• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lilek s tofu a rajčaty
Napište svůj komentář k receptu

Lilek s tofu a rajčaty

autor: Lukáš S
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilek s tofu a rajčaty
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 1
      ks lilek měkčí
    • 100
      g tofu natural
    • 2
      ks rajčata
    • 2
      ks sušená rajčata
    • 150
      ml bílé víno - suché
    • mořská sůl
    • cukr
    • panenský olivový olej
    • hladká mouka
    • 20
      ml smetana
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
1. Lilek zbavíme zelené stopky, podélně nakrájíme na pět silnějších plátků.
2
2. Spodní plátek nasekáme na menší kousky a dáme stranou. Povaříme 100 ml vína s hrstkou cukru, přidáme plátek lilku, který jsme nasekali na menší nudličky a pomalu pod pokličkou vaříme.
3
3. Zatím si připravíme rajčatovou náplň s tofu. Na malé kousky nakrájená rajčata orestujeme na troše olivového oleje, zalijeme 50 ml vína, více osolíme, přidáme špetku cukru a dusíme pod pokličkou, dokud se víno téměř nevypaří.
4
4. Tofu zjemníme smetanou a spojíme. Tužší směs smícháme s rajčaty a zkaramelizovanými kousky lilku. Podle chuti přidáme sůl a šťávu s citronu.
5
5. Osušené plátky lilků osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce a klademe na rozpálenou pánev. Smažíme na mírném stupni, občas sejmeme z ohně, či podle potřeby přidáme pár kapek olivového oleje. Z každé strany smažíme cca 6 minut.
6
6. Hotové lilky dáme na papírový ubrus, sejmeme tak přebytečný olej. Na talíř klademe lilky od nejširšího dílu, mezi plátky podáváme náplň.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lilek s rajčaty a sýrem

Lilek s rajčaty a sýrem

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Grilovaný lilek s rajčaty a mozzarellou

Grilovaný lilek s rajčaty a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 30. 6. 2013 10:31

    Jídlo je dobré (teda až na tu hrstku cukru, to určitě nedávat tolik :D), ale příprava trvala strašně dlouho - smažit každý plátek lilku z jedné strany šest minut znamená, že pokud připravujete oběd pro celou rodinu a nesmažíte paralelně na čtyřech pánvích, že u toho budete stát hóóódně dlouho. Takže pokud hodnotím poměr chuť x délka vaření, dávám dvojku (a to jenom proto, že mám lilek strašně ráda)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Bezmasá jídla Duben Květen Červen Oběd Večeře Smažení Vaření Restování Dietní Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Lilek Mořská sůl Panenský olivový olej Rajčata Smetana Sušená rajčata Tofu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Rybízový koláč II.

Rybízový koláč II.

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Vepřové na zelenině

Vepřové na zelenině

Broskvové řezy II.

Broskvové řezy II.

Hrnečková bublanina

Hrnečková bublanina

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

180
Okurkové smoothie
Okurkové smoothie
43
Domácí kvašená zelenina
Domácí kvašená zelenina
27
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
24
Pražský koláč s ovocem
Pražský koláč s ovocem

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková, vysmátý Artur a nádherná vdova po Heřmánkovi

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková, vysmátý Artur a nádherná vdova po Heřmánkovi

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Lilek s hovězím po japonsku
Lilek s hovězím po japonsku
Lilek s rajčaty
Lilek s rajčaty
Lilek s rajčaty a sýrem
Lilek s rajčaty a sýrem
Lilek se sýrem feta
Lilek se sýrem feta
Lilková minutka
Lilková minutka
Lilková směs s nivou
Lilková směs s nivou
  • Recepty.cz
  • Lilek s tofu a rajčaty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact