• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lišky na bílém víně s kotletou
Napište svůj komentář k receptu

Lišky na bílém víně s kotletou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
Lišky na bílém víně s kotletou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Báječná pochoutka pro milovníky masa a hub. Dozlatova opečené kotlety doplněné o lišky dušené na bílém víně si ihned oblíbíte. Spolu s opečenými plátky brambor je pokrm naprosto dokonalý.

Suroviny

4 porce
    • 400
      g brambory nové typ B
    • řepkový olej
    • sůl
    • 30
      g máslo
    • 2
      ks šalotka
    • 400
      g lišky
    • pepř mletý
    • 100
      ml bílé víno - suché
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 1
      plechovka tymián
    • 4
      ks vepřové kotlety
    • 1
      špetka chilli

Postup přípravy receptu

1
Brambory pečlivě omyjte a se slupkou nakrájejte na tenká kolečka. Naskládejte na plech, pokapejte asi 2 lžícemi oleje, osolte a pečte při 200 °C dozlatova.
2
V pánvi zahřejte lžíci oleje s máslem. Nechte zesklovatět šalotku, vsypte nakrájené houby a restujte je asi 5 minut. Pak je osolte, opepřete, zalijte bílým vínem a citronovou šťávou a na mírném plameni duste asi 10 minut, aby houby změkly a víno se vyvařilo. Vsypte lístky tymiánu, velmi krátce osmahněte a uchovejte v teple.

RADA: Jak poznat kvalitní máslo?

3
Kotlety lehce naklepejte a vetřete do nich sůl smíchanou se špetkou chilli. Pánev vytřete olejem a zahřejte ji. Vložte kotlety a opékejte dozlatova, asi 3 minuty z každé strany.
4
Maso naskládejte do pánve k liškám a vložte do trouby. Při teplotě 160 °C nechte maso asi 5 minut dojít. Servírujte s opečenými plátky brambor.

RADA: Tipy na recepty z hub

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lišky na smetaně s knedlíkem

Lišky na smetaně s knedlíkem

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Kraslická liškajda

Kraslická liškajda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Maso Pokrmy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Brambory nové Chilli Citronová šťáva Lišky Máslo Pepř mletý Řepkový olej Šalotka Sůl Tymián Vepřové kotlety

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Vepřová kýta se sušenými rajčaty

Jadran dort

Jadran dort

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Uzený vývar

Uzený vývar

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

173
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
161
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
52
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
33
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
22
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Promotér od protinožců Vítek: Mejdan plný hvězd!

Promotér od protinožců Vítek: Mejdan plný hvězd!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Listový závin pro gurmány
Listový závin pro gurmány
Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem
Listový závin s tvarohem a sušeným…
Listový závin se špenátem a balkánským sýrem
Listový závin se špenátem a balkánským…
Lišky na smetaně s knedlíkem
Lišky na smetaně s knedlíkem
Litá buchta
Litá buchta
Litoměřická směs
Litoměřická směs
  • Recepty.cz
  • Lišky na bílém víně s kotletou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact