• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Litá kynutá buchta
Napište svůj komentář k receptu

Litá kynutá buchta

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Litá kynutá buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 30
      g droždí
    • sůl
    • 0,50
      l mléko
    • 50
      g mandle
    • 50
      g rozinky

Postup přípravy receptu

1
Připravíme kvásek a vlijeme ho do mouky, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, žloutky, sůl, rozinky a mandle. Zaděláme řídké těsto, které vlijeme do dobře vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a necháme půl hodiny kynout na teple.
2
Pak v předehřáté troubě chvíli pečeme při teplotě asi 180 °C a pak dopečeme při 160 °C. Celková doba pečení je asi půl hodiny. Vychladlou buchtu pocukrujeme.
3
<BR>Můžeme také potřít slabě marmeládou a polít citronovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Litá buchta

Litá buchta

Nejmilejší litá bublanina

Nejmilejší litá bublanina

Kynutá buchta s hruškama

Kynutá buchta s hruškama

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 24. 2. 2014 14:14

    Buchta byla výborná, hlavně potřená marmeládou (rybízovou). Jen jsem víc cukru (150 g). Dávám 1.

  • Karolina | 20. 7. 2006 14:00

    Koláč byl vynikající, ale "nalít" na plech opravdu nešel!

  • Daniela | 5. 7. 2005 15:59

    Právě jsem ji dopekla, vyníkající!!!!! Je nádherně nadýchaná, příště vyzkouším také s ovocem. Všem moc chutnalo.

  • Jana Tichá | 30. 6. 2005 21:01

    Libuše, jsem ráda, že Vám buchta chutnala. Ano, je vyšší a proto by také bylo možné ji proříznout a uvnitř natřít marmeládou. Pak by se nahoru už mohla dát pouze poleva.

  • Libuse Romančíková | 30. 6. 2005 18:16

    Buchta se mi povedla a moc mi chutnala.Byla sice tochu vyšší,ale vůbec to nevadilo.Sama jsem snědla snad půl plechu.Už se těším až budou višně a nebo borůvky abych si ji mohla opět upéct.Dík za recept.

  • Libuše Romančíková | 18. 6. 2005 18:05

    Paní Jano tento recept mi připomíná litou buchtu,kterou dělá moje maminka.Říkali jsme ji také lívacová buchta,jen nevím zda je tento recept stejný.Vždy ji dělá s višněmi nebo s borůvkami a je výborná.Já jsem ji kdysi dělala,ale zapoměla jsem poměr ingrediencí a maminka ji dělá prostě od oka.Vím,že jsem nechávala těsto kynout v míse,poté ho vylila na plech,poházela ovocem a povrch posypala krupicovým a vanil.cukrem.Utvořila pěkná zlatavá kůrčička.Marně jsem tu tento recept sháněla.Zítra váš recept vyzkouším s mraž.borůvkami a dám vědět zda je to ono.

  • Jana z VM | 15. 6. 2005 15:59

    Díky za odpověď, chtěla bych ji taky brzo zkusit. Po výborné zkušenosti s "pudinkovým koláčem", který je taky kynutý, jsem moc zvědavá. A právě ta marmeláda a poleva udělá tu tečku. Až vyzkouším, dám vědět.

  • Jana Tichá | 15. 6. 2005 13:03

    Paní Jano, buchta má podobný nakynutý tvar, jako třeba perník. Chutná jako jiné kynuté těsto. V původním receptu se má nakonec jen pocukrovat, což mi vždycky trochu vadilo, nebyla příliš výrazná. Posledně jsem neměla mandle a tak jsem se rozhodla ji jinak "oživit". Potřela jsem ji po upečení tence marmeládou a polila polevou. Tím se stala pěkně pikantní!

  • Jana z VM | 15. 6. 2005 12:45

    Toto je vešlice zajímavý recept, paní Jano. Nedovedu si dost dobře představit výsledek - jak ta buchta vypadá a jak chutná? Ty ochutnávky tady fakt chybí ....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Mandle Máslo Mléko Moučkový cukr Rozinky Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Karbanátky z filé

Karbanátky z filé

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Báječné tuňákové placičky s ricottou

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Tvarohový koláč z drobenky - hrnkový

Čočkový salát s hořčicí

Čočkový salát s hořčicí

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Doporučujeme

20 minut
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

135
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
77
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
59
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
54
Zeleninový salát s kuřecím masem, krutony a česnekovou zálivkou
Zeleninový salát s…
53
Krůtí guláš s těstovinami
Krůtí guláš s těstovinami

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
AHA.cz Rolins už má toho s Nedvědem po krk! Dara vydala zásadní prohlášení

Rolins už má toho s Nedvědem po krk! Dara vydala zásadní prohlášení

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Jaký účes byl trendy v roce, kdy jste se narodila? Zjistěte to!

Ženy.cz Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Proč říkáme „Jsem v pohodě”, když v nás zuří malá sopka?

Blesk.cz Expert Jindřich Forejt o skonu Alžběty II.: Nová fakta, co se dělo po smrti královny!

Expert Jindřich Forejt o skonu Alžběty II.: Nová fakta, co se dělo po smrti královny!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

Psychologický test: Která z trojic netvoří rodinu? Odpověď odhalí vaši osobnost!

  • Recepty.cz
  • Litá kynutá buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact