• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Listový štrůdl s jablky a ruměnkami
Napište svůj komentář k receptu

Listový štrůdl s jablky a ruměnkami

autor: Jana2222
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listový štrůdl s jablky a ruměnkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto nejlépe Nowaco-3ks v balení
    • 750
      g jablka nastrouhaná - krájená čo sekaná
    • 1
      lžíce skořice
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      balíček ruměnky
    • 1
      balíček dětské piškoty

Postup přípravy receptu

1
Vyválíme si plát listového těsta, vždy si dáme zleva do prava širší stranu těsta a válíme odshora dolu na délku, šířku necháme, event. trochu rozšíříme. Poukládáme tak v rozmezí 2-3 cm nebo klidně vedle sebe piškoty, na ně dáme jablíčka, pocukrujeme a dáme vše, co chceme, a na to nasypeme strouhané perníky Opavia Ruměnky (stačí, když dáte nastrouhané jen ty ruměnky a trošku cukru dle kyselosti jablíček), zabalíme.
2
Vždy uděláme 3 záviny z toho. Když si chceme vyhrát a udělat dětem radost, tak si to nakrájíme na čtverce a děláme z toho měšce (nezaložit jako šáteček, ale dát do měšce - je důležité potřít vajíčkem těsto tam, kde se bude spojovat, jinak by se vám při pečení rozbalilo). Samozřejmě i závin na konci protřeme vajíčkem, aby se "neodlepil", pokapeme vodou a do trouby dáme plechový hrnek s vodou, a dáme to na 230-250 °C , dokud nezčervená- cca 10 minut. Pak jen pocukrujeme.
3
Je to strašně jednoduché a s těmi ruměnkami velice chutné, dodají tomu báječnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Listový závin bez překládání

Listový závin bez překládání

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kuchařka on-line | 23. 12. 2006 11:54

    Ruměnky jsou rumové perníčky.

  • Anonym | 23. 12. 2006 10:52

    co je to rumenky??

  • Anonym | 26. 11. 2006 19:04

    Jsem ráda že Vám to přišlo vhod byla to taky náhoda jelikož jsem první tip slyšela na tvarohové knedlíky s boruvkama a tak mě napadlo když mi to trochu zbylo přistrouhat a dát do jablíček :)

  • Katka Altmanová | 14. 11. 2006 20:06

    Dávám 1 za tip s ruměnkami. Štrůdl z listového těsta dělám často, ale neznala jsem možnost přidání ruměnek.Dala jsem jich tam málo, příště jich dám víc.

  • Maruš | 10. 11. 2006 10:35

    Dobrý nápad,já ruměnky někdy používám do makové nádivky.

  • Alena Tarabová | 10. 11. 2006 10:11

    Zkusím měšce, moc mě to láká.Díky za nápad, jen nechápu, proč to ještě nenapadlo mě, když jsem taková hračička na pečení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Jablka Listové těsto Ruměnky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Malinový dort - bez křoupání

Malinový dort - bez křoupání

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Buchta na doma

Buchta na doma

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

33
Cronuty
Cronuty
21
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
20
Domácí kečup
Domácí kečup
18
Drobenka - žmolenka
Drobenka - žmolenka
18
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Václav Neckář na setkání s fanoušky: Kormidloval loď

Václav Neckář na setkání s fanoušky: Kormidloval loď

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnášejí jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Listový štrůdl s jablky a ruměnkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact