• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Listové těsto - základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Listové těsto - základní recept

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listové těsto - základní recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,33
      lžička sůl
    • 0,25
      l voda
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      lžička ocet
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      g hrubá mouka
    • 500
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Máslo prohněteme s třetinou prosáté mouky, vytvarujeme do čtverce a necháme v chladu ztuhnout. Ze zbylé mouky, žloutku, soli, octa a vody zaděláme těsto tzv.vodánek. Těsto propracováváme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny. Je-li tuk tužší, je tužší i vodánek a naopak. Hotový vodánek přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme při pokojové teplotě 30 minut odpočinout. Vodánek vyválíme do kříže, na střed položíme tukový čtverec a zabalíme.
2
Zabalené těsto vyválíme na plát, který natřikrát složíme, zakryjeme fólií a necháme 20 minut odpočinout. Překládání, rozvalování a odpočívání těsta opakujeme nejméně 3x. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky, kde ho necháme nejméně hodinu (nejlépe do druhého dne) ztuhnout a odležet. Těsto uchováváme zakryté v chladu. Další zpracování záleží na konkrétním receptu, který chceme použít.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Langoše: recept na základní těsto

Langoše: recept na základní těsto

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • radim | 27. 10. 2013 12:58

    <3 :-| dam papa duc

  • rfsf | 27. 10. 2013 12:57

    :-X

  • DAŠA | 19. 10. 2013 17:26

    KUNDIČKA TAK TO SE POVEDLO :'( :-D

  • kundička258963 | 4. 4. 2013 12:33

    kdo mi to uvari tak mi zavari v praci Helmut uz se se mnou nikdy nevispiii ahoj kundicka258963 :'( :'( O:-) :-! :-$

  • kundička258963 | 4. 4. 2013 12:31

    kdo ma zajem dam slevu <3

  • kundička258963 | 4. 4. 2013 12:29

    to je odporni jedla jsem to sirovi a blila jsem :-| :-X :-$ jsem blondina delam v bordelu jako slapka :'( :-S :-(

  • papapagaj | 4. 4. 2013 12:26

    huuuuuuuj to je humač : :'(

  • ivetussinka | 14. 2. 2013 08:45

    20-30minut se to nechává odpočnout :-) :-)

  • Andrea Bednar | 13. 8. 2009 19:38

    Pani Lado, pro vas zrejme malichernost, ale prosim vas, jak dlouho ma trvat to odpocivani testa? Ziji v Chicagu a nemam kde koupit polotovar, tak ze "jdu do toho" :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Listové
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Ocet Sůl Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Brampatáčky

Brampatáčky

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

93
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
86
Máslové řízky
Máslové řízky
81
Dýňová tortila
Dýňová tortila
43
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
42
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Hvězda Ulice i Jedné rodiny Matějovský: Bude se ženit!

Hvězda Ulice i Jedné rodiny Matějovský: Bude se ženit!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Listové těsto - základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact