• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Listové řezy s krémem
Napište svůj komentář k receptu

Listové řezy s krémem

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 30
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Listové řezy s krémem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto
    • 4
      lžíce marmeláda
    • hladká mouka
  • Na krém
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 600
      ml mléko
    • 1
      lžička máslo
    • vanilkový cukr
    • 120
      g moučkový cukr
    • 2
      balíček vanilkový pudink
  • Na ozdobu
    • 1
      lžička máslo
    • 50
      g čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozdělíme na dva stejné díly. Na pomoučeném válu je rozválíme na pláty asi 2 mm silné. Ty přeneseme na plech a v dobře vyhřáté troubě pečeme (elektický sporák 200 °C/plyn stupeň 3) zhruba 17 minut. Necháme vychladnout a z jedné strany potřeme marmeládou.
2
Na krém uvaříme mléko s pudinkem a do zchladlého vmícháme máslo, cukr, žloutky, vanilkový cukr a rum. V misce utřeme dohladka bílek, cukr a citronovou šťávu. Na stranu korpusu potřenou marmeládou naneseme žloutkový krém a přikryjeme druhým plátem.
3
Navrch rozetřeme citronovou polevu a dáme na chvíli do chladničky. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu s máslem. Pomocí čajové lžičky ozdobíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem

Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s tvarohem

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jampi
    Jampi | 1. 12. 2012 12:22

    Moc dobré a taky rychle snědené :-) .

  • hudapeta | 26. 2. 2012 19:18

    excelentní!!!1 <3

  • recepty73
    recepty73 | 26. 1. 2012 17:44

    ...žloutky do krému nedávám, někdy pocákám citronovou polevou místo čokolády :-P ...

  • Ladia
    Ladia | 29. 10. 2010 21:45

    Po klasickém štrůdlu u nás na druhém místě. Prosím opravit: 2 sáčky vanilkového pudinku, a do krému ještě patří 2 lžíce rumu :-)

  • Ivana Samcová | 7. 11. 2009 16:21

    Řezy jsou velice dobré. Dělala jsem podle receptu jen s tím rozdílem, že žloutky, které příjdou do krému, jsem dala vařit s rozmíchaným pudinkovým práškem do mléka. Jsem tak zvyklá. Nic proti syrovým žloutkům. Pikantní marmeláda spolu s citrónovou polevou řezy výborně doplňuje. Mňamka. Díky za recept. Ivana

  • Eternity | 8. 4. 2008 18:31

    A jestli mam dostat salmonelu, tak to stalo za to:) Moc dobry recept, vsem silene chutna, dekuju:) Delala jsem z domacich vajec, tak snad prezijeme.Mimochodem - krajejte vroubkovanym nozem na chleba uz hotovy moucnik, jde to uplne vpohode.

  • jarmila bankova | 28. 9. 2007 17:09

    Abych nepoužívala syrové žloutky, dělám krém takto: 1 l mléka uavřím s 10 dkg másla. Zvlášť zamíchám 4 žloutky, 6 lžic cukru, 2 pudinky, 1 van. cukr a 1 ztužovač šlehačky - toto přidám do vařícího mléka a vařím 3 minuty za stálého míchání. Na závěr se může přidat sníh ze 4 bílků.Toto naleju na plát upečeného těsta - po vychladnutí krásně tuhý krém.

  • Hanny | 4. 3. 2007 08:52

    Tak jsem si tento recept vytiskla a jdu do něho. Ne, nebojím se salmonely jako většina pisatelek.Spíš jí chytíte v obchodech ze salátů jak z domácích vajíček.Tak jdeme na dobrotu!!!

  • Marika | 22. 12. 2004 16:41

    Ano je to pravda salmonela sa nachadza tesne pod skrupinkou, ale horsie na salmonelu je kuracie maso ako zltky :-))

  • jaja 13 | 21. 12. 2004 04:13

    Mám mnohokrát vyzkoušeno, že pokud nedám do krému žloutek (žloutky do syrových pokrmů nikdy nedávám), žádným způsobem se chuť krému nezmění. V žádném případě nehodlám znovu absolvovat několika měsíční léčení salmonely. Jinak k receptu: miluje ho celá rodina. I když na krém používám polotovar ze sáčku.

  • Polepetko | 17. 12. 2004 18:03

    Dámy, bakterie salmonelozy sa nachadzaju tesne pod skrupinkou (skorabkou) a urcite nie v zltku. Ked sa vsak bojite ze sa zltky "nakazia" z bielka tak vlozte vajce na minutu do vriacej vody a salmoneloza je prec. Tento kolac som este nepiekol ale zaradil som si ho medzi vianocne recepty takze po vianociach napisem ;)

  • marie krejzarova | 8. 12. 2004 16:06

    vyzkoušela jsem vyšlehat zakysanku přidala trochu pudinku a másla a nemělo to chybu.

  • Ivana | 1. 12. 2004 14:27

    Máte pravdu Jano,každý má rád něco jiného!Já osobně používám pudinkový krém již léta do věnečků a zatím si nikdo z mých zákazníků nestěžoval!Právě naopak!Ale nedovedu si představit, že vyšlehám zakysanou smetanu! No jdu to zkusit!Věřím že na letní dorty by to mohlo být výborné!

  • Jana z VM | 29. 11. 2004 07:26

    Já bych jenom chtěla připomenout - už jsem na těchto stránkách několikrát psala, že je zbytečné vařit kondenzované slazené mléko 2 hodiny, když za hodinu (musí ale hodinu vřít) je karamel uvařený!!!!A s tím krémem nemáte, paní Marto, tak docela pravdu. Tak, jak jsem ho popsala v rubrice "nové příspěvky" jako krém do věnečků, je vynikající, včetně nastavování našlehanýmiá vejci, to nemá chybu. Je potřeba jej zkusit a potom posuzovat.Znám ruské zákusky, jsou moc sladké a ty krémy jsou kalorické bomby! Ale každému chutná něco jiného.

  • Marta Fojtova | 26. 11. 2004 18:15

    Vsem kdo nevi z ceho udelat krem krome pudinku! Dlouhou dobu jsem zila v Rusku, tam kremy umeji vyborne! Pudinkovy je oproti tem kremum opravdu hnusny!1. Vyslehame zakysanou smetanu s cukrem, nebo s kondenzovanym slazenym mlekem. Kondenzovane mleko muzeme take pouzit varene - asi 2 hodiny povarime konzervu v hrnci s vodou. 2. Misto zakysane smetany pouzijeme slehacku3. Polovinu smetany nahradime mekkym maslem (krem bude hustsi - skoro jako pudinkovy)Do techto kremu muzeme pridat kterekoli ingridience (kakao, sirup, med,citronovou stavu, marmeladu a t.d.) Oblibeny Medovnik (je to puvodne rusky dort) se dela s kremem c.1 do ktereho se prida med.Jsou to ty nejjednodussi kremy ktere se vubec daji udelat. Kazdy dort nebo zakusek bude vynikajici. Je to sice drazsi nez pudink ale stoji to za to!Nikde ve svete jsem nevidela kremy zahustovane pudinkem nebo moukou. Je to nase ceska zvlastnost...:-)A souhlasim se se Stanislava Novotná - syrove vejce jsou velice nebezpecne!

  • pan Vařečka | 24. 11. 2004 17:15

    jde to dobře krájet el. nožem

  • Dana | 24. 11. 2004 07:37

    Ali, když budete krájet spodní plát, nakrájejte zrovna stejně i vrchní plát a pečlivě rozložte na krém tak, aby byly řezy obou plátů na stejném místě.

  • ali | 23. 11. 2004 16:09

    Jakám nakrájet upečené listové těsto,aby se nelámalo?Spodní plát mohu dát na plech nakrájený,ale co s tím vrchním,když je ten spodní už s krémem?

  • babi herbe | 22. 11. 2004 20:27

    Máslový krém / šlehaný nad párou/ 1/8 l mléka 2 žloutky 8 dkg cukru 3 dkg hladké mouky------Rozkvedlat, šlehat nad párou do zhoustnutí. Do ještě teplého 1/4 kg másla /příp.i kousek Ivy...+ do čokol. krému nalámat půl čokol. na vaření nebo 1 čokol. kaštany/. Nechat vychladnout a vyšlehat. Je skvělý do dortů, řezů, makronových rohlíčků ap. Je pevný a trvanlivý.

  • Vlasta | 22. 11. 2004 19:41

    Dělám podobnou náplň - 3/4 l mléka, 7 dkg Solamylu, 10 dkg cukru, 3 žloutky a svařit do husta. Potom se přidá lžíce másla (do horkého) a ochutí se rumem. Do studeného krému se může přidat i 1/8 l ušlehané šlehačky. Je to také dobré

  • Pája | 22. 11. 2004 15:57

    Afi, pí. Hermína měla zřejmě na mysli vyšlehat vejce ve vodní lázni s cukrem. Hmota se hodně šlehá, zhoustne a nechá se vychladit. Pak se společně ušlehá s máslem. Je to opravdu dobrý žloutkový krém, používám ho také na cukroví. Je možné do něj nakonec přidat oříšky, strouhanou čokoládu apod.

  • Afi | 22. 11. 2004 15:00

    Zajímalo by mne z čeho dělá p. Hermína krém, když nepoužije pudinkový základ? Přece 2 vajíčka šlehané ve vodní lázni nenahradí 600 ml mléka a 2 pudinky.

  • Lenka | 21. 11. 2004 10:12

    Výborné, jenom jsem použila pudinkový krém bez vajec.

  • Hermína | 16. 7. 2004 08:43

    Bez syrových vajec? Ano lepší je základ krému z vajec šlehaných ve vodní lázni,ovšem už bez pudinkových prášků.Jsou tepelně ošetřena a věřte,že krém je mnohom jemnější a lehčí a postrádá škrobovou příchutˇpudinku.Je velice vhodný i na letní koláče s ovocem a želatinou.

  • Anonym | 10. 7. 2004 17:15

    Souhlasím s pí Novotnou, syrová vejce nedávám nikam, člověk nikdy neví co v nich může být!

  • Stanislava Novotná | 6. 7. 2004 18:06

    Pozor na salmonelozu, syrové žloutky by se rozhodně neměly nikam dávat!!!!!!!!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hladká mouka Hnědý rum Listové těsto Marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Vanilkový cukr Vanilkový pudink Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Čočka po orientálsku

Čočka po orientálsku

Pečený losos

Pečený losos

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Dýňový krém

Dýňový krém

Slaný koláč z listového těsta

Slaný koláč z listového těsta

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
18
Nádivka s uzeným masem a obilnými klíčky
Nádivka s uzeným masem a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Šéf Amfory Salava slavil „70“: Velkolepá party, slzy i odjezdy v protisměru!

Šéf Amfory Salava slavil „70“: Velkolepá party, slzy i odjezdy v protisměru!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Listové pesto tyčinky
Listové pesto tyčinky
Listové rohlíčky s nivou
Listové rohlíčky s nivou
Listové rychlé sladké tajemství
Listové rychlé sladké tajemství
Listové řezy s rumovou polevou
Listové řezy s rumovou polevou
Listové řezy s tvarohem
Listové řezy s tvarohem
Listové řezy s vanilkovo-nugátovým krémem
Listové řezy s vanilkovo-nugátovým…
  • Recepty.cz
  • Listové řezy s krémem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact