• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Listové tyčinky na sladko
Napište svůj komentář k receptu

Listové tyčinky na sladko

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
Listové tyčinky na sladko
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g listové těsto 1 balení, 400 -
    • hladká mouka na podsypání
    • pečící papír
    • 25
      g bílek cca
    • 10
      g solamyl (bramborový škrob) nebo hladká mouka dle hustoty, cca
    • 80
      g moučkový cukr
    • marmeláda nebo džem dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme na pomoučněném stole na cca 2,5 - 3mm obdélníkový plát, který přeneseme na plech s pečícím papírem. Ten potřeme cukrovou polevou, na kterou uděláme hned ovocnou mřížku. Plát pokrájíme rádýlkem na tyčinky a dáme ihned péct do předehřáté trouby (170 °C) dorůžova. Po vychladnutí od sebe oddělíme (rozlomíme) slepené tyčinky, nandáme na talíř nebo do misky a můžeme zobat.
2
Poleva by neměla být moc řídká, aby při pokrájení tyčinek nestékala. Solamyl (hladkou mouku) přidáváme dle hustoty. Je lepší udělat ji hustější, o něco hůř se roztírá, ale s plastovou stěrkou to jde rychle a snadno.
3
Marmeládu nebo džem, pokud obsahuje kousky ovoce rozmixujeme. Pokud je příliš tekutá, můžeme přidat vanilkový pudink. Zdobičku nepotřebujeme, nejrychlejší je naplnit igelitový sáček a pak ustřihnout velmi malý růžek, kterým budeme dělat mřížku či jen proužky.
4
Listové těsto čerstvé je lepší než rozmražené, tyčinky nám při pečení víc "vyskočí".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Listové pesto tyčinky

Listové pesto tyčinky

Kugel s rýží na sladko - židovská kuchyně

Kugel s rýží na sladko - židovská…

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Řezy Cukroví Dezerty Pečení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Listové těsto Marmeláda Moučkový cukr Pečící papír Solamyl (bramborový škrob)
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Máslové řízky

Máslové řízky

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Jednoduchý rybí guláš se zeleninou

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Doporučujeme

30 minut
Krémové lečo

Krémové lečo

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
24
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete úrodu ze zahrádky a ulevíte tak své peněžence
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete…
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
AHA.cz Meghan porušila všechny zásady! Ukázala děti

Meghan porušila všechny zásady! Ukázala děti

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Poznáte české celebrity podle fotek z dětství? Někteří vás překvapí!

Poznáte české celebrity podle fotek z dětství? Někteří vás překvapí!

Ženy.cz Záhada jménem intuice. Jak vlastně funguje? A lze ji trénovat?

Záhada jménem intuice. Jak vlastně funguje? A lze ji trénovat?

Blesk.cz Dojatá Monika Marešová: Smutné loučení se synem

Dojatá Monika Marešová: Smutné loučení se synem

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

Další doporučené recepty:

Listové taštičky plněné mletým masem
Listové taštičky plněné mletým masem
listové těsto
listové těsto
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.
Listový salát s řepou a česnekovým dipem
Listový salát s řepou a česnekovým dipem
Listový závin bez překládání
Listový závin bez překládání
Listový závin pro gurmány
Listový závin pro gurmány
  • Recepty.cz
  • Listové tyčinky na sladko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact