• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Napište svůj komentář k receptu

Linecký talíř – tradice v novém pojetí

autor: Uživatel (#339443)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
12fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

25 porce
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks citronová kůra nemusí být
    • 1
      lžička koření volitelné

Postup přípravy receptu

1
Příprava těsta: Začněte tím, že ze všech surovin vypracujete hladké, soudržné těsto. Nehněťte ho zbytečně dlouho – důležité je, aby se máslo pěkně zapracovalo a těsto bylo vláčné, ale nepřehřáté. Do těsta můžete přidat - vanilku, perníkové koření, kakao, hřebíček, kurkumu, dýňové koření nebo třeba skořici.

RADA: Linecké těsto, které se nelepí a nepraská

2
Válení těsta: Těsto rozválejte na pláty silné přibližně 3 mm. Nejlépe to jde mezi dvěma archy pečicího papíru – těsto se nelepí a rozválená plocha zůstane hladká.
3
Ztuhnutí těsta: Rozválené pláty i s papírem přeneste zpět do lednice (třeba na prkénku) a nechte je chladit ideálně přes noc, ale stačí i hodina-dvě. Tím se těsto zpevní a bude se z něj lépe vykrajovat, aniž by ztrácelo tvar.
4
Vykrajování tvarů: Použít můžete speciální vykrajovátka na linecký talíř. Vychlazené těsto lehce pomoučete a co nejrychleji vykrájejte požadované tvary. Použijte k tomu také pomoučená vykrajovátka – tvary se nebudou lepit a zachovají si přesný tvar. Vkládejte je rovnou na plech. (množství je na cca 25 slepených kusů)

RADA: Jak vyválet těsto na stejnou tloušťku?

5
TIP 1: Pokud těsto začne měknout nebo se deformovat, dejte ho na pár minut zpět do lednice. TIP 2: Vždy vykrajujte nejprve vnější tvar (vykrajovátko nechce zakrojené v těstě) a teprve potom vnitřní – předejdete tak roztažení těsta a zajistíte přesné lícování.
6
Pečení: Vykrájené dílky pečte na perforované silikonové podložce (nebo pečicím papíře) v předehřáté troubě. Nastavte horkovzdušný režim na 160 °C a pečte přibližně 9 minut – okraje by měly zůstat světlé, jen lehce dozlatova.

RADA: Zbyly vám žloutky? 6 receptů, kde je využijete

7
Slepování: Nechte všechny dílky zcela vychladnout a slepujte až následující den. Čerstvě upečené linecké cukroví bývá velmi křehké, a tak je dobré mu dopřát čas na zvlhnutí. Pokud chcete perfektní vzhled, pocukrujte si neslepené díly a až poté slepujte.
8
Dokončení a skladování: Slepené cukroví uložte do krabičky a před podáváním jemně posypte moučkovým cukrem. Pokud cukrujete dříve, počítejte s tím, že cukr se na marmeládě rychle rozpustí.
9
TIP navíc: Od každého tvaru si připravte raději pár kousků navíc – mohou se při manipulaci poškodit, nebo... záhadně zmizet. :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koprová omáčka v netradičním pojetí

Koprová omáčka v netradičním pojetí

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :…

Zeleninový talíř III

Zeleninový talíř III

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví Linecké cukroví
Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Koření Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Brynzová pomazánka III.

Brynzová pomazánka III.

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Pangas raz dva

Pangas raz dva

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Cheesecake z domácí lučiny

Cheesecake z domácí lučiny

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

Pesto Rosso

Pesto Rosso

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

183
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
96
Celer smažený v kořeněné tempuře
Celer smažený v kořeněné…
68
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
55
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky /…
53
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Linecký koláč s jablky a drobenkou
Linecký koláč s jablky a drobenkou
Linecký koláč s ricottou a broskvemi
Linecký koláč s ricottou a broskvemi
Linecký koláč trochu jinak
Linecký koláč trochu jinak
Linecký tvarohový koláč
Linecký tvarohový koláč
Linguine s cuketou, hráškem, fetou a mátou
Linguine s cuketou, hráškem, fetou a…
Linguine s italskou klobásou salsicciou
Linguine s italskou klobásou salsicciou
  • Recepty.cz
  • Linecký talíř – tradice v novém pojetí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact