• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Limetový cheesecake s malinovým přelivem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 22
doba přípravy: 85 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Limetový cheesecake s malinovým přelivem
Limetový cheesecake s malinovým přelivem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Připravit pravý newyorský cheesecake není žádná věda, chce to jen dodržet pár základních bodů a ingrediencí. Výsledek bude krémový, lehoučký s příjemně intenzivní chutí. Zkrátka cheesecake!

Suroviny

1 porce
    • 50
      g máslo studeného + na vymazání formy
    • 200
      g sušenky kakaové derby
    • 2
      ks limetka
    • 500
      g krémový sýr Philadelphia
    • 150
      g cukr krupice
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 200
      g maliny mražené
    • 3
      lžíce třtinový cukr
    • ovoce a čerstvá máta na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Rozevírací dortovou formu velmi zlehka vymažte máslem. Rozložte ji, na dno přitiskněte arch pečicího papíru a formu zavřete. Z pečicího papíru ustřihněte delší pruh o výšce formy a vyložte bok, díky vymazání by měl dobře přilnout. Troubu předehřejte na 180 °C.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit Míša řezy krok za krokem

2
Sušenky dejte do food processoru, přidejte studené, na drobné kostičky pokrájené máslo a umixujte drobenku. Nasypte ji do formy a upěchujte rovné dno, dobře to jde například dnem skleničky. Formu s korpusem uložte do lednice.
3
Limety dobře umyjte, kůru nastrouhejte najemno a vymačkejte šťávu. Do mísy robotu dejte cukr a krémový sýr. Protínacím nástavcem umíchejte hladkou směs, bude to trvat asi 3 minuty. Pracujte pouze při nízkých otáčkách a nepoužívejte šlehací metlu, směs je třeba pouze dobře promíchat, nikoli našlehat. Postupně přidejte vejce, pak zakysanou smetanu a nakonec limetovou šťávu a kůru. Směs důkladně promíchejte a nezapomeňte seškrábnout krém, který ulpěl na stěnách.
4
Náplň nalijte na vychlazený korpus a uhlaďte povrch. Formou opatrně několikrát zlehka bouchněte o pracovní plochu, z krému se tak dostanou ven bublinky. Do trouby těsně pod mřížku, na níž budete cheesecake péct, zasuňte plech, vyklopte na něj tak dvě hrsti ledových kostek (pak nenabryndáte), nebo nalijte asi půl litru vody. Cheesecake dejte na mřížku do trouby a pečte 10 minut, poté teplotu snižte na 120 °C a pečte ještě 45 minut.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

5
Hotový cheesecake nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě, pak ho stále ještě ve formě uložte do lednice, podávat ho budete až druhý den.
6
Mražené maliny dejte do rendlíku, přidejte třtinový cukr a pomalu vařte na mírném ohni. Za občasného míchání vařte ovoce15–20 minut, maliny se rozpadnou a tekutina se zredukuje na hustší sirup. Malinový rozvar nechte vychladnout a pak ho rozmixujte ponorným mixérem. Pokud příliš zhoustne, nařeďte ho malým množstvím vody. Výsledná konzistence by měla připomínat hustý sirup.
7
Rozevřete formu, odstraňte pečicí papír na boku dortu, mezi korpus a pečicí papír opatrně zasuňte dortovou lopatku nebo dlouhou špachtli a pomalu s ní zatočte kolem dokola dortu, korpus se uvolní od papíru. Teď už ho můžete opět pomocí lopatky opatrně přesunout na podnos: lehce ho lopatkou nadzdvihněte z jedné strany, uvolněte papír, nakloňte, sesuňte na podnos a současně vytáhněte papír. Povrch cheesecaku zalijte malinovou omáčkou, rozetřete a uhlaďte. Ozdobte čerstvým ovocem a lístky máty.
8
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (květen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cheesecake s kdoulemi

Cheesecake s kdoulemi

Mangový cheesecake

Mangový cheesecake

Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Cheesecake FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Krémový sýr Limetka Maliny Máslo Ovoce Sušenky Třtinový cukr Vejce Zakysaná smetana

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pařížský dort

Pařížský dort

Kokosky se strouhankou

Kokosky se strouhankou

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Hovězí pečeně na červeném vínu

Hovězí pečeně na červeném vínu

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

52
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
39
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Limetkový koláč s ovocem
Limetkový koláč s ovocem
Limetkový krém
Limetkový krém
Limetkový krém s malinami a čokoládovou omáčku
Limetkový krém s malinami a čokoládovou…
Limonáda z červených pomerančů
Limonáda z červených pomerančů
Limoncello
Limoncello
Lín s bílým zelím a křupavými škvarky
Lín s bílým zelím a křupavými škvarky
  • Recepty.cz
  • Limetový cheesecake s malinovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact