• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Linecké se solamylem
Napište svůj komentář k receptu

Linecké se solamylem

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecké se solamylem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 280
      g tuk
    • 180
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra z jednoho citronu
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Na vál prosijeme mouku, přidáme solamyl a ostatní ingredience. Zpracujeme těsto, můžeme nechat odpočinout v chladu.
2
Pak vyválíme a vypichujeme různé tvary, vždy polovinu s dírkou uprostřed.
3
Slepujeme s pikantní marmeládou (rybízovou nebo meruňkovou).
4
Upečené těsto je pikantní, svěží a jemně nakyslé, je křehké a hned po slepení se může jíst (nemusí se nechat odležet).
5
Z tohoto těsta lze i vypichovat různé tvary bez dírek a může se slepovat krémem a povrch namočit do čokolády, další varianta např. ořechová nádivka a navrch např. poleva citronová, kávová apod.
6
Tak lze z jednoho těsta udělat více druhů cukroví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Linecké cukroví z ovesných vloček

Linecké cukroví z ovesných vloček

Linecké koláčky

Linecké koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 6. 12. 2010 21:14

    ...ano,škrobu je tu opravdu hodně :-( a je cítit :-(

  • Klára K. | 6. 12. 2010 20:25

    Pri tomto recepte, je 5 rovnakých komentárov, mali by ste ich vymazať

  • Anna Č. | 5. 12. 2007 16:17

    Dobrý den.Odpověď pro Šárku.Solamyl žádný.A Věrce odpověděla za mne Jana.Žloutky syrové.Přiznám se,že linecké těsto se solamylem jsem ještě v literatuře nikdy neviděla.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:44

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:43

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:43

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:43

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:42

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Věrka | 5. 12. 2007 11:34

    Paní Anno, do těsta z Lince dáváte žloutky vařené nebo syrové?

  • Marketa | 3. 12. 2007 21:35

    Tenhle recept uz tady je, zkousela jsem ho, ale moc me nenadchl... skrob tam tak nejak krupal mezi zubama.

  • olga stefanova | 2. 12. 2007 18:57

    Tento recept jsem převzala od své maminky.Je super. Výhodou je, že se nemusí uležet. Pekla jsem je už kdysi holkám na strední, když mi bylo 18, dceři na svatbu, každý rok na vánoce a i během roku jako moučník. Nejlepší jsou s ostřejší rybízovou marmeládou. Zdravím Olina Dávám za 1

  • olga stefanova | 2. 12. 2007 18:55

    Tento recept jsem převzala od své maminky.Je super. Výhodou je, že se nemusí uležet. Pekla jsem je už kdysi holkám na strední, když mi bylo 18, dceři na svatbu, každý rok na vánoce a i během roku jako moučník. Nejlepší jsou s ostřejší rybízovou marmeládou. Zdravím Olina

  • Šárka Golíková | 30. 11. 2007 19:44

    Anna Č.A kolik solamylu u toho Tvého těsta?Je jedno jestli je to škrob. moučka bramborová nebo kukuřičná?

  • Jarka z Bratislavy | 30. 11. 2007 18:44

    Na TV Prima pred niekoľkými rokmi predvádzala manželka rakúskeho veľvyslanca vianočné pečivo a uviedla Išelké tortičky také, ako ich mal rád cisár Franz Jozef, pre ktorého ich v kúpeľoch Baden-Ischel piekli (odtiaľ názov išelské). Odvtedy ich robím a každému chutia. Recept: 500 g hladkej múky, 500 g tuku a 250 g práškového cukru (bez vajcia). Spracované cesto nechať odležať v chladne. Vyvaľkať a vykrajovať tortičky (7 - 8 cm priemer) Upiecť, zlepovať marhuľovým džemom. Povrch poliať čokoládovou polevou a ozdobiť madľou. Rakúska dáma vtedy zdôraznila veľkosť tortičiek a džem marhuľový.

  • Di | 30. 11. 2007 05:54

    Moje maminka přesně z tohoto těsta dělala Išlské vánoční dortíčky s ořechovou nádivkou a čokoládovou polevou. Recept jsem vložila již dříve.

  • Marie | 29. 11. 2007 17:50

    Tak to je pravda, podle receptu z Lince peču spoustu let a je hned měkké a výborné. Lepší recept neznám.

  • Anna Č. | 29. 11. 2007 16:21

    Pokud si upečete linecké podle receptu z Lince,bude měkké na druhý den.Poměr základních surovin musí být v poměru 3:2:1,tedy hl.mouka 210g,máslo 140g,cukr moučka 70g a ještě 2žloutky a nastrouhaná citr.kůra.Z těsta peču mnoho let a ještě nikdy nezklamalo.

  • Miroslava Severová | 29. 11. 2007 11:55

    To znamená, že můžete ihned ochutnávat - není po upečení tvrdé jako jiné linecké. Ale normálně uložím i s ostatním cukrovím do krabic a konzumujeme přes celé vánoce. Peču vždy tu sobotu,týden před Štědrým dnem.

  • Stella | 29. 11. 2007 11:47

    ..."se může jíst"... podľa mňa to znamená, že sa môže začať konzumovať hneď, ale keď budete okrikovať Vašich doma, tak Vám vydrží ...

  • Květa - | 29. 11. 2007 11:01

    Ráda bych to zkusila místo klasického lineckého, jenom se chci zeptat: nemusí se nechat odležet, znamená to, že je to k okamžité spotřebě? Nebo se může nechat uležet?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Marmeláda Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Bazalková pasta / pesto

Bazalková pasta / pesto

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

36
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
27
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
27
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
26
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
25
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 11. 8. 2025: Kdo dnes bude zavalen úkoly a kdo by se měl zaměřit na rodinné vztahy?

Denní horoskop na pondělí 11. 8. 2025: Kdo dnes bude zavalen úkoly a kdo by se měl zaměřit na rodinné vztahy?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

  • Recepty.cz
  • Linecké se solamylem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact