• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Linecká velikonoční vejce
Napište svůj komentář k receptu

Linecká velikonoční vejce

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Linecká velikonoční vejce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 310
      g hladká mouka
    • 210
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vejce
    • citronová kůra
  • Náplň
    • dětské piškoty
    • moučkový cukr
    • vanilkový cukr
    • máslo
    • hnědý rum
    • džem
    • čokoláda na vaření
    • ztužený tuk
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak, aby ležely rovně. V mírné troubě upečeme. Vychladlé spojíme náplní tak, že nameleme piškoty, smícháme s přiměřeným množstvím cukru, vanilkovým cukrem, máslem a dochutíme rumem.
2
Dovnitř každého vajíčka vložíme kousek džemu. Hotové cukroví natřeme polevou a posypeme cukrovým barevným máčkem, nebo jinak dozdobíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká velikonoční vejce II.

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka bez lepku

Linecká srdíčka s ořechy

Linecká srdíčka s ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 27. 3. 2008 12:59

    Vajíčka byla moc dobrá, jen bych potřebovala na příště poradit nějaký trik na formování těsta. Zkoušela jsem to s pomoučněnou lžicí, ale dělalo se mi to dost špatně, moc mi to nešlo vyklopit. Po upečení byl povrch hrbolatý. Zdobila jsem bílou a hořkou čokoládou a cukrovými kuličkami a srdíčky. Uvítala bych nějakou radu, aby to šlo lépe tvarovat.

  • Jana | 19. 3. 2008 10:36

    Tak jsem v neděli tahle linecká vejce spáchala a výsledek je fakt dobrý! Jsou moc dobrá a krásně vypadají - nepolévala jsem je čokoládou celá, ale jen tu horní půlku která je vidět a přes to jsem udělala různě cik caky z rumové polevy přibarvené jedlými barvami. Do náplně jsem přidala pár lžic vařeného pudinku, aby byla vlhčí a těsto se rozleželo. Nepekla jsem ve lžících, ale jak tu někdo psal - lžíci namočila v mouce, natlačila těsto a tvar vyklepla na plech. Nebyl žádný problém. Suroviny jsem si přepočetla na půl kf mouky a vyšlo mi 35 naplněných vajec. Mám z nich fakt radost.

  • Ivča R. | 14. 4. 2006 10:52

    Velmi dobrý. V pondělí jsem upekla a rychle mizí.Pekla jsem se lžícemi, měla jsem jich 10. Cukroví se peklo rychle, šlo to dobře.Náplň je výborná.

  • Beatrice Ross | 12. 4. 2006 21:10

    A co kdyby se to zkusilo dat do jiz tvarovane formy na 9 (a jiz ozdobenych) vajec? Forma je ovsem spis na vajicka dortove jakkosti, ale treba by se dala pouzit i zde. Formu mozno objednat od Ashton-Green (1-800-609-1188), cislo kat. B300.27

  • Jana Wernischova | 30. 3. 2006 10:02

    Dík za diskusi, rozhodně to vyzkouším a už se těším. Kdyby nejhůř bylo, tak zkrátka vajíčka jen vykrájím, budou placatá jako na vánoce a třeba se o to víc vydovádím se zdoboením.

  • Di | 29. 3. 2006 14:34

    No mě to došlo až teď při Vaší diskusi. Já jsem lžíci použila jen pro tvarování - namočila ji do hladké a mouky a těsto z ní vyklopila. Jinak bych to asi pekla celý den. Ale já jsem kdysi podobný recept už dělala, tam byl tento návod, takže jsem o jiném ani neuvažovala. Zdejší těsto však bylo mnohem chutnější a křehčí.

  • Airan | 29. 3. 2006 14:27

    Mate vsechni pravdu, konzultovala jsem to s pani Tichou. Nicmene myslim si, ze i bez lzic by to slo. Ja osobne se na ta vajicka chystam, urcite to bude ozdoba velikonocniho stolu (krasna a navic jedla:-) A my zase o neco malo tezsi na vaze...

  • Jitka Malinová | 29. 3. 2006 13:50

    Domnívám se, že se to peče i se lžicemi, linecké je upečené rychle. Obdobně peču lekníny, vykrajuji hvězdičky a pokládám na 1/2 skořápky se kterou to peču.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 3. 2006 12:59

    Já jsem ale taky pochopila, že se mají podložit lžíce s těstem, aby ležely na plechu rovně. Snad to paní Jana vysvětlí?:-) Nebo Di, když už je pekla?

  • Airan | 29. 3. 2006 12:17

    Janicko, pani Ticha nenapsala, ze se lzice maji davat do trouby:-) Lzice se pouzivaji jen jako formicky:-) Protoze s recepty pani Tiche mam ty nejlepsi zkusenosti, vim, ze to bude super!

  • Jana Wernischova | 29. 3. 2006 10:35

    Paní Tichá, řekněte prosím: co to udělá s těmi lžícemi v troubě a kolik ks z toho tak vyjde? Źádné extra lžíce doma nemám, jen ty nerez co normálně používáme - bojím se že je zničím a ještě u toho budu stát dva dny. Nebo čím ty lžíce nahradit? Co formičky na velké medvědí tlapky?

  • Di | 18. 3. 2006 20:55

    Velmi dobrý recept, vyzkoušela jsem vloni. Pečtě a plňte raději několik dnů předem, aby se cukroví rozleželo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoláda na vaření Dětské piškoty Džem Hladká mouka Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Vanilkový cukr Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Šafránová omáčka

Šafránová omáčka

Opilé řezy

Opilé řezy

Bábovka z majonézy

Bábovka z majonézy

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Sýrová pomazánka Eli

Sýrová pomazánka Eli

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem) s rumem

Broskvová / Meruňková marmeláda (džem…

Houskové uzenářské knedlíky

Houskové uzenářské knedlíky

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

155
Máslové řízky
Máslové řízky
155
Dýňová tortila
Dýňová tortila
122
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
113
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
43
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Záhada jmen na parte Jiřího Krampola (†87):  Kdo jsou mecenáši pohřbu?

Záhada jmen na parte Jiřího Krampola (†87): Kdo jsou mecenáši pohřbu?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Linecká velikonoční vejce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact