• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lišky na bílém víně s kotletou
Napište svůj komentář k receptu

Lišky na bílém víně s kotletou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Báječná pochoutka pro milovníky masa a hub. Dozlatova opečené kotlety doplněné o lišky dušené na bílém víně si ihned oblíbíte. Spolu s opečenými plátky brambor je pokrm naprosto dokonalý.

Suroviny

4 porce
    • 400
      g brambory nové typ B
    • řepkový olej
    • sůl
    • 30
      g máslo
    • 2
      ks šalotka
    • 400
      g lišky
    • pepř mletý
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 1
      plechovka tymián
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 1
      špetka chilli

Postup přípravy receptu

1
Brambory pečlivě omyjte a se slupkou nakrájejte na tenká kolečka. Naskládejte na plech, pokapejte asi 2 lžícemi oleje, osolte a pečte při 200 °C dozlatova.
2
V pánvi zahřejte lžíci oleje s máslem. Nechte zesklovatět šalotku, vsypte nakrájené houby a restujte je asi 5 minut. Pak je osolte, opepřete, zalijte bílým vínem a citronovou šťávou a na mírném plameni duste asi 10 minut, aby houby změkly a víno se vyvařilo. Vsypte lístky tymiánu, velmi krátce osmahněte a uchovejte v teple.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

3
Kotlety lehce naklepejte a vetřete do nich sůl smíchanou se špetkou chilli. Pánev vytřete olejem a zahřejte ji. Vložte kotlety a opékejte dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
4
Maso naskládejte do pánve k liškám a vložte do trouby. Při teplotě 160 °C nechte maso asi 5 minut dojít. Servírujte s opečenými plátky brambor.

RADA: Tipy na recepty z hub

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lišky na smetaně s knedlíkem

Lišky na smetaně s knedlíkem

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Kraslická liškajda

Kraslická liškajda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Maso Pokrmy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory nové Chilli Citronová šťáva Lišky Máslo Pepř mletý Řepkový olej Šalotka Sůl Tymián Vepřové kotlety

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šulánky s mákem

Šulánky s mákem

Zeleninová rýže

Zeleninová rýže

Chodský koláč

Chodský koláč

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Šopský salát II.

Šopský salát II.

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

16
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
12
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
10
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
9
Halloweenské makronky s ganache z bílé čokolády
Halloweenské makronky s…
9
Bramborový chléb
Bramborový chléb

Zajímavé články

Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

Princ Harry a král Karel III.: Setkání po 19 měsících!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Listový závin pro gurmány
Listový závin pro gurmány
Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem
Listový závin s tvarohem a sušeným…
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Listový závin se špenátem a balkánským…
Lišky na smetaně s knedlíkem
Lišky na smetaně s knedlíkem
Litá buchta
Litá buchta
Litoměřická směs
Litoměřická směs
  • Recepty.cz
  • Lišky na bílém víně s kotletou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact