• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Napište svůj komentář k receptu

Linecký talíř – tradice v novém pojetí

autor: Uživatel (#339443)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
Linecký talíř – tradice v novém pojetí
12fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

25 porce
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks citronová kůra nemusí být
    • 1
      lžička koření volitelné

Postup přípravy receptu

1
Příprava těsta: Začněte tím, že ze všech surovin vypracujete hladké, soudržné těsto. Nehněťte ho zbytečně dlouho – důležité je, aby se máslo pěkně zapracovalo a těsto bylo vláčné, ale nepřehřáté. Do těsta můžete přidat - vanilku, perníkové koření, kakao, hřebíček, kurkumu, dýňové koření nebo třeba skořici.

RADA: Linecké těsto, které se nelepí a nepraská

2
Válení těsta: Těsto rozválejte na pláty silné přibližně 3 mm. Nejlépe to jde mezi dvěma archy pečicího papíru – těsto se nelepí a rozválená plocha zůstane hladká.
3
Ztuhnutí těsta: Rozválené pláty i s papírem přeneste zpět do lednice (třeba na prkénku) a nechte je chladit ideálně přes noc, ale stačí i hodina-dvě. Tím se těsto zpevní a bude se z něj lépe vykrajovat, aniž by ztrácelo tvar.
4
Vykrajování tvarů: Použít můžete speciální vykrajovátka na linecký talíř. Vychlazené těsto lehce pomoučete a co nejrychleji vykrájejte požadované tvary. Použijte k tomu také pomoučená vykrajovátka – tvary se nebudou lepit a zachovají si přesný tvar. Vkládejte je rovnou na plech. (množství je na cca 25 slepených kusů)

RADA: Jak vyválet těsto na stejnou tloušťku?

5
TIP 1: Pokud těsto začne měknout nebo se deformovat, dejte ho na pár minut zpět do lednice. TIP 2: Vždy vykrajujte nejprve vnější tvar (vykrajovátko nechce zakrojené v těstě) a teprve potom vnitřní – předejdete tak roztažení těsta a zajistíte přesné lícování.
6
Pečení: Vykrájené dílky pečte na perforované silikonové podložce (nebo pečicím papíře) v předehřáté troubě. Nastavte horkovzdušný režim na 160 °C a pečte přibližně 9 minut – okraje by měly zůstat světlé, jen lehce dozlatova.

RADA: Zbyly vám žloutky? 6 receptů, kde je využijete

7
Slepování: Nechte všechny dílky zcela vychladnout a slepujte až následující den. Čerstvě upečené linecké cukroví bývá velmi křehké, a tak je dobré mu dopřát čas na zvlhnutí. Pokud chcete perfektní vzhled, pocukrujte si neslepené díly a až poté slepujte.
8
Dokončení a skladování: Slepené cukroví uložte do krabičky a před podáváním jemně posypte moučkovým cukrem. Pokud cukrujete dříve, počítejte s tím, že cukr se na marmeládě rychle rozpustí.
9
TIP navíc: Od každého tvaru si připravte raději pár kousků navíc – mohou se při manipulaci poškodit, nebo... záhadně zmizet. :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koprová omáčka v netradičním pojetí

Koprová omáčka v netradičním pojetí

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :-)

Talíř vidím rudě, stop chuťové nudě :…

Zeleninový talíř III

Zeleninový talíř III

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Vánoční cukroví Linecké cukroví
Pečení Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Koření Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

Zámecké brambory

Zámecké brambory

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Jablečná přesnídávka z papiňáku

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Lemon Pie / Citronový koláč

Lemon Pie / Citronový koláč

Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

158
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
101
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
70
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
68
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
42
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Linecký koláč s jablky a drobenkou
Linecký koláč s jablky a drobenkou
Linecký koláč s ricottou a broskvemi
Linecký koláč s ricottou a broskvemi
Linecký koláč trochu jinak
Linecký koláč trochu jinak
Linecký tvarohový koláč
Linecký tvarohový koláč
Linguine s cuketou, hráškem, fetou a mátou
Linguine s cuketou, hráškem, fetou a…
Linguine s italskou klobásou salsicciou
Linguine s italskou klobásou salsicciou
  • Recepty.cz
  • Linecký talíř – tradice v novém pojetí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact