• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Limonáda z černého bezu
Napište svůj komentář k receptu

Limonáda z černého bezu

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Limonáda z černého bezu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g cukr krystal
    • 1
      lžička citron
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • 3
      l voda převařená

Postup přípravy receptu

1
Do převařené vychladlé vody nasypeme cukr a kyselinu citrónovou, přidáme pokrájený citrón a oprané květy bezu. Necháme ve velké sklenici, přikryté plátýnkem na slunném místě asi 3-5 dnů. Občas zamícháme. Potom scedíme a uchováváme v ledničce. Nejvíce mi chutná, když už trochu perlí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťáva z černého rybízu

Šťáva z černého rybízu

Borůvková limonáda

Borůvková limonáda

Mangová limonáda

Mangová limonáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana | 9. 9. 2014 20:35

    https://www.caro.cz

  • Ivana Císařová | 17. 6. 2009 08:18

    HURÁ! Už jsem to chtěla vylít, ale po reakci paní Radky jsem vydržela. A asi to bylo i tím, že se konečně u nás na Vysočině na dva dny oteplilo. Ze dvou 5litrových sklenic , co mám na chalupě za oknem, včera jedna vykvasila a já po 40 letech ochutnala TU DOBROTU. A vychlazené je to božské, přesně ta chuť jako kdysi. Hned jsem naložila další várku: 5l vody, 8 velkých květů bezu, 25 dkg cukru, 1/8l octa, půl citronu na plátky - ocet tomu dá jinou chuť. Jinak dělám léta letoucí sirup a ten je samozřejmě bez octa.

  • Radka Křížová | 16. 6. 2009 21:37

    připojuju se k paní Ivaně,taky mi moc chutná..já teda dělám podle babiččina receptu,kde je cukr na hrnky a vodu nepřevařujem...děláme vždycky kýbl a vypije se v pohodě,jednu slijeme a druhou chystáme..jo a nenecháváme odležet tak dlouho, jen jeden den ve sklepě

  • Ivana Samcová | 16. 6. 2009 18:49

    My jí pijeme taky za čerstva. Jen jí, když se slije, dáme do lednice a během krátké doby (jsou to jen 3 litry) vypijeme. Bublinky se nám většinou objeví, když už dochází. Pamatuju si, když jsem byla malá a mamka ji dělala, byla taky víc bublinková. Paní Marie, chápu, když napíšete, že vám to nechutná, je to vaše chuť, vaše právo. Jen nevím, proč píšete, že to není dobré. Podle naší rodiny určitě je.

  • Radka Křížová | 15. 6. 2009 22:07

    my ji děláme pořád,ale překvašená nám nechutná,pijeme ji začerstva...je vynikající. Poslední várka nám zbublinkovala celkem solidně,takže si myslím,že konzervanty to nebude

  • Lenka H. | 15. 6. 2009 14:24

    Limonádu dělával dědeček a byla skvělá. Já ji dělala před lety a taky nám chutnala. Aktuální zkušenost ale nemám.

  • marie mateju | 15. 6. 2009 10:17

    je jedno jestli je to limonáda nebo šampus-není to dobrý,ale sirup a kosmatice máme rádi.

  • Ivana Císařová | 15. 6. 2009 09:53

    MYSLÍM, ŽE JE ÚPLNĚ JEDNO, JESTLI BUDE LIMONÁDA NA SLUNKU NEBO VE SKLEPĚ. Když jsem byla děcko, tak jsme tuto limonádu (ještě jsme přidávali ocet) dělali pořád - byla to výborná perlivá limonáda. Teď jsem ji po 40 letech zkusila a po bublince ani stopa. Moje klegyně mají lautr stejnou zkušenost. Myslím, že jak se do všeho, včetně citronů a vody, perou samé konzervanty, éčka atd., tak limonáda není absolutně schopná vykvasit. Vlastně chemie není akorát v bezince, a to kdoví jestli, pokud nad ní přeletělo práškovací letadlo. Takže se obávám, že na slunku vykvašené perlivé limonády se už nedočkám. Napadlo mě přidat kvasinky, ale ani nemám náladu to zkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Nealkoholické Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krystal Kyselina citronová Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Listové šátečky

Listové šátečky

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Čokoládový dort V.

Čokoládový dort V.

Špenátovo-vločková polévka

Špenátovo-vločková polévka

Sněhové pusinky II.

Sněhové pusinky II.

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

664
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
208
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“
40
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko…
21
Mint Shake / Koktejly
Mint Shake / Koktejly
20
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Buřtguláš podle časopisu…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Limonáda z černého bezu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact