• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lilková směs s nivou
Napište svůj komentář k receptu

Lilková směs s nivou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 64
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • 2
      stroužek česnek
    • 200
      g cherry rajčátka nebo rajčata
    • 150
      g klobása (šunková,ostravská...) nebo uzené tofu
    • 2
      lžíce olej
    • sůl a pepř
    • koření dle chuti
    • 120
      g sýr niva

Postup přípravy receptu

1
Lilek pokrájíme na kostičky a česnek na plátky. Obojí orestujeme na rozpáleném oleji a hotové přesypeme do zapékací misky. Přidáme na plátky pokrájenou klobásu nebo tofu,přepůlená rajčátka, osolíme, opepříme, dochutit můžeme i kořením dle vlastní chuti (provensálským...) a dáme zapéct. Nejprve pečeme přikryté cca 15 minut, pak odkryjeme a pečeme dalších cca 15 minut. Pak vyndáme posypeme rozdrobenou (nastrouhanou) nivou a necháme ještě v troubě rozpustit. Podáváme s těstovinami, bramborem nebo rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lilková minutka

Lilková minutka

Africká lilková pomazánka

Africká lilková pomazánka

Bramborovo-lilková krémová polévka s mrkví

Bramborovo-lilková krémová polévka s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzi cz | 3. 3. 2017 14:49

    Směs byla výborná a moc nám chutnala. Děkuji za recept :))

  • Jitka | 2. 1. 2017 18:46

    Moc nam chutnala :-))

  • Catamount | 19. 4. 2016 16:57

    Vynikajici <3

  • Andrea | 23. 8. 2015 12:49

    Lilek kromě grilovaného opravdu nemusím, ale tohle bylo absolutní překvapení a lilková směs byla dokonalá. :-* :-*

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 26. 7. 2014 10:42

    Výborné jídlo, přítel byl první trochu skeptický, ale nakonec si oběd nemohl vynachválit :)

  • kacka | 23. 5. 2014 14:10

    bylo to naprosto skveleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  • Vendula | 26. 9. 2013 07:23

    Výborné jídlo.Na přípravu nic komplikovaného a chutnalo,děkuji.

  • frisanekelinka | 8. 4. 2013 11:26

    Vynikající jídlo. Nikdy před tím jsem z lilku nic nevařila, protože mě tahle zelenina nějak extra nenadchla. Když jsem však nedávno v obchodě přemýšlela, co uvařím, řekla jsem si, že bych lilku mohla dát šanci na najít nějaký recept, který by mi třeba zachutnal. A tahle směs předčila moje očekávání, je úžasná. Jedinou změnu, kterou jsem udělala je, že jsem místo klobás (které zrovna moc nemusím) použila kousek uzeného. Ale příště uvařím klidně i bez něj, myslím, že není třeba :-) Děkuji za recept.

  • Monika | 27. 3. 2013 12:55

    Lehké a výborné jídlo,dík .-D

  • Míša | 28. 11. 2012 20:32

    Děkuji :-) byla to dobrůtka :-)

  • Vera Dousova | 8. 5. 2012 15:53

    Vynikajici smes, hodi se krom knedliku snad ke vsemu.

  • Jiřina | 13. 1. 2012 13:10

    Nemůžu jinak než doporučit, je to dobrota, a klidně i bez klobásy <:-) <3 :-* :-P

  • Jaru | 27. 7. 2011 21:08

    Snažím se nenásilně vnášet do našeho jídelníčku zdravé komponenty a tohle se mi fakt dost povedlo! Jasná jednička a aspoň dvakrát podtržená dík!!!

  • Kája Drobná | 28. 6. 2011 09:09

    Bylo to výborné i s rohlíkem :-P

  • Kristýna | 14. 5. 2011 18:12

    Výborná, vřele doporučuji !!!

  • recepty73
    recepty73 | 21. 2. 2011 09:13

    ...lilek není nutné nechat vypotit,obvzlášť,když je mladý.Chce ho jen dobře tepelně upravit(nejméně půl hodinky)a není pak jak hadr(jak tu už kdysi zaznělo).Také to někdy dělám,hlavně když plním půlky lilků(lodičky).Někde jsem četl,že je dobré ho nechat když už vypotit,tak posypaný grilovacím kořením :-\ ;-) .

  • stafl
    stafl | 20. 2. 2011 17:43

    Znám a dělám

  • stafl
    stafl | 20. 2. 2011 17:43

    Hodně podobně dělám. Jen dotaz -ty nenecháváš potit lilek?

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Zdravě i chutně Z mléka / sýra Zelenina Oběd Večeře Pečení Restování Dietní Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cherry rajčátka Klobása Koření Lilek Olej Sůl Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Hovězí maso na zázvoru

Hovězí maso na zázvoru

Plněný květák mletým masem

Plněný květák mletým masem

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Dobré špízy

Dobré špízy

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Koprová omáčka s hříbky

Koprová omáčka s hříbky

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

180
Chřest v parmské šunce s olivovou majonézou
Chřest v parmské šunce s…
89
Houbové ragú s nudlemi
Houbové ragú s nudlemi
48
Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí
Zapečené těstoviny s…
29
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
26
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
AHA.cz Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Love Island 2025: Polibky i vyhazov už v prvním dílu?!

Love Island 2025: Polibky i vyhazov už v prvním dílu?!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Další doporučené recepty:

Lilek s tofu a rajčaty
Lilek s tofu a rajčaty
Lilek se sýrem feta
Lilek se sýrem feta
Lilková minutka
Lilková minutka
Lilkové koláčky
Lilkové koláčky
Lilkové kuličky v domácí briošce
Lilkové kuličky v domácí briošce
Lilkové lodičky
Lilkové lodičky
  • Recepty.cz
  • Lilková směs s nivou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact