• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Lilek na česneku
Napište svůj komentář k receptu

Lilek na česneku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Lilek na česneku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      lilek 2-3
    • 1
      ks česnek
    • hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • rostlinný olej
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Lilek nejprve nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme 10 minut stát, pak z něj vymačkáme přebytečnou vodu (nutné, jinak by mohl být hořký).
2
Plátky obalíme nejprve v mouce a pak ve vajíčku a ihned smažíme na oleji, z každé strany opečeme do zlatova. Česnek nakrájíme na malé kostičky a hotový lilek jím posypeme.
3
Podáváme ihned teplé. Jako přílohu můžete podávat vařený brambor, nebo jenom zeleninový salát. Je to velice dobré a rychlé občerstvení i pro nečekanou návštěvu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný lilek

Prokládaný lilek

Pákistánský lilek

Pákistánský lilek

Lilek s rajčaty a sýrem

Lilek s rajčaty a sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jirka | 22. 7. 2007 14:29

    Lilek jako takový je velmi chutná plodina,ale jestli jej někdo má rád,tak ať jej skusí na grilu.Lilek nakrájíme,osolíme a necháme asi tak hodinu v marinádě kterou si každý připraví podle svého.Pak jej grilujeme až dö doby kdy je po obou stranách do hněda.Opravdu je moc chutný.

  • Dáša | 24. 4. 2007 16:12

    Loupe se ta fialová část lilku? Chtěla bych to vyzkoušet a nerada bych to pokazila.

  • Anonym | 1. 4. 2007 18:24

    Jedním slovem: VYNIKAJÍCÍ!

  • Honza | 23. 3. 2007 15:51

    Lilek spíše než nerovnoměrně solit doporučuji dát do misky a zalít osolenou vodou!!! A min. na hodinu! Funguje to mnohem lépe, pak ho vymačkejte přes kuch. papír a je to :)

  • Josef Mesy | 22. 12. 2006 12:29

    Skutečně výborné, podávali jsme ho i s vařenou rýží a zeleninou a též pikantní.

  • Jana N. | 17. 11. 2006 12:46

    Opravdu výborné !!!! Nikdy mi tak nechutnal jako takto připravený. Nemůžu jíst majonézu a s tím jogurtem je to skvělé.

  • Světlana | 29. 10. 2006 20:55

    Kdysi Martha Elefteriadu někde uváděla řeckou domáci variantu tohoto receptu : vypocený lilek obalit v hrubé mouce, osmažit a hned podávat s vychlazenou omáčkou z kvalitního jogurtu se solí a česnekem. Je to lehčí než smažení s vejcem a majonéza, a měla pravdu, je to velmi dobré. :-)

  • Milan Heřmanský | 25. 10. 2006 11:45

    Musím uznat, že recept mě opravdu mile překvapil. Nemá to chybu. Není to sice kus flákoty, ale maso taky není vše a navíc je to i zdravé jídlo. Hlavně pro vysoký krevní tlak .

  • Martina | 7. 9. 2006 22:27

    Malem bych vyhodila darovany lilek od sousedu, zkusila jsem i s cesnekovou majonezou a nema chybu, chutna i priteli, ktery mel z receptu s lilkem strach, diky moc!

  • andrea ohlsson | 26. 8. 2006 18:42

    na lilky jsem dostala vyborny recept od me cinske kamaradky. Nalozi je take nakrane do cesneku, pak uvari omacku ze sojove omacky, vinneho octa, cukru a soli a v te potom povari lilek. Je to vyborne.

  • Jana Č. | 28. 7. 2006 09:14

    Toto jídlo bylo na švédských stolech v Černé Hoře, bez česneku a v těstíčku. Připomínalo mi chutí houbové řízky a bylo to vynikající.

  • Jana | 14. 7. 2006 11:51

    Takhle já připravuji cuketu,jen bez vejce-obalím v mouce a osmažím.S česnekovou majonézou výborné,jíme s chlebem.Čerstvě pečené je to nejlepší,plátky nesmí být moc silné,tak půl cm.K tomu rajčatový salát.

  • Radovan Levický | 13. 7. 2006 11:40

    Je to veľmi výborné jedlo, hlavne s tou kyslou smotanou zmiešanou s cesnakom. Ak je smotana dobre vychladená, tak v lete to nemá žiadnu chybu.

  • Martin | 14. 4. 2006 17:03

    Je to moc dobrý jen bych ten lilek nechal stát déle než 10min, ale aspon 30min až hodinu. Na smažený lilky dávám zákysanou smetanu do který zamíchám drcený česnek :-)

  • Alena Y. | 18. 3. 2006 21:04

    Ano, moje mama to take dela a je to moc dobry. Akorat po osmazeni smicha cesnek s majonezou, timto potre platky lilku a shrne do kornoutku, do kt. prida prouzek rajce a kudrnku na ozdobeni!!!!

  • Alena D. | 14. 7. 2005 22:02

    Jedla jsem tohle jidlo na Ukrajina a bylo to vyborny. Zrovna vcera jsem videla lilky v akci, ale nevedela jsem, jak je pripravit, takze Vas recept mi akorad kapnul do noty. Vrele dekuju!

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Pečení Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Lilek Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

131
Rajčatová polévka & sýrové minisendviče
Rajčatová polévka &…
50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
32
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
24
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz První Ranní show po pohřbu: Slzy a zmatky kvůli odstranění fotky Hezuckého

První Ranní show po pohřbu: Slzy a zmatky kvůli odstranění fotky Hezuckého

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Lilek na česneku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact