• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Listový štrůdl s jablky a ruměnkami
Napište svůj komentář k receptu

Listový štrůdl s jablky a ruměnkami

autor: Jana2222
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listový štrůdl s jablky a ruměnkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto nejlépe Nowaco-3ks v balení
    • 750
      g jablka nastrouhaná - krájená čo sekaná
    • 1
      lžíce skořice
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      balíček ruměnky
    • 1
      balíček dětské piškoty

Postup přípravy receptu

1
Vyválíme si plát listového těsta, vždy si dáme zleva do prava širší stranu těsta a válíme odshora dolu na délku, šířku necháme, event. trochu rozšíříme. Poukládáme tak v rozmezí 2-3 cm nebo klidně vedle sebe piškoty, na ně dáme jablíčka, pocukrujeme a dáme vše, co chceme, a na to nasypeme strouhané perníky Opavia Ruměnky (stačí, když dáte nastrouhané jen ty ruměnky a trošku cukru dle kyselosti jablíček), zabalíme.
2
Vždy uděláme 3 záviny z toho. Když si chceme vyhrát a udělat dětem radost, tak si to nakrájíme na čtverce a děláme z toho měšce (nezaložit jako šáteček, ale dát do měšce - je důležité potřít vajíčkem těsto tam, kde se bude spojovat, jinak by se vám při pečení rozbalilo). Samozřejmě i závin na konci protřeme vajíčkem, aby se "neodlepil", pokapeme vodou a do trouby dáme plechový hrnek s vodou, a dáme to na 230-250 °C , dokud nezčervená- cca 10 minut. Pak jen pocukrujeme.
3
Je to strašně jednoduché a s těmi ruměnkami velice chutné, dodají tomu báječnou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Listový závin bez překládání

Listový závin bez překládání

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kuchařka on-line | 23. 12. 2006 11:54

    Ruměnky jsou rumové perníčky.

  • Anonym | 23. 12. 2006 10:52

    co je to rumenky??

  • Anonym | 26. 11. 2006 19:04

    Jsem ráda že Vám to přišlo vhod byla to taky náhoda jelikož jsem první tip slyšela na tvarohové knedlíky s boruvkama a tak mě napadlo když mi to trochu zbylo přistrouhat a dát do jablíček :)

  • Katka Altmanová | 14. 11. 2006 20:06

    Dávám 1 za tip s ruměnkami. Štrůdl z listového těsta dělám často, ale neznala jsem možnost přidání ruměnek.Dala jsem jich tam málo, příště jich dám víc.

  • Maruš | 10. 11. 2006 10:35

    Dobrý nápad,já ruměnky někdy používám do makové nádivky.

  • Alena Tarabová | 10. 11. 2006 10:11

    Zkusím měšce, moc mě to láká.Díky za nápad, jen nechápu, proč to ještě nenapadlo mě, když jsem taková hračička na pečení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Jablka Listové těsto Ruměnky Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Laskonky pravých Labužníků

Laskonky pravých Labužníků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Jablečný koktejl

Jablečný koktejl

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Ostrá barbecue marináda BBQ

Ostrá barbecue marináda BBQ

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

92
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
66
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
64
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
52
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka
43
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Listový štrůdl s jablky a ruměnkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact