• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Limonáda z černého bezu
Napište svůj komentář k receptu

Limonáda z černého bezu

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Limonáda z černého bezu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cukr krystal
    • 1
      lžička citron
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 3
      l voda převařená

Postup přípravy receptu

1
Do převařené vychladlé vody nasypeme cukr a kyselinu citrónovou, přidáme pokrájený citrón a oprané květy bezu. Necháme ve velké sklenici, přikryté plátýnkem na slunném místě asi 3-5 dnů. Občas zamícháme. Potom scedíme a uchováváme v ledničce. Nejvíce mi chutná, když už trochu perlí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z černého rybízu

Šťáva z černého rybízu

Borůvková limonáda

Borůvková limonáda

Mangová limonáda

Mangová limonáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana | 9. 9. 2014 20:35

    https://www.caro.cz

  • Ivana Císařová | 17. 6. 2009 08:18

    HURÁ! Už jsem to chtěla vylít, ale po reakci paní Radky jsem vydržela. A asi to bylo i tím, že se konečně u nás na Vysočině na dva dny oteplilo. Ze dvou 5litrových sklenic , co mám na chalupě za oknem, včera jedna vykvasila a já po 40 letech ochutnala TU DOBROTU. A vychlazené je to božské, přesně ta chuť jako kdysi. Hned jsem naložila další várku: 5l vody, 8 velkých květů bezu, 25 dkg cukru, 1/8l octa, půl citronu na plátky - ocet tomu dá jinou chuť. Jinak dělám léta letoucí sirup a ten je samozřejmě bez octa.

  • Radka Křížová | 16. 6. 2009 21:37

    připojuju se k paní Ivaně,taky mi moc chutná..já teda dělám podle babiččina receptu,kde je cukr na hrnky a vodu nepřevařujem...děláme vždycky kýbl a vypije se v pohodě,jednu slijeme a druhou chystáme..jo a nenecháváme odležet tak dlouho, jen jeden den ve sklepě

  • Ivana Samcová | 16. 6. 2009 18:49

    My jí pijeme taky za čerstva. Jen jí, když se slije, dáme do lednice a během krátké doby (jsou to jen 3 litry) vypijeme. Bublinky se nám většinou objeví, když už dochází. Pamatuju si, když jsem byla malá a mamka ji dělala, byla taky víc bublinková. Paní Marie, chápu, když napíšete, že vám to nechutná, je to vaše chuť, vaše právo. Jen nevím, proč píšete, že to není dobré. Podle naší rodiny určitě je.

  • Radka Křížová | 15. 6. 2009 22:07

    my ji děláme pořád,ale překvašená nám nechutná,pijeme ji začerstva...je vynikající. Poslední várka nám zbublinkovala celkem solidně,takže si myslím,že konzervanty to nebude

  • Lenka H. | 15. 6. 2009 14:24

    Limonádu dělával dědeček a byla skvělá. Já ji dělala před lety a taky nám chutnala. Aktuální zkušenost ale nemám.

  • marie mateju | 15. 6. 2009 10:17

    je jedno jestli je to limonáda nebo šampus-není to dobrý,ale sirup a kosmatice máme rádi.

  • Ivana Císařová | 15. 6. 2009 09:53

    MYSLÍM, ŽE JE ÚPLNĚ JEDNO, JESTLI BUDE LIMONÁDA NA SLUNKU NEBO VE SKLEPĚ. Když jsem byla děcko, tak jsme tuto limonádu (ještě jsme přidávali ocet) dělali pořád - byla to výborná perlivá limonáda. Teď jsem ji po 40 letech zkusila a po bublince ani stopa. Moje klegyně mají lautr stejnou zkušenost. Myslím, že jak se do všeho, včetně citronů a vody, perou samé konzervanty, éčka atd., tak limonáda není absolutně schopná vykvasit. Vlastně chemie není akorát v bezince, a to kdoví jestli, pokud nad ní přeletělo práškovací letadlo. Takže se obávám, že na slunku vykvašené perlivé limonády se už nedočkám. Napadlo mě přidat kvasinky, ale ani nemám náladu to zkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Nealkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krystal Kyselina citronová Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

82
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
38
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
21
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Karamelový  krém
Karamelový krém

Zajímavé články

Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční, nealkoholický, jasmínový nebo orientální
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si…
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
AHA.cz Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Brzobohatý odhalil pravdu: Dohoda s Danielou nejspíš padne!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Blesk pro ženy Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Princezny a princové z vašich oblíbených pohádek tehdy a dnes. Jak se změnili?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Bramborový salát podle Dany Medřické (†62): Recept zdědila zdědil Vydra i Boušková

Bramborový salát podle Dany Medřické (†62): Recept zdědila zdědil Vydra i Boušková

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

Ideální Vánoce podle znamení zvěrokruhu: Berani touží po akci, Blíženci milují společnost a Štíři chtějí klid

  • Recepty.cz
  • Limonáda z černého bezu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact