• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lískoví ježečci
Napište svůj komentář k receptu

Lískoví ježečci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lískoví ježečci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 90
      g hladká mouka
    • 50
      g hera
    • 25
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 20
      ks lískové oříšky
    • čokoláda
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Ze všeho kromě ořechů, kokosu a čokolády uděláme těsto, balíme půlky oříšků, vytvarujeme čumáček, špejlí vypíchneme oči. Pečeme 15 minut při 130 °C. Po upečení namočíme záda v čokoládě, obalíme v kokosu, čokoládou namalujeme i čumáček i oči.
2
Já peču z malých dávek, takže zájemci jistě vynásobí dvěmi, třemi či čtyřmi.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 25. 1. 2013 19:43

    Chybí mi u toho to receptu postup, jak udělat těsto.Možná proto se někomu nedaří a je tvrdé. Suroviny se mají všechny dohromady zamíchat? Co máslo - rozpustit nebo vyšlehat tuhé???Řekla bych, že tom dost záleží. :-D

  • Míša | 8. 12. 2012 17:04

    Ja teda jezecky pekla loni s moji dcerkou a moc se nam to povedlo.Tvrdy rozhodne nebyly a byly fakt chutove a vzhledove uzasny,takze ted se jdu do nich pustit zase. <3

  • Lussi | 30. 11. 2012 17:29

    Tak min.rok jsem pekla ježečci podle tohoto receptu a všem se cukroví mooc líbilo jen nevím co jsem udělala špatně ale bylo tvrdý ale myslím že to nebylo receptem ale mnou a troubou :D ALE doporučuji

  • Hana | 17. 12. 2011 18:51

    Teda to je vrchol, jak mne můžete takto osočovat, že jsem cuchta a že si moje děti hází s potravinami. Dala jsem to svým dětem na hraní proto, protože s potravinou to nemělo absolutně nic společného. Je sprosté, že někdo může zveřejňovat takovéto recepty, mělo by to být trestné. Kdyby to snědly, vylomily by si všechny zuby. Je mi do pláče, že za veškerou mou snahu, že chci dětem připravit krásné vánoce, jsem nazývána špatnou matkou a cuchtou.

  • nnln | 9. 12. 2011 21:22

    No, mě udiví už jen to, když recept takto haní nepřihlášení uživatelé a tak záhadně tolik najednou.. Třeba mám jen bujnou fantazii, ale zvláštní to je :-) A ušpiněná kuchyň.. Ne že by se mi to občas nestalo, ale to fakt nebývá chybou receptu:) A monokl, nerudný manžel a házení si potravinami.. tak to je tím tuplem nečím (někým..) jiným. Jediné, co by mohlo být receptem je to roztečení se v troubě, ale Simčo, tvůj komentář mě i trochu nalákal:) Jestli mě z těch asi 15 druhů a nevím kolika kilo cukroví neklepne, tak i vyzkouším)

  • Simča S.
    Simča S. | 9. 12. 2011 18:02

    Tak já nevím - recept není můj, ale fotografie ano, a z té je asi jasné, že se mi nic nerozteklo a ježčci krásně zdobili mísu. Chuťově mi to trochu přišlo jako Masarykovo cukroví - ten lískový ořech je chuťově velice výrazný. No a k diskusním příspěvkům o zašpiněné celé kuchyni - za to přece žádný recept nemůže, že je kuchařka cuchta. I kdyby se na plechu těsto rozteklo, tak to neumaže nic okolo. A pokud se mi takové "nedopatření" stane (a ne že by se občas naurodilo. že...), tak nepovedené cukroví poberu, rozdrobím (nebo umelu) a vytvořím nějaké nepečené kuličky z drobečků....

  • A | 9. 12. 2011 17:33

    no já žasnu nad ubohostí.... vauuuu... dávat dětem cukroví (ať třeba nepovedené) na hraní.. to mluví za vše ;-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 9. 12. 2011 15:01

    Ano, a to, že ji manžel mlátí je pak ještě vina té paní, co vložila recept. Druhá má zase problém, že to bylo tvrdé, ale aby se zamyslela nad tím, že její děti jsou naučené házet s !!!potravinami!!, tak s tím už problém nemá. To jsou mi věci :-$

  • pippiva
    pippiva | 9. 12. 2011 14:54

    Nevim, proc by se pani mela nad sebou zamyslet... Pokud sem recept vlozila, tak urcite proto, ze se ji libil a povedl se JI. Ze VAM se recept nepovedl, za to asi pani nemuze... :-\

  • Lucie Kadera | 9. 12. 2011 14:48

    teda me se to zda nejake divne proc by normalni testo z hery melo smrdet??? jedine ze by to nekdo pekl i s obalem te hery :-D a pak tady nekdo pise ze ma kvuli nepovedenemu cukrovi MONOKLA =-O od manzela!!!! to je snad hloupy vtip

  • Ježi | 9. 12. 2011 09:26

    Teda dlouho jsem se nad komentáři tak nezasmála, jako u tohoto receptu :-D . Ale péct snad raději nebudu :-\

  • Hana | 4. 12. 2011 11:17

    No u mě to nesmrdělo,ale taky se to celé rozteklo Dala jsem to dětem na hraní a ty to po sobě házely.Bylo to tvrdé jak beton,bála jsem se,že si ublíží,tak jsem jim to radši hned vzala .Musela jsem si najít jiný recept a udělat to podle něho.Bylo to o hodně lepší.Příště byste se měla nad sebou zamyslet,než něco takového vypustíte do éteru.Hana

  • Věrka | 4. 12. 2011 11:12

    Naprosto s Vámi souhlasím.Také se mi to celé rozteklo a zašpinilo celou kuchyň a nejen to,hrozně to smrdělo.Větrala jsem celé odpoledne.To si snad z nás paní udělala srandu..

  • Bohunka | 3. 12. 2011 14:11

    Tak jsem vyzkoušela Váš recept a myslím,že zas tak dobrý není..Postupovala jsem přesně podle Vašeho receptu a celé se to rozteklo.Manžel mi vynadal,že jsem zasrala celou kuchyň a místo ježků mám monokla a pod stromeček asi rozvodové papíry.Fakt moc děkuji...Nashle a budu se těšit na Vaše další skvělé recepty.Bohunka

  • pecka55
    pecka55 | 13. 12. 2010 09:37

    Pro naši malou jsem hledala cukroví zvířátka. Těsto je jednoduché, jen v troubě se z kukiček staly spíš želvy. Ale nazdobením jsou to ježečci. Děkuji za ten recept a dávám 1.

  • Simča Sládková | 26. 12. 2009 00:24

    Ježečky jsem dělala z dvojité dávky a mám jich 51. Při pečení se mi neroztékali, ale musela jsem péci déle - po 15 minutách jsem zkusla jednoho rozříznout a byl okolo ořechu ještě syrový. Bodlinky máme místo kokosu mandlové, zbyly mi lupínky....

  • Gábina Houšková | 11. 12. 2006 08:29

    Tak jsem už vyzkoušela. Trochu se mi roztekly při pečení, asi jsem měla péct při vyšší teplotě. Myslím ale že s polevou a kokosem budou vypadat dobře.

  • Gábina Houšková | 13. 11. 2006 09:25

    Díky Lidko, vyzkouším.

  • Lidka Kábrtová | 13. 11. 2006 09:18

    Gábino, mám je vyzkoušené, s těstem se dobře pracuje. O dozdobení ježků se pak už starají děti.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Zákusky Cukroví Pro děti Pečení Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hera Hladká mouka Kokos Lískové oříšky Moučkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Čočkový salát se zelím

Čočkový salát se zelím

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Hrášková polévka s česnekovými krutony se slaninou a bramborové pyré

Hrášková polévka s česnekovými…

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

56
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
27
Šopský salát
Šopský salát
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s…
23
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Modelka Leitnerová: Rozvod s podnikatelem!

Modelka Leitnerová: Rozvod s podnikatelem!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Lískooříšková kolečka s nutellou
Lískooříšková kolečka s nutellou
Lískové koláčky
Lískové koláčky
Lískové placičky
Lískové placičky
Lískovoořechové košíčky s kávou
Lískovoořechové košíčky s kávou
Lístkoví šneci se sýrem
Lístkoví šneci se sýrem
Lístkoví šnečci s marmeládou
Lístkoví šnečci s marmeládou
  • Recepty.cz
  • Lískoví ježečci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact