• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Lilek plněný žampiony
Napište svůj komentář k receptu

Lilek plněný žampiony

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilek plněný žampiony
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • 1
      hrnek rýže
    • 1
      hrst čerstvé žampiony
    • cibule
    • 1
      vejce
    • máslo
    • 1
      špetka pepř mletý
    • olej
    • vegeta nebo použijeme pouze sůl
    • saturejka
    • tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Lilek umýt a odloupnout stopku. Rozkrojit a vydlabat, aby u slupky zůstalo cca 1 cm dužiny, ne o moc více ani méně (vyrobit takovou loďku).
2
Nejlépe se povede tak, že se kraj objede nožem a vydlabe se lžičkou.
3
Kostičky cibule zpěnit na tuku, přidat kostičky žampionů, podusit.
4
Po chvíli přidat na kostičky nakrájenou vydlabanou dužinu lilku, osolit a podusit, dokud není lilek sklovitý.
5
Směs stáhnout z ohně, vmíchat rýži, dosolit, okořenit. Vmíchat rozšlehané vejce a část strouhaného sýra.
6
Hmota by měla být hustší. (pokud je lilek malý, stačí půl vejce).
7
Hmotu navršit do lilkových lodiček, dát do pekáčku, posypat zbytkem sýra. Péci odkryté při střední teplotě, podlité trochou vody a lžičkou oleje.
8
Hotové je, když je sýr zlatavý a lodičky jakoby povolí tvar (znamená to, že dužina u slupky je měkká). Doporučuji nevynechat rýži, pokud se rýže vynechá nebo nahradí větším množstvím žampionů, chuť jídla přestane být tak lahodně jemná a vyvážená.
9
Lze jíst samotné s pečivem a salátem, ale nejlepší je takto: krajíc čerstvého chleba namazat máslem, a na něj navršit část lilku s náplní. Horký lilek máslo rozpustí a chuť lilku se žampiony, másla a měkkého chleba nemá konkurenci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

Lilek plněný se šťouchanými bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jolana | 30. 10. 2007 22:47

    Ikdyz byla priprava opravdu narocna, vysledek za to bohuzel nestal. Varila jsem pro 4 lidi, vcetne sebe. 50 lety rozvedeny muz, zvykly jist vse, jidlo nejdrive dlouho pitval a pak tedy, aby se nereklo, snedl. 3O lety kuchar z luxusni restaurace si pochutnal, ma 2O leta kamaradka, pracujici v restauraci, se z jidla poblinkala a ja si myslim, ze snist se to dalo, ale tak jednou do roka to bohate staci :)

  • Světlana | 16. 10. 2007 20:17

    Jídlo, které dobře vypadá, ještě lépe voní a úplně nejlépe chutná! :-)

  • Marta Kelíšková | 26. 7. 2007 16:32

    Opravdu dobré. Delší příprava, ale stojí to za to. Dobře vypadá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže Zelenina
Pokrmy Z rýže Ze zeleniny Večeře Pečení Vegetariáni Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Cibule Lilek Máslo Olej Pepř mletý Rýže Saturejka Tvrdý sýr Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové taštičky plněné mletým masem

Listové taštičky plněné mletým masem

Bulharský salát

Bulharský salát

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Ořechový chléb II.

Ořechový chléb II.

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Omáčka k těstovinám

Omáčka k těstovinám

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Dušené kotlety na paprice

Dušené kotlety na paprice

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

242
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
134
Máslové řízky
Máslové řízky
69
Dýňová tortila
Dýňová tortila
44
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Po Sobotovi se slehla zem! Manželka konečně kápla božskou

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Premiéra seriálu Monyová: Syn zavražděné (†44) přiznal velký stres!

Premiéra seriálu Monyová: Syn zavražděné (†44) přiznal velký stres!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

  • Recepty.cz
  • Lilek plněný žampiony
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact