• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Litá kynutá buchta
Napište svůj komentář k receptu

Litá kynutá buchta

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Litá kynutá buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 30
      g droždí
    • sůl
    • 0,50
      l mléko
    • 50
      g mandle
    • 50
      g rozinky

Postup přípravy receptu

1
Připravíme kvásek a vlijeme ho do mouky, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, žloutky, sůl, rozinky a mandle. Zaděláme řídké těsto, které vlijeme do dobře vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a necháme půl hodiny kynout na teple.
2
Pak v předehřáté troubě chvíli pečeme při teplotě asi 180 °C a pak dopečeme při 160 °C. Celková doba pečení je asi půl hodiny. Vychladlou buchtu pocukrujeme.
3
<BR>Můžeme také potřít slabě marmeládou a polít citronovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Litá buchta

Litá buchta

Nejmilejší litá bublanina

Nejmilejší litá bublanina

Kynutá buchta s hruškama

Kynutá buchta s hruškama

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 24. 2. 2014 14:14

    Buchta byla výborná, hlavně potřená marmeládou (rybízovou). Jen jsem víc cukru (150 g). Dávám 1.

  • Karolina | 20. 7. 2006 14:00

    Koláč byl vynikající, ale "nalít" na plech opravdu nešel!

  • Daniela | 5. 7. 2005 15:59

    Právě jsem ji dopekla, vyníkající!!!!! Je nádherně nadýchaná, příště vyzkouším také s ovocem. Všem moc chutnalo.

  • Jana Tichá | 30. 6. 2005 21:01

    Libuše, jsem ráda, že Vám buchta chutnala. Ano, je vyšší a proto by také bylo možné ji proříznout a uvnitř natřít marmeládou. Pak by se nahoru už mohla dát pouze poleva.

  • Libuse Romančíková | 30. 6. 2005 18:16

    Buchta se mi povedla a moc mi chutnala.Byla sice tochu vyšší,ale vůbec to nevadilo.Sama jsem snědla snad půl plechu.Už se těším až budou višně a nebo borůvky abych si ji mohla opět upéct.Dík za recept.

  • Libuše Romančíková | 18. 6. 2005 18:05

    Paní Jano tento recept mi připomíná litou buchtu,kterou dělá moje maminka.Říkali jsme ji také lívacová buchta,jen nevím zda je tento recept stejný.Vždy ji dělá s višněmi nebo s borůvkami a je výborná.Já jsem ji kdysi dělala,ale zapoměla jsem poměr ingrediencí a maminka ji dělá prostě od oka.Vím,že jsem nechávala těsto kynout v míse,poté ho vylila na plech,poházela ovocem a povrch posypala krupicovým a vanil.cukrem.Utvořila pěkná zlatavá kůrčička.Marně jsem tu tento recept sháněla.Zítra váš recept vyzkouším s mraž.borůvkami a dám vědět zda je to ono.

  • Jana z VM | 15. 6. 2005 15:59

    Díky za odpověď, chtěla bych ji taky brzo zkusit. Po výborné zkušenosti s "pudinkovým koláčem", který je taky kynutý, jsem moc zvědavá. A právě ta marmeláda a poleva udělá tu tečku. Až vyzkouším, dám vědět.

  • Jana Tichá | 15. 6. 2005 13:03

    Paní Jano, buchta má podobný nakynutý tvar, jako třeba perník. Chutná jako jiné kynuté těsto. V původním receptu se má nakonec jen pocukrovat, což mi vždycky trochu vadilo, nebyla příliš výrazná. Posledně jsem neměla mandle a tak jsem se rozhodla ji jinak "oživit". Potřela jsem ji po upečení tence marmeládou a polila polevou. Tím se stala pěkně pikantní!

  • Jana z VM | 15. 6. 2005 12:45

    Toto je vešlice zajímavý recept, paní Jano. Nedovedu si dost dobře představit výsledek - jak ta buchta vypadá a jak chutná? Ty ochutnávky tady fakt chybí ....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Svačina Pečení Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hladká mouka Mandle Máslo Mléko Moučkový cukr Rozinky Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Pečené vepřové koleno na zelí

Pečené vepřové koleno na zelí

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Ředkvičkový salát se šunkou

Ředkvičkový salát se šunkou

Domácí čokoládové pralinky

Domácí čokoládové pralinky

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

46
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
41
Domácí kečup
Domácí kečup
40
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
37
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
32
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Johana Fabišíková ze Survivora: Zásnuby se slovenským fešákem!

Johana Fabišíková ze Survivora: Zásnuby se slovenským fešákem!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

  • Recepty.cz
  • Litá kynutá buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact