• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Lilkový tatarák
Napište svůj komentář k receptu

Lilkový tatarák

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilkový tatarák
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 1
      kg lilek cca
    • 0,50
      ks červená paprika nebo zelená
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžíce bílý jogurt - Hollandia 1 -
    • 1
      lžíce petželka čerstvě nasekaná
    • 2
      lžíce balzamiková redukce , tj. glazé nebo krém cca
    • 2
      stroužek česnek 1 -
    • sůl
    • pepř mletý
    • chilli - není nutné, dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Lilky propícháme jehlicí nebo vidličkou a dáme do trouby péct na vyšší teplotu 220-240 stupňů na 40-50 minut (dle velikosti lilků). Když nám zchladnou, přepůlíme je, vydlabeme dužinu, pokrájíme ji nadrobno a dáme vykapat na cedník nebo plátno.
2
Do misky si dáme drobně pokrájenou papriku, petrželku, česnek. Přidáme okapaný pokrájený lilek, osolíme, opepříme, dochutíme balzamikovým krémem a dle chuti můžeme přidat i chilli.
3
Chuť lilkového tataráku můžeme obměnit nasekaným zralým, ale pevným rajčetem (bez dužiny), vmíchat můžeme nasekané kapary, olivy, cibuli...
4
Podáváme s bílým pečivem, opečenou bagetkou nebo chlebem. Dozdobit můžeme čerstvou zeleninou, petrželkou nebo balzamikovým krémem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm

Melitzanosalata - řecký lilkový…

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sami | 13. 8. 2014 17:58

    Lilek mám moc ráda a tatarák mi také velmi chutnal. Dělala jsem ho poprvé a s tím jak se mi povedl jsem moc spokojená. Dala jsem na doplnění chuti (mám ráda výraznější) capari a rajčata v oleji. Tatarák z lilku doporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Salát Zelenina Bezmasá jídla Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Chlazení Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamiková redukce Bílý jogurt Červená paprika Česnek Chilli Lilek Olivový olej Pepř mletý Petželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Podvodnice

Podvodnice

Žravé řezy

Žravé řezy

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Bramborové klobásy

Bramborové klobásy

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Vajíčková pomazánka se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

146
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
84
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
72
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
47
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
46
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Lilkové řízky pečené v troubě
Lilkové řízky pečené v troubě
Lilkové těstoviny
Lilkové těstoviny
Lilkové závitky - zapečené
Lilkové závitky - zapečené
Lilky s jogurtem
Lilky s jogurtem
Limetková mléčná rýže s kokosem
Limetková mléčná rýže s kokosem
Limetková pěna s ořechy
Limetková pěna s ořechy
  • Recepty.cz
  • Lilkový tatarák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact