• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Linecké se solamylem
Napište svůj komentář k receptu

Linecké se solamylem

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
2.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecké se solamylem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 200
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 280
      g tuk
    • 180
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • citronová kůra z jednoho citronu
    • citronová šťáva z jednoho citronu
    • marmeláda

Postup přípravy receptu

1
Na vál prosijeme mouku, přidáme solamyl a ostatní ingredience. Zpracujeme těsto, můžeme nechat odpočinout v chladu.
2
Pak vyválíme a vypichujeme různé tvary, vždy polovinu s dírkou uprostřed.
3
Slepujeme s pikantní marmeládou (rybízovou nebo meruňkovou).
4
Upečené těsto je pikantní, svěží a jemně nakyslé, je křehké a hned po slepení se může jíst (nemusí se nechat odležet).
5
Z tohoto těsta lze i vypichovat různé tvary bez dírek a může se slepovat krémem a povrch namočit do čokolády, další varianta např. ořechová nádivka a navrch např. poleva citronová, kávová apod.
6
Tak lze z jednoho těsta udělat více druhů cukroví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Linecké cukroví z ovesných vloček

Linecké cukroví z ovesných vloček

Linecké koláčky

Linecké koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 6. 12. 2010 21:14

    ...ano,škrobu je tu opravdu hodně :-( a je cítit :-(

  • Klára K. | 6. 12. 2010 20:25

    Pri tomto recepte, je 5 rovnakých komentárov, mali by ste ich vymazať

  • Anna Č. | 5. 12. 2007 16:17

    Dobrý den.Odpověď pro Šárku.Solamyl žádný.A Věrce odpověděla za mne Jana.Žloutky syrové.Přiznám se,že linecké těsto se solamylem jsem ještě v literatuře nikdy neviděla.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:44

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:43

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:43

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:43

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Jana Tomčíková | 5. 12. 2007 12:42

    Věrko, peču linecké podle stejného receptu jako p. Anna Č., žloutky dávám syrové.

  • Věrka | 5. 12. 2007 11:34

    Paní Anno, do těsta z Lince dáváte žloutky vařené nebo syrové?

  • Marketa | 3. 12. 2007 21:35

    Tenhle recept uz tady je, zkousela jsem ho, ale moc me nenadchl... skrob tam tak nejak krupal mezi zubama.

  • olga stefanova | 2. 12. 2007 18:57

    Tento recept jsem převzala od své maminky.Je super. Výhodou je, že se nemusí uležet. Pekla jsem je už kdysi holkám na strední, když mi bylo 18, dceři na svatbu, každý rok na vánoce a i během roku jako moučník. Nejlepší jsou s ostřejší rybízovou marmeládou. Zdravím Olina Dávám za 1

  • olga stefanova | 2. 12. 2007 18:55

    Tento recept jsem převzala od své maminky.Je super. Výhodou je, že se nemusí uležet. Pekla jsem je už kdysi holkám na strední, když mi bylo 18, dceři na svatbu, každý rok na vánoce a i během roku jako moučník. Nejlepší jsou s ostřejší rybízovou marmeládou. Zdravím Olina

  • Šárka Golíková | 30. 11. 2007 19:44

    Anna Č.A kolik solamylu u toho Tvého těsta?Je jedno jestli je to škrob. moučka bramborová nebo kukuřičná?

  • Jarka z Bratislavy | 30. 11. 2007 18:44

    Na TV Prima pred niekoľkými rokmi predvádzala manželka rakúskeho veľvyslanca vianočné pečivo a uviedla Išelké tortičky také, ako ich mal rád cisár Franz Jozef, pre ktorého ich v kúpeľoch Baden-Ischel piekli (odtiaľ názov išelské). Odvtedy ich robím a každému chutia. Recept: 500 g hladkej múky, 500 g tuku a 250 g práškového cukru (bez vajcia). Spracované cesto nechať odležať v chladne. Vyvaľkať a vykrajovať tortičky (7 - 8 cm priemer) Upiecť, zlepovať marhuľovým džemom. Povrch poliať čokoládovou polevou a ozdobiť madľou. Rakúska dáma vtedy zdôraznila veľkosť tortičiek a džem marhuľový.

  • Di | 30. 11. 2007 05:54

    Moje maminka přesně z tohoto těsta dělala Išlské vánoční dortíčky s ořechovou nádivkou a čokoládovou polevou. Recept jsem vložila již dříve.

  • Marie | 29. 11. 2007 17:50

    Tak to je pravda, podle receptu z Lince peču spoustu let a je hned měkké a výborné. Lepší recept neznám.

  • Anna Č. | 29. 11. 2007 16:21

    Pokud si upečete linecké podle receptu z Lince,bude měkké na druhý den.Poměr základních surovin musí být v poměru 3:2:1,tedy hl.mouka 210g,máslo 140g,cukr moučka 70g a ještě 2žloutky a nastrouhaná citr.kůra.Z těsta peču mnoho let a ještě nikdy nezklamalo.

  • Miroslava Severová | 29. 11. 2007 11:55

    To znamená, že můžete ihned ochutnávat - není po upečení tvrdé jako jiné linecké. Ale normálně uložím i s ostatním cukrovím do krabic a konzumujeme přes celé vánoce. Peču vždy tu sobotu,týden před Štědrým dnem.

  • Stella | 29. 11. 2007 11:47

    ..."se může jíst"... podľa mňa to znamená, že sa môže začať konzumovať hneď, ale keď budete okrikovať Vašich doma, tak Vám vydrží ...

  • Květa - | 29. 11. 2007 11:01

    Ráda bych to zkusila místo klasického lineckého, jenom se chci zeptat: nemusí se nechat odležet, znamená to, že je to k okamžité spotřebě? Nebo se může nechat uležet?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Hladká mouka Marmeláda Moučkový cukr Solamyl (bramborový škrob) Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kotlety na paprice

Kotlety na paprice

Nanukové řezy

Nanukové řezy

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Krůtí medajlonky se sýrem

Krůtí medajlonky se sýrem

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

87
Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou
Těstoviny s žampionovo…
85
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Těstoviny se špenátem a…
46
Klasické lečo
Klasické lečo
36
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
34
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
AHA.cz Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Krach vztahu Nedvěda a Rolins potvrzen? Prázdný domov jako důkaz

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Známe tajemství dokonalé figury Heidi Janků: V čem je ten fígl, když nesnáší cvičení?

Ženy.cz Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Nejlepší galerie jsou zadarmo! 5 evropských měst, kde vám street art vyrazí dech

Blesk.cz Prostá oslava narozenin Meghan (44): Kopanec od královské rodiny!

Prostá oslava narozenin Meghan (44): Kopanec od královské rodiny!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

Co nesnáší jednotlivá znamení? Beranům vadí čekání, Blíženci nesnesou nudu a Štírům raději nikdy nelžete

  • Recepty.cz
  • Linecké se solamylem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact