• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lískoví ježečci
Napište svůj komentář k receptu

Lískoví ježečci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lískoví ježečci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 90
      g hladká mouka
    • 50
      g hera
    • 25
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • 20
      ks lískové oříšky
    • čokoláda
    • kokos

Postup přípravy receptu

1
Ze všeho kromě ořechů, kokosu a čokolády uděláme těsto, balíme půlky oříšků, vytvarujeme čumáček, špejlí vypíchneme oči. Pečeme 15 minut při 130 °C. Po upečení namočíme záda v čokoládě, obalíme v kokosu, čokoládou namalujeme i čumáček i oči.
2
Já peču z malých dávek, takže zájemci jistě vynásobí dvěmi, třemi či čtyřmi.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 25. 1. 2013 19:43

    Chybí mi u toho to receptu postup, jak udělat těsto.Možná proto se někomu nedaří a je tvrdé. Suroviny se mají všechny dohromady zamíchat? Co máslo - rozpustit nebo vyšlehat tuhé???Řekla bych, že tom dost záleží. :-D

  • Míša | 8. 12. 2012 17:04

    Ja teda jezecky pekla loni s moji dcerkou a moc se nam to povedlo.Tvrdy rozhodne nebyly a byly fakt chutove a vzhledove uzasny,takze ted se jdu do nich pustit zase. <3

  • Lussi | 30. 11. 2012 17:29

    Tak min.rok jsem pekla ježečci podle tohoto receptu a všem se cukroví mooc líbilo jen nevím co jsem udělala špatně ale bylo tvrdý ale myslím že to nebylo receptem ale mnou a troubou :D ALE doporučuji

  • Hana | 17. 12. 2011 18:51

    Teda to je vrchol, jak mne můžete takto osočovat, že jsem cuchta a že si moje děti hází s potravinami. Dala jsem to svým dětem na hraní proto, protože s potravinou to nemělo absolutně nic společného. Je sprosté, že někdo může zveřejňovat takovéto recepty, mělo by to být trestné. Kdyby to snědly, vylomily by si všechny zuby. Je mi do pláče, že za veškerou mou snahu, že chci dětem připravit krásné vánoce, jsem nazývána špatnou matkou a cuchtou.

  • nnln | 9. 12. 2011 21:22

    No, mě udiví už jen to, když recept takto haní nepřihlášení uživatelé a tak záhadně tolik najednou.. Třeba mám jen bujnou fantazii, ale zvláštní to je :-) A ušpiněná kuchyň.. Ne že by se mi to občas nestalo, ale to fakt nebývá chybou receptu:) A monokl, nerudný manžel a házení si potravinami.. tak to je tím tuplem nečím (někým..) jiným. Jediné, co by mohlo být receptem je to roztečení se v troubě, ale Simčo, tvůj komentář mě i trochu nalákal:) Jestli mě z těch asi 15 druhů a nevím kolika kilo cukroví neklepne, tak i vyzkouším)

  • Simča S.
    Simča S. | 9. 12. 2011 18:02

    Tak já nevím - recept není můj, ale fotografie ano, a z té je asi jasné, že se mi nic nerozteklo a ježčci krásně zdobili mísu. Chuťově mi to trochu přišlo jako Masarykovo cukroví - ten lískový ořech je chuťově velice výrazný. No a k diskusním příspěvkům o zašpiněné celé kuchyni - za to přece žádný recept nemůže, že je kuchařka cuchta. I kdyby se na plechu těsto rozteklo, tak to neumaže nic okolo. A pokud se mi takové "nedopatření" stane (a ne že by se občas naurodilo. že...), tak nepovedené cukroví poberu, rozdrobím (nebo umelu) a vytvořím nějaké nepečené kuličky z drobečků....

  • A | 9. 12. 2011 17:33

    no já žasnu nad ubohostí.... vauuuu... dávat dětem cukroví (ať třeba nepovedené) na hraní.. to mluví za vše ;-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 9. 12. 2011 15:01

    Ano, a to, že ji manžel mlátí je pak ještě vina té paní, co vložila recept. Druhá má zase problém, že to bylo tvrdé, ale aby se zamyslela nad tím, že její děti jsou naučené házet s !!!potravinami!!, tak s tím už problém nemá. To jsou mi věci :-$

  • pippiva
    pippiva | 9. 12. 2011 14:54

    Nevim, proc by se pani mela nad sebou zamyslet... Pokud sem recept vlozila, tak urcite proto, ze se ji libil a povedl se JI. Ze VAM se recept nepovedl, za to asi pani nemuze... :-\

  • Lucie Kadera | 9. 12. 2011 14:48

    teda me se to zda nejake divne proc by normalni testo z hery melo smrdet??? jedine ze by to nekdo pekl i s obalem te hery :-D a pak tady nekdo pise ze ma kvuli nepovedenemu cukrovi MONOKLA =-O od manzela!!!! to je snad hloupy vtip

  • Ježi | 9. 12. 2011 09:26

    Teda dlouho jsem se nad komentáři tak nezasmála, jako u tohoto receptu :-D . Ale péct snad raději nebudu :-\

  • Hana | 4. 12. 2011 11:17

    No u mě to nesmrdělo,ale taky se to celé rozteklo Dala jsem to dětem na hraní a ty to po sobě házely.Bylo to tvrdé jak beton,bála jsem se,že si ublíží,tak jsem jim to radši hned vzala .Musela jsem si najít jiný recept a udělat to podle něho.Bylo to o hodně lepší.Příště byste se měla nad sebou zamyslet,než něco takového vypustíte do éteru.Hana

  • Věrka | 4. 12. 2011 11:12

    Naprosto s Vámi souhlasím.Také se mi to celé rozteklo a zašpinilo celou kuchyň a nejen to,hrozně to smrdělo.Větrala jsem celé odpoledne.To si snad z nás paní udělala srandu..

  • Bohunka | 3. 12. 2011 14:11

    Tak jsem vyzkoušela Váš recept a myslím,že zas tak dobrý není..Postupovala jsem přesně podle Vašeho receptu a celé se to rozteklo.Manžel mi vynadal,že jsem zasrala celou kuchyň a místo ježků mám monokla a pod stromeček asi rozvodové papíry.Fakt moc děkuji...Nashle a budu se těšit na Vaše další skvělé recepty.Bohunka

  • pecka55
    pecka55 | 13. 12. 2010 09:37

    Pro naši malou jsem hledala cukroví zvířátka. Těsto je jednoduché, jen v troubě se z kukiček staly spíš želvy. Ale nazdobením jsou to ježečci. Děkuji za ten recept a dávám 1.

  • Simča Sládková | 26. 12. 2009 00:24

    Ježečky jsem dělala z dvojité dávky a mám jich 51. Při pečení se mi neroztékali, ale musela jsem péci déle - po 15 minutách jsem zkusla jednoho rozříznout a byl okolo ořechu ještě syrový. Bodlinky máme místo kokosu mandlové, zbyly mi lupínky....

  • Gábina Houšková | 11. 12. 2006 08:29

    Tak jsem už vyzkoušela. Trochu se mi roztekly při pečení, asi jsem měla péct při vyšší teplotě. Myslím ale že s polevou a kokosem budou vypadat dobře.

  • Gábina Houšková | 13. 11. 2006 09:25

    Díky Lidko, vyzkouším.

  • Lidka Kábrtová | 13. 11. 2006 09:18

    Gábino, mám je vyzkoušené, s těstem se dobře pracuje. O dozdobení ježků se pak už starají děti.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Zákusky Cukroví Pro děti Pečení Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Hera Hladká mouka Kokos Lískové oříšky Moučkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza rohlíky

Pizza rohlíky

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Vajíčková tlačenka

Vajíčková tlačenka

Dýně s kořenovou zeleninou

Dýně s kořenovou zeleninou

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

139
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
116
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
95
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
71
Bramborové knedlíky s vekou
Bramborové knedlíky s…
71
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Odhalení na poctě Nataše Gollové: Utajená praneteř

Odhalení na poctě Nataše Gollové: Utajená praneteř

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Lískooříšková kolečka s nutellou
Lískooříšková kolečka s nutellou
Lískové koláčky
Lískové koláčky
Lískové placičky
Lískové placičky
Lískovoořechové košíčky s kávou
Lískovoořechové košíčky s kávou
Lístkoví šneci se sýrem
Lístkoví šneci se sýrem
Lístkoví šnečci s marmeládou
Lístkoví šnečci s marmeládou
  • Recepty.cz
  • Lískoví ježečci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact