• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Limonáda z černého bezu
Napište svůj komentář k receptu

Limonáda z černého bezu

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Limonáda z černého bezu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cukr krystal
    • 1
      lžička citron
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 3
      l voda převařená

Postup přípravy receptu

1
Do převařené vychladlé vody nasypeme cukr a kyselinu citrónovou, přidáme pokrájený citrón a oprané květy bezu. Necháme ve velké sklenici, přikryté plátýnkem na slunném místě asi 3-5 dnů. Občas zamícháme. Potom scedíme a uchováváme v ledničce. Nejvíce mi chutná, když už trochu perlí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z černého rybízu

Šťáva z černého rybízu

Borůvková limonáda

Borůvková limonáda

Mangová limonáda

Mangová limonáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana | 9. 9. 2014 20:35

    https://www.caro.cz

  • Ivana Císařová | 17. 6. 2009 08:18

    HURÁ! Už jsem to chtěla vylít, ale po reakci paní Radky jsem vydržela. A asi to bylo i tím, že se konečně u nás na Vysočině na dva dny oteplilo. Ze dvou 5litrových sklenic , co mám na chalupě za oknem, včera jedna vykvasila a já po 40 letech ochutnala TU DOBROTU. A vychlazené je to božské, přesně ta chuť jako kdysi. Hned jsem naložila další várku: 5l vody, 8 velkých květů bezu, 25 dkg cukru, 1/8l octa, půl citronu na plátky - ocet tomu dá jinou chuť. Jinak dělám léta letoucí sirup a ten je samozřejmě bez octa.

  • Radka Křížová | 16. 6. 2009 21:37

    připojuju se k paní Ivaně,taky mi moc chutná..já teda dělám podle babiččina receptu,kde je cukr na hrnky a vodu nepřevařujem...děláme vždycky kýbl a vypije se v pohodě,jednu slijeme a druhou chystáme..jo a nenecháváme odležet tak dlouho, jen jeden den ve sklepě

  • Ivana Samcová | 16. 6. 2009 18:49

    My jí pijeme taky za čerstva. Jen jí, když se slije, dáme do lednice a během krátké doby (jsou to jen 3 litry) vypijeme. Bublinky se nám většinou objeví, když už dochází. Pamatuju si, když jsem byla malá a mamka ji dělala, byla taky víc bublinková. Paní Marie, chápu, když napíšete, že vám to nechutná, je to vaše chuť, vaše právo. Jen nevím, proč píšete, že to není dobré. Podle naší rodiny určitě je.

  • Radka Křížová | 15. 6. 2009 22:07

    my ji děláme pořád,ale překvašená nám nechutná,pijeme ji začerstva...je vynikající. Poslední várka nám zbublinkovala celkem solidně,takže si myslím,že konzervanty to nebude

  • Lenka H. | 15. 6. 2009 14:24

    Limonádu dělával dědeček a byla skvělá. Já ji dělala před lety a taky nám chutnala. Aktuální zkušenost ale nemám.

  • marie mateju | 15. 6. 2009 10:17

    je jedno jestli je to limonáda nebo šampus-není to dobrý,ale sirup a kosmatice máme rádi.

  • Ivana Císařová | 15. 6. 2009 09:53

    MYSLÍM, ŽE JE ÚPLNĚ JEDNO, JESTLI BUDE LIMONÁDA NA SLUNKU NEBO VE SKLEPĚ. Když jsem byla děcko, tak jsme tuto limonádu (ještě jsme přidávali ocet) dělali pořád - byla to výborná perlivá limonáda. Teď jsem ji po 40 letech zkusila a po bublince ani stopa. Moje klegyně mají lautr stejnou zkušenost. Myslím, že jak se do všeho, včetně citronů a vody, perou samé konzervanty, éčka atd., tak limonáda není absolutně schopná vykvasit. Vlastně chemie není akorát v bezince, a to kdoví jestli, pokud nad ní přeletělo práškovací letadlo. Takže se obávám, že na slunku vykvašené perlivé limonády se už nedočkám. Napadlo mě přidat kvasinky, ale ani nemám náladu to zkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Nealkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krystal Kyselina citronová Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Prošívaná buchta

Prošívaná buchta

Vajíčková pomazánka VI.

Vajíčková pomazánka VI.

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Lotrinský quiche

Lotrinský quiche

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

60
Osedlané brambory
Osedlané brambory
16
Čočkové minestrone
Čočkové minestrone
15
Polévka z pečené zeleniny
Polévka z pečené zeleniny
10
Polévka z pečené kořenové zeleniny
Polévka z pečené…
10
Ostrá papriková krémová polévka
Ostrá papriková krémová…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Nečekaná dohra Naked Attraction: Okamžitý konec po odhalení „tajné činnosti“

Nečekaná dohra Naked Attraction: Okamžitý konec po odhalení „tajné činnosti“

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Limonáda z černého bezu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact