě v teple trochu kynout. Posypeme ještě trochu mákem a dáme péct do dost vyhřáté trouby.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana M. | 2. 4. 2007 09:54

    Znám litinu od své babičky, a dělala jsem ji vždy ze syrových brambor. Vyzkoušela jsem podle tohoto receptu z vařených a řekla bych, že je lepší :o))Moc se povedla, dávala jsem sušené kvasnice, mléka jen něco přes 1/2 litru a mouky necelé 1/2 kg. Nemám ráda, když je litina moc moučná. Včera jsem tu měla návštěvu a ta se doslova oblizovala až za ušima a ptali se, jestli mi můžou sníst všechno :o)))))))

  • Janinka | 11. 1. 2007 17:52

    SUPER!!! Opravdu to je skvělé, rychlé, chutné. Jediné, čím si nejsem moc jista je, zda je opravdu dobré to dělat na dva plechy. Já jsem dělala na jeden, ale z poloviční dávky (jen tak na zkoušku) a myslím si, že vyšší by to bylo ještě lepší :-)) Takže příště plnou dávku a na jeden plech. Opravdu chutnalo. Zkuste to!

  • Ivana Rakovanová | 9. 1. 2007 13:21

    Je lepší dát to na 2 plechy,aby litina byla nižší a křupavá.Nejlepší jsou opečené okraje ty zmizí jako první.

  • Hana Rožníčková | 9. 1. 2007 09:22

    Lenko, tam není 5 kg brambor, ale 5 kusů vařených.

  • Lenka Kristová | 8. 1. 2007 22:51

    Ivanko,dotaz...5 kg brambor a 3/4 kg mouky,to vejde na plech??Jak vysoká bude vrstva?

  • Ivana Rakovanová | 8. 1. 2007 17:09

    Janinko opravdu je to tak.Těsto je takové řidší.,ale nééééé moc.Zkuste dát méně mléka a potom přilít.Mouku můžete potom klidně přidat.Já ten recept opravdu nemám zapsaný.Dělám ho jen podle oka.Ale tak přibližně je to.Doufám,že se zadaří.

  • Janinka | 8. 1. 2007 16:21

    Děkuji mnohokrát za zveřejnění. Ještě se - pro jistotu - zeptám: všechno tekutý má přijít opravdu do těsta (celý litr mléka + dvě decky sádla + 3 vejce)??? Přijde mi to na 3/4 kg mouky docela dost ... Prosím o "uklidnění" :-)) jo - a jdu vařit 4-5 brambor :-)) Pěkný den.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Droždí Hrubá mouka Majoránka Mák Mléko Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Mražená káva

Mražená káva

Cuketové hody

Cuketové hody

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Hrášková polévka se šunkou

Hrášková polévka se šunkou

Doporučujeme

60 minut
Pečená kuřecí křídla

Pečená kuřecí křídla

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

60 minut
Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
10
Filé v alobalu II.
Filé v alobalu II.
10
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem
Chřest s křupavou…
9
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
Honí vás mlsná? Udělejte si domácí vaječný likér. S rumem, vodkou, bez vajec nebo perníčkový!
Honí vás mlsná? Udělejte si domácí vaječný likér.…
Velký kalendář vánočního pečení: Kdy upéct perníčky, linecké nebo vánočku?
Velký kalendář vánočního pečení: Kdy upéct…
Nejkrásnější vánoční perníkové chaloupky: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční perníkové chaloupky:…
Banán, pepř i grapefruit: Nevinné potraviny, které mohou měnit účinek léků
Banán, pepř i grapefruit: Nevinné potraviny,…
AHA.cz Machálková o krutostech se Šípkem: Opustil ji kvůli milence!

Machálková o krutostech se Šípkem: Opustil ji kvůli milence!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Jak nosit ty nejodvážnější kabáty sezony? Stylistka radí, které nepřidají na objemu a protáhnou siluetu

Jak nosit ty nejodvážnější kabáty sezony? Stylistka radí, které nepřidají na objemu a protáhnou siluetu

Ženy.cz 5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

5 let bez Instagramu. Jak se mi změnil život potom, co jsem zmáčkla „smazat účet“

Blesk.cz Fanoušci Zrádců nemusí smutnit: Další řada bude! Castingy se už rozjíždějí...

Fanoušci Zrádců nemusí smutnit: Další řada bude! Castingy se už rozjíždějí...

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by si měl dát pozor na své zdraví a kdo si užije žhavý románek?

Horoskop na další týden: Kdo by si měl dát pozor na své zdraví a kdo si užije žhavý románek?

  • Recepty.cz
  • Litina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact